Fotoclub Dalfsen in beweging en op snelheid

Fotoclub Dalfsen exposeert in het gemeentehuis.

Een nieuwe start in het nieuwe jaar 2017. De Fotoclub Dalfsen start met een expositie van foto’s, gemaakt door de eigen leden, in het gemeentehuis van Dalfsen. Het thema van de nieuwe expositie is SNELHEID EN BEWEGING.

Een actueel onderwerp met vele aanknopingspunten, zowel in het leven van alledag, in de eigen omgeving als ver daarbuiten. In de techniek, in de sport, maar ook in de natuur speelt beweging en snelheid een natuurlijke of een kunstmatige rol. Wie kent de snelheid, waarmee een roofvogel naar beneden duikt om een prooi te vangen? Hoeveel snelheidsovertreders heeft de politie de laatste weken bekeurd? Hoe snel heeft Dafne Schippers de winnende 100 meter afgelegd? Hoe komen ouderen meer in beweging? Informatie waarover regelmatig wordt geschreven in de media, waar we kennis van nemen en een goedkeurende of afkeurende mening over hebben.

“Snelheid en beweging”. Snelheid is altijd beweging; is beweging ook altijd snelheid? Het is maar de vraag, mede afhankelijk van het referentiekader. Een haas loopt heel erg snel, een schildpad heel langzaam, maar beide zijn in beweging.

De opdracht aan de leden van de fotoclub Dalfsen was om deze aspecten vast te leggen op de gevoelige plaat. Een moeilijke opdracht? Niet gemakkelijk! Toch ruim voldoende ingeleverde foto’s voor de expositie in het gemeentehuis. Foto’s, stuk voor stuk gemaakt door het oog – en de lens – van elk individueel lid. Zeer de moeite waard en interessant om te zien hoe de individuele leden hiermee zijn omgegaan.

Bewoners en niet-bewoners van de gemeente Dalfsen worden van harte uitgenodigd om de expositie te bezoeken en hun oordeel vast te leggen in het aanwezige gastenboek met vermelding van naam en adres. Na beëindiging van de expositie wordt er uit de vastgelegde namen, via loting, een naam getrokken. Deze persoon krijgt de door hem/haar bepaalde, meest favoriete foto uit de expositie aangeboden, inclusief de lijst.

De expositie is te bezoeken van 12 januari tot en met 22 februari 2017 tijdens de normale uren van openstelling van het gemeentehuis: op maandag van 8.30 – 19.00 uur en op dinsdag t/m vrijdag van 8.30 – 15.00 uur. Nadere informatie over de fotoclub is te vinden op www.fotoclubdalfsen.nl

Foto: Fotoclub Dalfsen

Fotoclub Dalfsen in beweging en op snelheid

Entente Florale Europe