Sluit
  1. Stuur door
Stuur door

Vechtdal-gemeenten stimuleren aangepast sporten

Het programma ‘Iedereen Actief!’ brengt aangepast sporten onder de aandacht in Overijssel.

De Vechtdal-gemeenten Dalfsen, Hardenberg en Ommen gaan onder de noemer Iedereen Actief aangepast sporten extra stimuleren. Simpelweg omdat sport goed is voor iedereen. De Stuw neemt de verbindende taak van regiocoach op zich. 

Het programma ‘Iedereen Actief!’ brengt aangepast sporten onder de aandacht in Overijssel. Met het motto ‘Ontdek en doe mee!’ legt Iedereen Actief duurzame verbindingen tussen aanbieders, zoals professionals en vrijwilligers, en sporters en organisaties. De regiocoaches zijn de spin-in-het-web.

Vechtdal

In Overijssel waren er tot nu toe drie deelnemende regio’s aan het programma Iedereen Actief. Daar komt de regio Vechtdal, bestaande uit de gemeenten Dalfsen, Hardenberg en Ommen, bij. De gemeenten zetten zich in om sporten voor mensen met een beperking toegankelijker te maken. Wethouder Jan Uitslag legt uit waarom de gemeente Dalfsen hier graag aan mee wil doen. “Het is voor sommige sporters, in verband met hun beperking, niet mogelijk om aan te sluiten bij reguliere sporten of teams. Door als gemeente aan te sluiten bij de regiocoach aangepast sporten, proberen we op regionaal gebied alsnog een passend aanbod te vinden voor deze sporters bij bestaande verenigingen.”

Regiocoach Aangepast Sporten

Voor de regio Vechtdal is Ruth Buitenhuis van de Stuw de regiocoach. Met vragen kun je bij haar terecht. Zij werkt nauw samen met de Marco Hollak en William van Lenthe, de buurtsportcoaches in de gemeente Dalfsen. Bijvoorbeeld waar je allemaal aangepast kunt sporten in het Vechtdal. Daarnaast ondersteunt ze als (sport)verenigingen/organisaties hulp willen bij het opnemen van mensen met een beperking. Wil je zelf sporten of als vereniging weten welke mogelijkheden er zijn? Neem gerust contact op met Ruth Buitenhuis. Dit kan via r.buitenhuis@destuw.nl of 0523 26 74 78.

Op www.iedereenactief.nl staat de sportwijzer Overijssel, hierop staat het aangepaste aanbod binnen de hele provincie Overijssel.

Mantelzorgwaardering aanvragen Mantelzorgwaardering aanvragen

Verkiezing Gemeenteraad 2018 Verkiezing Gemeenteraad 2018

Groter dan ooit. Meld je nu online aan! Groter dan ooit. Meld je nu online aan!
Plan zelf uw afspraak! Plan zelf uw afspraak!
Integratie in de gemeente Dalfsen Integratie in de gemeente Dalfsen
Samen Doen in Dalfsen Samen Doen in Dalfsen
Kom bouwen en wonen in Dalfsen! Kom bouwen en wonen in Dalfsen!

U kunt het hier digitaal doorgeven U kunt het hier digitaal doorgeven