Duurzaam Dalfsen

Samen met de provincie Overijssel biedt Dalfsen aan haar inwoners en bedrijven ondersteuning en begeleiding bij energiebesparing en duurzame energieopwekking. Zo kunnen inwoners van Dalfsen bij toepassing van duurzame energiemaatregelen in de eigen woning profiteren van de provinciale Energiebespaarlening. Daarnaast bestaat nog steeds de mogelijkheid om een energiescan aan te vragen, zowel voor de eigen woning als voor bedrijven. Bedrijven kunnen daarnaast bij toepassing van energiebesparende of energieopwekkende maatregelen gebruik maken van de geld-terug-actie en de MKB Energielening.

De gemeente Dalfsen kan rekenen op veel enthousiaste inwoners en goede initiatieven op het gebied van duurzaamheid. Duurzaam Hoonhorst en Nieuwleusen Synergie zijn hierbij koplopers. De gemeente Dalfsen ondersteunt deze initiatieven graag. Heeft u ook goede idee├źn op het gebied van duurzaamheid en wilt u deze graag (met een collectief) uitvoeren, laat het ons weten. Wij denken graag mee.

Uw woning

Bij bestaande particuliere woningen kan nog veel energiebesparing worden gerealiseerd. Een energiezuinig huis zorgt voor verlaging van de energienota. Daarnaast wordt het woongenot vaak verbeterd. Om u te helpen met het energiezuinig maken van uw woning heeft de gemeente Dalfsen een Energieloket Duurzaam (T)huis. Hier vindt u alle informatie over de ondersteuning die de gemeente Dalfsen u kan bieden bij het verduurzamen van uw (nieuwbouw)woning. Dit wordt samen met de provincie Overijssel uitgevoerd.

Energieloket (duurzaamheid)

Logo "Doe de energiecheck" Logo "Doe de energiecheck"
Laatst aangepast: 25-10-2017

Regionaal Energieloket

Entente Florale Europe