Concept: Veranderend landschap

Het water. Klik voor een grotere afbeelding! Het water. Klik voor een grotere afbeelding!

Klik op de afbeelding voor een vergroting.

Het water

Uitgangspunt van het ontwerp is het beleefbaar en bereikbaar maken van de Vecht. De Vecht is een regenrivier die heel sterk reageert op de hoeveelheid neerslag in het achterland. Bij een stijgend waterpeil in de Vecht komt het grondwater omhoog. In ons ontwerp maken wij deze dynamiek zichtbaar. Door het aanbrengen van hoogteverschillen in het terrein wordt het water, grondwater, de seizoenen en dynamiek beleefbaar voor jong en oud.

De zon. Klik voor een grotere afbeelding! De zon. Klik voor een grotere afbeelding!

Klik op de afbeelding voor een vergroting.

De zon

De topografie van het terrein is opgevat als een groen golvend landschap. Door variatie in afgraving en ophoging ontstaat een in hoogte variƫrend maaiveld met behoud van het doorstroomprofiel van de Vecht. De golven bieden daarnaast ook een prachtig schouwspel door de schaduwwerking van de zon en de variatie van korte en lange schaduwen gedurende de dag en het jaar. Zeker vanaf de dijk en het gemeentehuis geeft dit een extra dimensie aan het nu vlakke terrein.

 

 

 

Laatst aangepast: 12-06-2015