Sluit
  1. Stuur door
Stuur door

Dalfsen Werkt ontvangt een nieuwe elektrische bus

Op donderdag 23 november heeft Dalfsen Werkt een nieuwe elektrische bus in ontvangst genomen.

Op donderdag 23 november heeft Dalfsen Werkt een nieuwe elektrische bus in ontvangst genomen. Hiermee wordt bijgedragen aan de duurzaamheidsdoelstelling van de gemeente Dalfsen. Het doel is om met de elektrische bus het verbruik van fossiele brandstoffen terug te dringen. Dit zijn alle brandstoffen die uit de grond komen, denk aan aardolie en aardgas. Deze bus gaat volledig rijden op de energie die straks geproduceerd wordt door de zonnepanelen op het nieuwe dak van de gemeentewerf.

De elektrische bus

De elektrische bus wordt alleen in de kern van Dalfsen ingezet. Het bijzondere aan deze bus is dat het voertuig een kiepbak heeft. Dit is een bak die je kan leegkiepen in plaats van een vaste bak waar je uit moet scheppen en draagt daarmee bij aan verbetering van de arbeidsomstandigheden.

De inzetbaarheid van de nieuwe elektrische bus is goed, aangezien hij ongeveer 80 kilometer kan rijden op een volle accu. Dat, terwijl de buitendienst normaal hooguit rond de 40 kilometer op een dag rijdt! Deze bus is een aanvulling op de andere elektrische bussen, want dit is al nummer 4 van de gemeente Dalfsen. En rond februari komt nummer 5 ook! Deze bus zal voor de monteurs van de gemeentewerf zijn. Een leuk feitje is dat de eerste elektrische bus van de gemeente Dalfsen acht jaar geleden de éérste bus was van alle gemeenten in Nederland die elektrisch reed.