Sluit
  1. Stuur door
Stuur door

De échte bestuurders aan het woord

Een kijkje achter de schermen bij de buitendienst.

Wist u dat bij de gemeente Dalfsen een hele hoop ‘bestuurders’ werken? U denkt nu vast aan de burgemeester, gemeenteraad of wethouders, maar die bestuurders bedoelen we nu even niet. Dagelijks zijn de bestuurders waar we het wél over hebben, bezig met het mooier, veiliger en groener maken van onze gemeente. De woonomgeving, natuur en recreatievoorzieningen.

Onze tractorbestuurders, strooiwagen-bestuurders en zelfs bakfi etsbestuurders (om er maar eens een paar op te noemen), nemen u graag eens mee hun dag in. Zij zijn de Buitendienst van gemeente Dalfsen. De buitendienst bestaat uit vier teams: wijkteam Dalfsen, wijkteam Nieuwleusen, wijkteam Buitengebied en het team van Dalfsen Werkt. De wijkteams hebben ieder hun eigen werkgebied en specialiteiten, maar daar gaan we de komende weken in de nieuwe rubriek nog verder op in.

Wist u dat…

Wist u bijvoorbeeld dat medio april alweer voorbereidingen worden getroffen voor het aankomende strooiseizoen? En dat een hele hoop jongens van onze buitendienst een collega onder hun vleugels hebben met een ‘afstand tot de arbeids
markt’? Met wat hulp en begeleiding kunnen zij meedoen en meewerken met de buitendienst. Deze groep werkt via de Stichting Dalfsen Werkt, te herkennen aan hun kleding met het ‘Dalfsen Werkt’-logo.

Stichting Dalfsen Werkt

Het team van Dalfsen Werkt wordt ingezet in de hele gemeente ter aanvulling en ondersteuning van alle voorkomende werkzaamheden. Dit team is ontstaan, omdat de gemeente zelf een deel van de Participatiewet uitvoert. Dit houdt in dat we ruimte bieden aan en samenwerken met mensen die minder inzetbaar zijn in het reguliere werk. Wij zijn blij dat we wat voor hen kunnen betekenen en dat ze ons willen helpen om samen de klus te klaren. Dit gaat soms gepaard met een wat lager werktempo, maar gezien de achtergrond van de medewerkers vragen we hier uw begrip voor. Samen zorgen we voor een mooie, leefbare openbare ruimte!
De komende periode leest u meer verhalen van de Buitendienst in deze nieuwe rubriek: “De échte bestuurders aan het woord.”

Groeten,
De Buitendienst

Afbeelding buitendienstmedewerkers Afbeelding buitendienstmedewerkers