Sluit
  1. Stuur door
Stuur door

De échte bestuurders aan het woord

Een kijkje achter de schermen bij de buitendienst.

Even voorstellen: Wijkteam Buitengebied

Wijkteam buitengebied verzorgt het onderhoud en beheer van de openbare ruimte buiten de bebouwde kom, in heel de gemeente Dalfsen. Verder is het groot rijdend materieel - de tractoren en de vrachtwagen - onderdeel van dit team. Het materieel wordt ook ingezet bij de andere wijkteams.

Het grootste deel van het werk is het onderhoud van de bermen. Dat betekent dus niet alléén het maaien van het gras, maar ook het snoeien van de bomen. Bij het onderhoud van de bermen houden we rekening met de flora en fauna. We geven planten en dieren de ruimte om te leven en te overleven. Het hoofddoel van het onderhoud is dat op een veilige manier gebruik gemaakt kan worden van de wegen en de fietspaden.

Ons werk wordt uitgevoerd langs en op de wegen. Om dit op een veilige manier uit te voeren, zorgen we dat we goed zichtbaar zijn voor de weggebruiker. Er worden borden geplaatst, de voertuigen zijn voorzien van flitslichten en we dragen reflecterende kleding.

U kunt ons ook helpen door uw snelheid aan te passen en ons ruimte te geven om ons werk te kunnen doen. Wij weten dat dit soms lastig is, maar wij doen dit werk voor u! Zodat u veilig gebruik kunt maken van de wegen en de fietspaden.

Mogen wij rekenen op uw begrip?
Met groene groet,
Wijkteam Buitengebied

Afbeelding trekker en maaier Afbeelding trekker en maaier