Sluit
  1. Stuur door
Stuur door

De échte bestuurders aan het woord

Een kijkje achter de schermen bij de buitendienst.

Wij zijn Wijkteam Nieuwleusen

Wijkteam Nieuwleusen bestaat uit een ploeg van tien zeer enthousiaste en betrokken medewerkers. Bijna allemaal woonachtig in Nieuwleusen. Samen probeert het team klachten voor te blijven. En als deze onverhoopt tóch ontstaan, deze problemen zo snel mogelijk op te lossen. Straatwerk en riolering wordt verzorgd door de vaste stratenmakers. Zij maken alle straten vlak en strak, zodat u niet struikelt. Ook zorgen zij ervoor dat het riool door blijft lopen. De begraafplaatsen vallen ook onder het beheer van wijkteam Nieuwleusen. Hier wordt veel aandacht besteed aan het onderhoud en het begeleiden van begrafenissen.

Werkzaamheden afgelopen periode

We hebben de Julianalaan in Nieuwleusen omgevormd en daar een nieuwe bomenstructuur aangeplant. Ook hebben we afgelopen najaar bloembollen geplant. Afgelopen voorjaar hebben we allemaal kunnen genieten van de spectaculaire bloei! Aan de Hoekstrastraat en Van Diemenstraat hebben we nieuwe wandelpaden aangelegd en de oevers ingezaaid met bloemenmengsel. Die komen het tweede jaar het best tot hun recht. Nog eventjes geduld dus.

Bermen worden 1 á 2 keer per jaar door ons gemaaid. Grotere graspartijen gaan we, waar het kan, omvormen tot bloemenweides. Van deze bloemenweides profi teren bijen en andere dieren. Op verschillende plaatsen in de gemeente waar we dit al toepassen zien we een mooi resultaat. Hier en daar groeien zelfs verschillende soorten orchideeën!

Op dit moment zijn we druk bezig met het knippen van de hagen, zodat deze er weer netjes uitzien. Dit gebeurt door één van onze topbestuurders, met een machine aan de trekker. Of met de handmachine voor de kleinere klussen, zoals de hagen op de rotondes. Ook is er weer een nieuwe speeltuin gerealiseerd aan de Snoekbaars. Daar kan dus weer volop gespeeld worden!

Honden

Wij zijn als wijkteam heel erg blij te zien dat veel mensen hun hond gebruik laten maken van de hondentoiletten. Voor de mensen die de uitwerpselen van hun viervoeter nog laten liggen: denk alstublieft aan uw medemens én voorkom een bekeuring!

U leest het al: wij gaan iedere dag met plezier naar ons werk om bij te dragen aan het mooie dorp Nieuwleusen! Speciaal voor u en natuurlijk ook een beetje voor onszelf. Wij zijn namelijk trots op ‘ons’ Nieuwleusen.

Groeten uit het groen, Wijkteam Nieuwleusen

Afbeelding hagen op de rotonde krijgen een knipbeurt Afbeelding hagen op de rotonde krijgen een knipbeurt
Afbeelding Wijkteam Nieuwleusen werkt aan riolering Afbeelding Wijkteam Nieuwleusen werkt aan riolering