Sluit
  1. Stuur door
Stuur door

De échte bestuurders aan het woord

Een kijkje achter de schermen bij de buitendienst.

Wie kent ze niet? De vochtige en bovendien zeer praktische doekjes om even snel vlekken te verwijderen, brillenglazen te poetsen, de wc-bril te reinigen, de vloer schoon te maken, of om de babybilletjes schoon te maken. Handige doekjes die dagelijks van een grote klus een ‘eenvoudig karweitje’ kunnen maken. Geen gesleep met emmers, dweilen, schoonmaakmiddelen of washandjes en handdoeken. Nee, zo’n vochtig doekje is veel makkelijker. Binnen handbereik. En na gebruik? Huppakee, zo de toiletpot in…! (na het lezen van dit stuk weet u ook: niet meer doen)

Maar dan… De vochtige schoonmaakdoekjes zijn zó sterk, dat er landelijk jaarlijks voor zo’n 55 miljoen euro schade wordt veroorzaakt door verstoppingen en storingen met pompen. Op veel plaatsen in Nederland -en zeker in onze laaggelegen gemeente- moet ál het afvalwater 24-uur per dag, zeven dagen per week, gepompt worden door het riool. Anders loopt het niet weg. Schoonmaakdoekjes en allerlei andere artikelen die niet in het riool thuishoren, leiden tot verstopte
pompen. Een kostbare zaak. Op de foto’s ziet u ons wijkteam aan het werk. Een verstopte pomp wordt omhoog getakeld. Een tijdrovende klus.

Gebruik riolering

Onze riolering is alléén bedoeld voor de afvoer van afwas- en waswater en het wegspoelen van onze kleine en grote behoefte. Al het andere afval hoort niet in het riool. Wat de verpakkingen ook vermelden. Voorkom verstoppingen en gooi uw afval in de afvalbak en spoel het niet door het toilet.
Als we minder verstoppingen hebben aan de pompen, blijft er voor ons als Wijkteam meer tijd en ruimte over om de gemeente Dalfsen mooi schoon en groen te houden! Nu u ook weet wat voor schade ons riool oploopt door schoonmaakdoekjes en andere artikelen die niet in het riool thuishoren, rekenen wij op uw medewerking!

Met groene groet,
Wijkteam Dalfsen

Foto 1 van 2: Pomp wordt omhoog getakeld Foto 1 van 2: Pomp wordt omhoog getakeld
Foto 2 van 2: Pomp wordt omhoog getakeld Foto 2 van 2: Pomp wordt omhoog getakeld