Sluit
  1. Stuur door
Stuur door

De échte bestuurders aan het woord

Een kijkje achter de schermen bij de buitendienst.

Sinterklaas is net weg en de donkere dagen voor kerst zijn begonnen. Dat betekent dat het tijd is om de grote kerstbomen te gaan plaatsen en versieren in de verschillende kernen. Maar dit is nog niet zo makkelijk, want hoe kom je aan die bomen? Dit jaar mochten we vier bomen van inwoners hebben en hebben we een boom uit ons eigen openbaar groen gehaald.

Heeft u de kerstboom al gezien in uw kern?

In Dalfsen staat de boom op het Kerkplein. Deze komt uit ons eigen plantsoen, uit de Waanderskamp. Wij hebben de boom zelf geplaatst en voorzien van lampjes.

De boom bij de kerk in Hoonhorst is afkomstig van de Ankummer Es in Dalfsen. Vrijwilligers uit Hoonhorst hebben geholpen bij het plaatsen van de boom en hebben het voorzien van lampjes.

In Lemelerveld is de boom op het Kroonplein geplaatst. Ook deze boom komt uit Dalfsen en is aangeboden door bewoners aan de Heideanjer. Wij hebben de boom geplaatst en is voorzien van de welbekende kerstlampjes.

Tot slot komen er maar liefst twee bomen uit Nieuwleusen. De een is van inwoners aan de Van der Berglaan en de andere van inwoners aan de Eikenlaan. Deze laatste boom is geplaatst bij de kerk Oudleusen. Vrijwilligers uit Oudleusen gaan de boom versieren. De boom van de Van der Berglaan is te bewonderen op de kruising Westeinde / Dommelerdijk in Nieuwleusen waar onze medewerkers de boom hebben voorzien van lichtjes.

Bedankje namens de wijkteammedewerkers

De jongens van de buitendienst hebben weer goed werk verricht, maar dit was allemaal niet mogelijk geweest als inwoners geen bomen ter beschikking stelden. Wij willen deze inwoners dan ook nogmaals van harte bedanken voor het aanbieden van de bomen.

Denkt u nu: “Wij hebben ook zo’n grote den in de tuin staan die wel een keer weg mag”? In december 2018 hebben we weer een paar bomen nodig en houden we ons aanbevolen voor uw boom. U kunt dit doorgeven via het telefoonnummer 14 0529.

Wij hopen dat iedereen geniet van de mooie bomen in de verschillende kernen.

Vriendelijke kerstgroeten van de Wijkteam medewerkers van de gemeente Dalfsen.