Sluit
  1. Stuur door
Stuur door

De nieuwe Fontein in Dalfsen

Waarom de nieuwe fontein niet altijd water spuit.

De nieuwe fontein in Dalfsen is nu al erg populair en wordt gewaardeerd door de bezoekers! Een aantal inwoners is het al opgevallen dat de fontein niet altijd in werking is en dat heeft grotendeels ook te maken met die populariteit (en met het warme weer!) Hoe zit dat?

Allereerst is het zo dat er een temperatuurmeter in de fontein zit. Deze meet de watertemperatuur. Als de temperatuur van het water te hoog is, gaat de fontein uit (dit heeft te maken met legionellabacteriën).  We hebben namelijk met een 'interactieve' fontein te maken; kinderen spelen met, in en om het water. Daar is de fontein natuurlijk ook voor bedoeld! Maar, een té hoge watertemperatuur zou legionella kunnen bevatten. Dat willen we natuurlijk niet. De hitte van de afgelopen dagen heeft gezorgd voor snelle opwarming van het water. Meer fonteinen in het land hebben hier mee te kampen gehad.

Daarnaast is het zo dat de vele kinderen (en volwassenen) die spelen met het water dat uit de fontein komt er voor zorgen dat  een deel van het water niet terugloopt in het onderliggende waterreservoir.  Dat is niet erg, maar dat water moet wel weer bijgevuld worden. Ook daarom staat de fontein af en toe niet aan. De fontein is dan bezig met het bijvullen van het reservoir. Ook verdampt een deel van het water simpelweg door het mooie weer van afgelopen weekend. Als het reservoir weer volgelopen is, begint de fontein weer met waterspuiten.

Dan is er nog een windsensor. Wanneer het té hard waait, gaat de fontein uit. Dit om te voorkomen dat mensen die bijvoorbeeld op een terras zitten ongewild nat worden gemaakt door de fontein. Dat is dus de reden dat de fontein niet altijd aan staat. Op dit moment wordt wel gekeken naar de beste 'instellingen', zodat de fontein zo vaak mogelijk water spuit.

Nieuwe fontein Dalfsen Nieuwe fontein Dalfsen