Sluit
  1. Stuur door
Stuur door

Eerste thuisbezorging van reisdocumenten

Vanaf 1 oktober is het mogelijk om een reisdocument of een rijbewijs thuis of elders te laten bezorgen.

De familie Veltmaat uit Lemelerveld heeft van deze mogelijkheid als eerste gebruik gemaakt.

Namens de gemeente Dalfsen heeft Wim Schaapman, medewerker burgerzaken, de familie Veltmaat op donderdag 19 oktober een bos bloemen en een taart overhandigd. Uiteraard was ook de bezorger aanwezig om de reisdocumenten te overhandigen.

Nieuwe service

De nieuwe bezorgservice van de gemeente Dalfsen is in het leven geroepen om inwoners uit de gemeente een rit naar het gemeentehuis te besparen en vanwege de het feit dat een document niet meer afgehaald kan worden in het steunpunt in Lemelerveld.

Eenvoudig

Inwoners kunnen in het gemeentehuis en bij de servicebalies in Nieuwleusen en Lemelerveld hun reisdocument aanvragen. Inwoners kunnen zelf een locatie en tijdstip kiezen voor bezorging van het document. Bij ontvangst van het nieuwe document wordt een digitale handtekening gezet en wordt een eventueel oud reisdocument ingenomen.

De bezorgmomenten van een rijbewijs zijn wat beperkter. Dit kan alleen tijdens kantooruren omdat de gemeente eerst een check moet uitvoeren in de basisregistratie en het rijbewijs daarna direct uitgereikt moet worden in het systeem. Hiermee wordt voorkomen dat automobilisten de weg op gaan met een rijbewijs dat nog niet geregistreerd is.

Op de foto van links naar rechts, koerier van Dynalogic, Karina Gharnagharyan en Wim Schaapman van de gemeente Dalfsen en de familie Veltmaat bestaande uit Fiep (6) Dianne, Jop (16), Roy en Noortje (14). Foto: Evert Jan Goos Op de foto van links naar rechts, koerier van Dynalogic, Karina Gharnagharyan en Wim Schaapman van de gemeente Dalfsen en de familie Veltmaat bestaande uit Fiep (6) Dianne, Jop (16), Roy en Noortje (14). Foto: Evert Jan Goos