Sluit
  1. Stuur door
Stuur door

Geslaagde training en toename taalstages voor statushouders Dalfsen

Samen met Landstede is de gemeente Dalfsen in september gestart met een training Arbeidsmarktoriëntatie voor statushouders.

In samenwerking met Landstede is de gemeente Dalfsen in september gestart met een training Arbeidsmarktoriëntatie voor statushouders. Het doel was om cultuurverschillen te overbruggen en mensen te helpen de stap richting de arbeidsmarkt te maken. De statushouders en samenwerkende bedrijven waren enthousiast over de training. Ook de taalstages afgelopen jaar waren een succes. Gemeente Dalfsen hoopt dat andere bedrijven enthousiast worden om ook aan te sluiten bij de training en taalstages.

Wethouder Uitslag legt kort uit hoe de training Arbeidsmarktoriëntatie eruit zag: “Tijdens de training leerden de statushouders hoe solliciteren in Nederland werkt en hoe ze zichzelf kunnen presenteren. Daarnaast hebben ze de bedrijven Ruiter Metaal, Albert Heijn en Morrenhof Jansen bezocht waarbij ze een rondleiding kregen en de kans hadden om vragen te stellen. Op deze manier maken de bedrijven en statushouders kennis met elkaar en leren ze van elkaars culturen”.

Taalstages in de gemeente Dalfsen

Naast de training deed de gemeente in maart een oproep aan bedrijven en organisaties om mee te werken aan taalstages. Door het jaar heen hebben ruim 30 statushouders een taalstage gedaan. Zij ervaren het als heel waardevol om in de praktijk de taal te leren. Ze gaan soms met sprongen vooruit, doen contacten op en leren hoe Nederlanders gewend zijn te werken. Bedrijven zijn andersom ook enthousiast en leren weer dat wat voor ons zo vanzelfsprekend is, niet overal geldt.

Samenwerken met bedrijven en organisaties

Door dit samen op te pakken is de hoop dat deze groep uiteindelijk zelfredzaam wordt en een toekomst op kan bouwen. Door middel van de bovenstaande initiatieven kunnen nog veel meer taalstages gerealiseerd worden en trajecten ingezet worden om dat doel te behalen. Dus denkt u hier als bedrijf of organisatie ook iets in te kunnen betekenen of bent u nieuwsgierig wat er van u verwacht wordt? Dan kunt u contact opnemen met: