Sluit
  1. Stuur door
Stuur door

Na afloop een biertje in de kantine?

Gemeente Dalfsen en Tactus nodigen barvrijwilligers uit voor een bijeenkomst Instructie Verantwoord Alcohol schenken.

Na de wedstrijd een biertje in de kantine? Vrijwilligers van verenigingen, stichtingen en andere
vrijwilligersorganisaties met een tapvergunning mogen alcohol schenken in kantines. Naast de
vaardigheid van een mooi biertje tappen wordt nog meer van barvrijwilligers gevraagd. Gemeente
Dalfsen en Tactus nodigen barvrijwilligers daarom uit voor een bijeenkomst Instructie Verantwoord
Alcohol schenken.

Gemeente Dalfsen en Tactus ondersteunen barvrijwilligers hierbij. Bent of kent u een barvrijwilliger? Burgemeester Han Noten en wethouder Jan Uitslag nodigen barvrijwilligers uit voor een bijeenkomst Instructie Verantwoord Alcohol schenken waarbij de vrijwilliger gratis een certificaat kan behalen.
Burgemeester Han Noten: “Wij willen verenigingen graag helpen om te voldoen aan de normen, want dat is echt fijner dan handhaven”.

Data en tijden bijeenkomsten

Tijdens deze bijeenkomsten ontvangen barvrijwilligers informatie en concrete praktische handvatten. De IVA-bijeenkomsten zijn gepland op dinsdagavond 28 november (Kulturhus De Mozaïek, Lemelerveld), woensdagavond 29 november (Trefkoele+, Dalfsen) en donderdagavond 30 november (‘t Witte Peerd, Nieuwleusen). Deelname aan de bijeenkomst is gratis. De bijeenkomsten duren ongeveer 2 uur en starten om 19.00 uur.

Geen geschikte data kunnen vinden? Ook online kan IVA-certificaat behaald worden. Is er behoefte aan andere vormen van informatie of voorlichting voor de naleving van de regels voor het schenken van alcohol? De gemeente geeft u graag ondersteuning. U kunt gebruik maken van het online contactformulier.

Aanmelden kan tot uiterlijk 23 november 2017 via het online contactformulier of stuur een e-mail naar gemeente@dalfsen.nl. Vermeld daarin naar welke bijeenkomst de voorkeur uitgaat, alsmede de volledige naam, geboortedatum, geboorteplaats en de naam van de vereniging/stichting/instelling. Dit omwille van het beoogde persoonlijke certificaat. Er is een maximum aantal deelnemers van ongeveer 25 personen per bijeenkomst. Bij meer dan 25 aanmeldingen beperkt de gemeente het aantal deelnemers per vereniging.