Sluit
  1. Stuur door
Stuur door

Nieuwe vervoersservice voor en door eigen inwoners

ANWB AutoMaatje in Dalfsen van start. Wethouder von Martels geeft het officiële startsein.

Landstede Welzijn, ANWB en de gemeente zijn dinsdag 14 februari gestart met een nieuwe vervoersservice voor én door eigen inwoners: ANWB Automaatje Dalfsen. Wethouder Maurits von Martels gaf het officiële startsein in de Trefkoele+. De wethouder reikte het eerste (uitvergrote) deelnemerskaartje uit aan een deelnemer en chauffeur. Bij deze vervoersservice helpen inwoners met de eigen auto andere inwoners om zo lang mogelijk mobiel te blijven en deel te blijven nemen aan het sociale en maatschappelijke leven.Eerste gemeente in Overijssel

Dalfsen is de eerste gemeente in Overijssel die een lokaal ANWB Automaatje project voor haar inwoners opzet. Vanaf dinsdag 14 februari is ANWB Automaatje Dalfsen actief. ANWB Automaatje Dalfsen is bedoeld voor inwoners van de gemeente Dalfsen met een hulpvraag op het gebied van vervoer. Het is een aanvulling op de bestaande vervoervoorzieningen voor mensen die niet zelf (meer) kunnen voorzien in hun vervoer of geen gebruik (meer) kunnen maken van het openbaar vervoer.

ANWB Automaatje bemiddelt voor een rit naar dokter, fysiotherapeut of ziekenhuis, maar ook om boodschappen te doen, bezoek aan de kapper, te shoppen of een ritje te maken naar een kennis of een plek met dierbare herinneringen. Landstede Welzijn Dalfsen verzorgt de coördinatie. Nieuwleusen Synergie gaat een vervoerservice opzetten voor Nieuwleusen.


Hoe werkt het

Als iemand gebruik wil maken van deze sociale vervoersservice, dan meldt hij/zij zich telefonisch 088-8508805 aan bij Landstede Welzijn Dalfsen. Zij hebben een bestand van vrijwillige ANWB Automaatje chauffeurs die bereid zijn om voor plaatsgenoten te rijden. Per reis wordt door de gebruiker per kilometer 30 cent aan de chauffeur betaald. Wie een vervoersvraag heeft, kan uiterlijk twee werkdagen van tevoren met Landstede Welzijn bellen. Daar wordt vervolgens een koppeling gemaakt van de vervoersvraag aan een vrijwillige chauffeur.

Vervolgens komt de vrijwilliger op het afgesproken tijdstip voorrijden en gaan ze samen op stap. De reiziger rekent na afloop contant af met de chauffeur op basis van gereden kilometers.

 

Op zoek naar chauffeurs

Naast de reeds beschikbare 10 vrijwillige chauffeurs worden nog meerdere chauffeurs gezocht. Inwoners van Dalfsen in het bezit van een eigen auto die het leuk vinden om, op aanvraag af en toe, een minder mobiele plaatsgenoot te helpen door hem of haar ergens naar toe te brengen, kunnen zich aanmelden bij Landstede Welzijn Dalfsen op 088-850 8805 of mailen naar AutoMaatjeDalfsen@landstede.nl