Sluit
  1. Stuur door
Stuur door

Oosterdalfsen eeuwenlang bewoond (blog - deel 4)

De kern Dalfsen wordt de komende jaren uitgebreid met de nieuwe woonwijk “Oosterdalfsen”.

Het gebied wordt globaal ontsloten door Oosterdalfsersteeg, Gerner Es, achterkant percelen oostzijde Slingerlaantje, Kampansweg, Luchiespad en de Welsummerweg. Er zullen ongeveer 260 woningen worden gebouwd,  zowel in de vrije als in de sociale sector. Voorafgaand verricht  ADC ArcheoProjecten archeologisch onderzoek. Vooronderzoek heeft namelijk uitgewezen dat er sporen van  menselijke activiteiten werden gevonden die dateren van duizenden jaren terug. De heer Bouma van ADC ArcheoProjecten doet op deze website met enige regelmaat verslag in een blog.

Afgelopen week stond in het teken van de open dag. Gesteund door het mooie weer mochten wij ons verheugen op een groot aantal bezoekers. Ook in de media was er volop aandacht voor onze druk bezochte open dag. Speciaal voor de kinderen was er een ‘stortsafari’ uitgezet en kon er zelf gezocht worden naar archeologische vondsten. Wij vonden het een zeer geslaagde middag en willen dan ook iedereen bedanken voor hun interesse en bezoek aan de opgraving.

Op de opgraving in Oosterdalfsen was de stortsafari een groot succes. Veel kinderen konden met hun schep naar hartenlust graven en vondsten zoeken. Met hun mooiste vondst konden ze op de foto.

Uit de vele topvondsten hebben we een winnaar gekozen: Marianne en Annemarie!

Marianne en Annemarie en een hele grote rand van een schaal  Marianne en Annemarie en een hele grote rand van een schaal

 

Wij feliciteren ook: Jens en Mara, Christiaan, Anna en Anoeska, Roos, Corné en Johan, Abel, Arne, Maaike, Edwin, Sofie, Noor, Evi, Martijn, Mees, Rick, Olav, Thomas, Emmanuel, Brit, Marloes, Charlotte, Fleur en Lisa met hun mooie topvondsten!

Kinderen en volwassenen graven naar overblijfselen uit een ver verleden Kinderen en volwassenen graven naar overblijfselen uit een ver verleden

Bezoekers bekijken enkele archeologische vondsten Bezoekers bekijken enkele archeologische vondsten

 

Wilt u meer weten over Oosterdalfsen in het algemeen en het archeologisch onderzoek in het bijzonder? Klik hier.