Sluit
  1. Stuur door
Stuur door

Rijd jij beter dan leeftijdsgenoten? Bewijs het maar!

Praktijkdag ‘IK RIJD BETER.’ speciaal voor jonge automobilisten.

Zaterdag 28 oktober kunnen jonge autobestuurders van 18 tot en met 24 jaar uit de gemeente Dalfsen of gemeente Raalte meedoen aan de praktijkdag IK RIJD BETER. Een veelzijdig dagprogramma met autorijden, remproeven, noodstops maken, ervaringen uitwisselen, discussie én elkaars rijstijl beoordelen! De locatie voor deze praktijkdag wordt later bekendgemaakt. Inschrijven voor deze dag kan al wel.

Ben jij tussen de 18 en 24 jaar oud? Meld je aan en help mee de verkeersveiligheid in de gemeenten Dalfsen en Raalte te verbeteren! De dag is inclusief een complete lunch. Het begint om 9.00 uur en duurt tot uiterlijk 16.30 uur. Na afloop ontvang je het IK RIJD BETER-certificaat. Per dag kunnen 48 jonge autobestuurders meedoen.

Programma

  • On-Road Coaching – Praktijkrit rijden
    • Tijdens een praktijkrit door de omgeving ervaren jongeren hoe goed ze rijden en welke verbeterpunten er te behalen zijn. Samen met een coach rijden ze 2,5 uur door de omgeving en wisselen ze elkaar af achter het stuur. Ze beoordelen elkaars en eigen rijstijl. Dit alles onder begeleiding van een coach die óók zijn felle oordeel geeft.
  • Get a Grip – Noodstop op mobiele baan
    • Op een mobiele rem- en slipbaan ervaren jongeren zelf achter het stuur hoe het is om een noodstop te maken. Ook ervaar je hoe dit is op glad wegdek. Je merkt dan pas echt hoe lang de remweg is en hoe het ABS-remsysteem zijn werk doet.
  • Interactieve sessie – Alcohol, vermoeidheid, afleiding en drugs
    • In een open groepsdiscussie wordt er gepraat over alcohol, vermoeidheid, afleiding en drugsgebruik in het verkeer. Hoe gaan we daar mee om en wat doen we eraan? Samen met een verkeer- en alcoholdeskundige ga je een open discussie aan.

Meld je nu aan!

Schrijf je in en doe mee op zaterdag 28 oktober! Deelname aan de praktijkdag (t.w.v. €300,- per persoon) kost €25,- eigen bijdrage. Na aanmelding wordt alle informatie per e-mail toegestuurd. Aanmelden doe je op www.ikrijdbeter.nl

De praktijkdag IK RIJD BETER. voor jonge autorijders wordt georganiseerd en gesubsidieerd door het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Oost-Nederland (ROV Oost-Nederland). De komende tijd wordt de praktijkdag ook op veel andere plaatsen in Overijssel en Gelderland gehouden.