Sluit
  1. Stuur door
Stuur door

Verkeersmaatregelen Nieuwleusen

Diverse tijdelijke verkeersmaatregelen Nieuwleusen. “Maatregelen zijn uitgevoerd naar aanleiding van meldingen over de verkeersonveiligheid”

Op de Pr. Beatrixlaan en de Kon. Julianalaan in Nieuwleusen neemt de gemeente Dalfsen een paar tijdelijke verkeersmaatregelen in verband met de verkeersveiligheid voor met name fietsers. Bij de kruising van deze wegen worden drempels geplaatst voor de bewustwording en het handhaven van de snelheidslimiet in de 30 km zone. De maatregelen gelden gedurende de bouwfase in het middengebied. “Alle maatregelen zijn uitgevoerd naar aanleiding van meldingen over de verkeersonveiligheid en eigen waarnemingen daarna ter plaatse” aldus wethouder Van Leeuwen.

Wethouder van Leeuwen vervolgd: “Ook worden er snelheidsdisplays geplaatst om het gemotoriseerd verkeer bewust te maken van hun snelheid in een 30 km zone. Op de Kon. Julianalaan wordt, ter hoogte van het fietspad naar de Tweemaster en de Driehoek, een stip op het wegdek aangebracht als attentiemarkering.” Op dit punt is relatief veel kruisend verkeer tussen de fietsers en gemotoriseerd verkeer, wat tot gevaarlijke situaties kan leiden. Afgelopen week heeft de gemeente de belijning langs de fietsstroken op de Julianalaan, ter hoogte van de parkeerplaats bij De Schakel, gedeeltelijk opnieuw aangebracht.

Weggedrag verkeersdeelnemers

Niet alleen deze maatregelen, maar ook het weggedrag van verkeersdeelnemers, is van invloed op de verkeersveiligheid van de kwetsbare verkeersdeelnemers tijdens de bouw van de Spil in Nieuwleusen. De gemeente houdt de verkeerssituatie de komende periode nauwlettend in de gaten en zal waar nodig in overleg met de uitvoerder, scholen, inwoners en politie opnieuw actie ondernemen als verkeersonveilige situaties zich voordoen.

Oorzaak maatregelen

De verkeerssituatie op het kruispunt Kon. Julianalaan en Pr. Beatrixlaan is de laatste maanden gewijzigd. Door de bouw van De Spil is het fietspad langs de voormalige Rabobank verwijderd en zijn er omleidingsroutes voor de fietsers gemaakt. Tevens is het parkeren bij het voormalige Rabobank gebouw aan de Pr. Beatrixlaan niet meer mogelijk. Dit gebeurt nu bij De Schakel.