Verhuur onder Leegstandwet

Door de economische recessie en de kredietcrisis is het vertrouwen van de woonconsument sterk teruggelopen. Hierdoor staan woningen langer te koop op de Dalfser woningmarkt. Naast de ruime keuze en het afgenomen vertrouwen hebben belangstellenden zelf ook vaak een woning te verkopen. Hierdoor besluiten zij niet snel tot de aankoop van een nieuwe woning.

Tijdelijke verhuur bij dubbel woningbezit

Voor woningeigenaren die een ander huis gekocht hebben en de huidige woning onder de huidige omstandigheden niet verkocht krijgen, biedt de gemeente de mogelijkheid om de woning tijdelijk te mogen verhuren. Met een vergunning op grond van de Leegstandwet heeft de woningeigenaar een opzegtermijn van 3 maanden aan de huurder. De gebruikelijke huurbescherming is met deze vergunning buiten werking gesteld. Hiermee kunt u gemotiveerd toestemming vragen aan uw hypotheekverstrekker om de woning tijdelijk te mogen verhuren. De hypotheekverstrekker besluit uiteindelijk of u de woning tijdelijk mag verhuren.

Met deze toepassing van de Leegstandwet wil de gemeente dubbele woonlasten van woningeigenaren in Dalfsen verminderen. Ook wil de gemeente leegstaande woningen weer (tijdelijk) bewoond zien. Dit komt de leefbaarheid in straten en buurten ten goede.

Voor vragen kunt u contact opnemen via het online contactformulier of via telefoonnummer 14 0529 eenheid Ruimtelijke Ontwikkeling.

Bouwkavels banner Bouwkavels banner
Laatst aangepast: 18-01-2018