Welkom op de website over de Rechterensedijk

De Rechterensedijk, met binnen het rode kader het deel waar het huidige besluitvormingsproces over gaat. Klik op het plaatje voor grotere versie. De Rechterensedijk, met binnen het rode kader het deel waar het huidige besluitvormingsproces over gaat. Klik op het plaatje voor grotere versie.

De Rechterensedijk ligt tussen het NS-station en kasteel Rechteren. De weg is onderdeel van de route Dalfsen – Lemelerveld. Bij het kasteel sluit de weg aan op de Tolhuisweg richting Vilsteren. 

De planvorming rond de herinrichting van de Rechterensedijk begon met de verkenning in 2010. Een deel van de weg van bocht tot kasteel is in september 2013 verkeersveiliger ingericht. Daarna is het andere traject (station – bocht) opgepakt. U kunt de verschillende stappen aan de linkerkant van deze pagina bekijken.

Besluitvormingstraject deel station - bocht

In september 2014 heeft de raad een aantal stappen in de besluitvorming voor de Rechterensedijk (station – bocht) vastgesteld. In dit besluitvormingsproces was een stap (16) voorzien om gekozen oplossingen in detail uit te werken.

In september 2015 heeft de raad besloten om de oplossing “Erftoegangsweg” in detail uit te laten werken. De uitwerking is gedaan in twee varianten en in februari 2016 heeft de raad een definitief besluit genomen over de reconstructie van de Rechterensedijk. Hiermee is het besluitvormingsproces afgerond.

Schema planning Schema planning

Impressie van de 2 varianten


 

   Laatst aangepast: 07-03-2016