Bedrijventerreinen gemeente Dalfsen

Ondernemen in Dalfsen

De plattelandsgemeente Dalfsen biedt ruimte aan actieve lokale ondernemers in de kernen Dalfsen, Nieuwleusen, Lemelerveld, Hoonhorst en Oudleusen.

Sectoren

Trekkers van de economie zijn de industrie, bouwnijverheid en handel en geven samen 4.850 mensen werk. De sector vervoer biedt werk aan ruim 600 mensen. De totale werkgelegenheid kent een omvang van een ca. 11.000 arbeidsplaatsen op een totale bevolkingsomvang van ca. 26.500.
Veel van deze sectoren en dan met name plaatselijke bedrijven, zijn gevestigd op de huidige bedrijfsterreinen.

Bedrijventerreinen

De bedrijfsterreinen De Grift in Nieuwleusen, gelegen aan de N377 op 3 km van de A28, met zichtlocaties, de Posthoornweg te Lemelerveld, gelegen nabij de N348 en in Dalfsen het bedrijfsterrein Welsum en Kampmansweg bieden ruimte voor bedrijven die willen uitbreiden of zich willen vestigen.

Ondernemersklimaat

Kenmerkend voor het ondernemersklimaat is de kwaliteit en diversiteit. Een hoog arbeidsmoraal en kansen in de business strekken verder dan de gemeentegrenzen. Dalfser bedrijven hebben een goede naam hoog te houden in de regio en ver daarbuiten.

Kaart bedrijventerreinen in Dalfsen en omgeving (in paars aangegeven) Kaart bedrijventerreinen in Dalfsen en omgeving (in paars aangegeven)
Laatst aangepast: 03-08-2017