Over gemeente Dalfsen

De gemeente Dalfsen is jong èn energiek. Dat blijkt wel uit de talrijke activiteiten die er in de diverse kernen plaatsvinden, het actieve en omvangrijke verenigingsleven, het ruime winkelaanbod in de grootste dorpen en de gevarieerde ondernemingen op de bedrijfsterreinen.

Overijssels Vechtdal

Dalfsen ligt in het toeristisch aantrekkelijke Overijssels Vechtdal. Rivier de Vecht doorsnijdt een deel van de gemeente en drukt zijn stempel in positieve zin op het landschap.

Liefhebbers van natuur, rust en ruimte kunnen hun hart ophalen in Dalfsen. In het uitgestrekte buitengebied ontdekt u vanzelf de rijke historie van Dalfsen.

Prachtige landgoederen, havezaten, buitenplaatsen en het monumentale middeleeuwse kasteel Rechteren vertellen allemaal hun eigen verhaal. Het vaak golvende landschap wordt regelmatig onderbroken door authentieke Sallandse boerderijen.

Naast in het oog springende historische bouwwerken, fungeren moderne kunstwerken in en bij de dorpskernen als ware blikvangers. Eén van de bekendste is wel ‘De Zwevende Kei’, een artistieke schepping van Bas Maters, net buiten het dorp Dalfsen.

Afbeelding Overijsselse Vecht Afbeelding Overijsselse Vecht
Laatst aangepast: 03-08-2017

Entente Florale Europe

Energieloket Dalfsen