Komende woensdag mogen we met zijn allen weer naar de stembus, deze keer om te stemmen voor de Tweede Kamer. Het kan u bijna niet ontgaan zijn, want de lijsttrekkers van de grootste politieke partijen zijn voortdurend in beeld. Op televisie bij actualiteitenprogramma’s, bij quizzen en met hun eigen reclamespotjes. Maar ook op de radio, op advertenties op internet en in de krant. En heel soms komt u nog wel eens politici tegen op straat, als het even niet regent.   

Weer of geen weer: het aantal mensen dat gebruik maakt van het stemrecht is in onze gemeente Dalfsen gelukkig vrij groot. De opkomst ligt altijd een paar procenten hoger dan het landelijk gemiddelde en ligt ver boven dat van de grote steden. Dat is mooi, want dat laat zien dat politiek leeft in onze gemeente. Het is ook belangrijk dat u gaat stemmen, want het gaat ergens over. Hoe vindt u dat het met Nederland gaat? Welke partij heeft de beste plannen? Welke kandidaat verdient uw vertrouwen? We hoeven het in Nederland niet allemaal met elkaar eens te zijn, maar het is fijn dat we een democratie hebben waar iedereen zijn stem kan uitbrengen. Dat kan niet overal in de wereld…  

Als u mag stemmen, heeft u inmiddels een stempas thuisgestuurd gekregen. Neem deze stempas, samen met uw paspoort, rijbewijs of identiteitskaart mee naar het stembureau op 22 november 2023. De mensen van het stembureau leggen u graag uit hoe het verder werkt. U krijgt één stembiljet en u mag dan één vakje rood kleuren met het rode potlood. U kunt van 7:30 tot 21:00 uur stemmen. Kijk voor alle informatie op www.dalfsen.nl/verkiezingen. Laat de kans niet voorbij gaan! Ik wens u een fijne verkiezingsdag.   

Joost Leegwater 
Raadsgriffier gemeente Dalfsen