De gemeente Dalfsen vangt vanaf vrijdag 25 maart op camping Tolhuis Oekraïense vluchtelingen op. Een plek waar de vluchtelingen een zekere rust, privacy en veiligheid kunnen vinden. Hiermee levert gemeente Dalfsen een bijdrage aan de vraag die het Rijk heeft gesteld aan de veiligheidsregio’s. Alle veiligheidsregio’s in Nederland zijn gevraagd om per regio voor minimaal 2.000 vluchtelingen opvang beschikbaar te stellen. In de gemeenten die onder de veiligheidsregio IJsselland vallen, worden opvanglocaties beschikbaar gesteld om deze mensen voor een langere periode op te vangen. Op camping Tolhuis zijn voor ongeveer 100 vluchtelingen opvangplekken beschikbaar.

Burgemeester Erica van Lente, “We zijn blij dat we op camping Tolhuis een veilige plek kunnen bieden aan de mensen die op de vlucht zijn voor het oorlogsgeweld in hun thuisland. We hopen hen op deze locatie in elk geval zes maanden te kunnen huisvesten. Naast een plek voor rust bieden we hen met behulp van alle vrijwilligers, Welkom in Dalfsen en samenwerkingspartners ook een plek in onze samenleving. Een plek voor contact, onderwijs en het doen van de dagelijkse boodschappen. Dank aan alle inwoners, ondernemers, verenigingen en de vrijwilligers van Welkom in Dalfsen hoe zij hartverwarmend zich de afgelopen weken al inzetten met initiatieven en activiteiten.”

Op vrijdag 25 maart komen de eerste ongeveer 50 vluchtelingen aan bij de opvanglocatie. In de week erna volgen de volgende 50. De direct omwonenden zijn donderdagavond 24 maart tijdens een bijeenkomst geïnformeerd over de komst van de vluchtelingen.

Meer weten

De gemeenten Dalfsen geeft informatie over de vluchtelingenopvang op www.dalfsen.nl/oekraine.

Wilt u hulp aanbieden of op een andere manier steunen? Dan kunt u contact opnemen met de organisatie Welkom in Dalfsen. Kijk voor meer informatie op www.welkomindalfsen.nl .

Gevonden wat u zocht?