Woensdag 5 en woensdag 12 juni is het zover: jongeren op de middelbare school krijgen dan te horen of ze geslaagd zijn! Om dit samen te vieren, organiseren de gemeente Dalfsen en Saam Welzijn weer een geslaagd-actie. Een geslaagden-karavaan gaat bij geslaagde jongeren langs om hen te verrassen en feliciteert ze met het grote succes. Dus ken jij iemand die examens doet of de middelbare school afrondt en wil je hem haar eens flink in het zonnetje zetten? Geef diegene uiterlijk maandag 10 juni op voor de geslaagd-actie!  

Ouders, verzorgers, opa’s en oma’s, vrienden en anderen kunnen vanaf 31 mei één of meerdere jongeren aanmelden die examens hebben gemaakt de afgelopen weken. Op woensdag 12 juni gaat de geslaagd-karavaan de gemeente Dalfsen door. Als de vlag (of andere versiering) uithangt en de jongere is aangemeld, dan heeft de geslaagde kans dat hij/zij verrast zal worden aan de deur. Op 5 juni worden de uitslagen van de beroepsgerichte vakken op het vmbo al gedeeld. Heeft de geslaagde op 5 juni al te horen gekregen of hij of zij geslaagd is? Zorg dat de vlag uithangt tot en met 12 juni, zodat de karavaan diegene niet kan missen. Uit de aanmeldingen worden geslaagden willekeurig getrokken. De karavaan gaat tussen 18.00 – 20.30 uur op pad in alle kernen. 

Aanmelden 

Het is tot en met maandag 10 juni mogelijk een examenkandidaat aan te melden. Dit kan door een mail te sturen naar gemeente@dalfsen.nl of door een persoonlijk bericht te sturen via de Facebookpagina/Instagram van de gemeente Dalfsen. Vermeld bij de aanmelding de naam van de jongere/jongeren en het adres (straat, huisnummer en woonplaats) van de geslaagde. De gegevens worden alleen gebruikt voor de geslaagd-actie en worden na afloop verwijderd.  

Herkansing? 

Op 2 juli doet de geslaagden-karavaan opnieuw een rondje door de kernen. Deze keer langs jongeren die geslaagd zijn voor hun herexamen(s). Hoe gaat dit in zijn werk? Na 12 juni plaatst de gemeente Dalfsen nogmaals een oproep om jongeren die een herkansing hebben, op te geven. Hangt op 2 juli een vlag buiten, dan gaat de geslaagden-karavaan bij deze jongere langs om hem/haar te feliciteren.