Column burgemeester Erica van Lente week 52 2019

Omzien en vooruitblikken
Nu het eind van het jaar nadert, breekt ook de tijd aan van gezellig samenzijn. Velen van ons zullen de komende feestdagen afspreken met familie of vrienden. Een goede gelegenheid om wat meer tijd met elkaar door te brengen. Om mooie gesprekken te voeren en weer eens ouderwets Monopoly te spelen. (Risk mag ook.)  

Het is ook de tijd van de eindejaarsbijeenkomsten. Zo ook bij de gemeente Dalfsen. In De Wiekelaar vond het jaarlijkse cabaret plaats, afgewisseld met muziek. Voor, door en over onze medewerkers. En het college. Terugblikken op de samenwerking en op de inspanningen die door iedereen geleverd zijn om de gemeente verder vooruit te helpen. Trots deel uit te mogen maken van dit collectief!

Het eind van het jaar is ook de tijd voor het uitspreken van waardering. Voor alles wat er samen in 2019 geprobeerd en gerealiseerd is. Dank aan u allen voor uw inbreng en inzet op allerlei terreinen! Of het nu een melding is over iets wat even niet goed voor elkaar is in de openbare ruimte, inbreng bij de nieuwe fietsstrategie of uw inzet als vrijwilliger voor bijvoorbeeld de Duurzame Dorpen of een sportvereniging: zonder u gaat het niet.

Prachtig was ook het initiatief van mevrouw Berghuis die als regelmatige inspreekster bij de gemeenteraadsvergadering van 16 december was. Zoals gebruikelijk had ze op een aantal punten inhoudelijke inbreng om ons bij de les te houden. Maar ze bedankte ons ook voor onze inzet voor de gemeente. Ik vond het hartverwarmend.

Het eind van het jaar leent zich voor terugblikken. En dat deed ik zelf ook. Uiteraard ten aanzien van mijn eigen leven. Maar zeker ook voor wat betreft de inwoners van de gemeente Dalfsen. En dan in het bijzonder de inwoners die dit jaar een dierbare moeten missen aan het Kerstdiner en die zonder hun geliefde het oude jaar uitluiden. Laten we deze tijd van het jaar extra goed naar elkaar omzien.

Ik wens u fijne feestdagen toe! Een goed en veilig Oud & Nieuw gewenst en ik hoop u te zien tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Dalfsen: op donderdag 2 januari 2020, vanaf 19 uur, op het gemeentehuis.

Erica van Lente
Burgemeester gemeente Dalfsen

Pagina opties

De servicepunten Lemelerveld en Nieuwleusen zijn gesloten tot en met tenminste 11 mei 2021. Het gemeentehuis blijft op afspraak geopend (14 0529). Voor het gemeentehuis geldt een mondkapjesplicht.

Sluit venster