Column wethouder Jan Uitslag week 39 2019

Niets te doen

“In ons dorp is niets te doen.” Een zin die ik wel eens hoor als ik met mensen in gesprek ben. Dat is eigenlijk best bijzonder. Neem afgelopen zomer; de festiviteiten in de verschillende kernen volgden elkaar bijna naadloos op. Van midzomerfestival tot proef Dalfsen, feestweken die stuk voor stuk stonden als een huis. Als ik ze allemaal zou uitschrijven, zou deze column bij wijze van spreken een hele pagina beslaan. Het bruist in onze gemeente. En dat is gaaf. We laten ons van de goede kant zien, aan de toerist én aan onze mede-inwoners. Wat het extra bijzonder maakt, is dat al deze activiteiten door vrijwilligers gedragen worden. Met (fi nanciële) steun van lokale ondernemers, dat mag niet worden onderschat.

Nu de zomervakantie voorbij is, maken veel (sport) verenigingen zich op voor het nieuwe seizoen. De eerste wedstrijden zijn al gespeeld, de eerste vergaderingen al geweest. Ook daar zijn veelal vrijwilligers die het mogelijk maken, met steun van sponsorende ondernemers.

We hebben deze maand de evaluatie van het vrijwilligersbeleid in de raadscommissie besproken. Voor de zomer is hier onderzoek naar gedaan. Daaruit blijkt dat meer dan de helft van de inwoners aan vrijwilligerswerk doen. Een percentage om trots op te zijn. Nog trotser ben ik op datgene wat we zo samen voor elkaar weten te krijgen.

Niets te doen? Er wordt heel veel georganiseerd in onze kernen. En als u/je zich toch verveelt; er is altijd wel een organisatie die een extra vrijwilliger kan gebruiken...

Jan Uitslag

Wethouder gemeente Dalfsen

Pagina opties

De servicepunten Lemelerveld en Nieuwleusen zijn gesloten tot en met tenminste 11 mei 2021. Het gemeentehuis blijft op afspraak geopend (14 0529). Voor het gemeentehuis geldt een mondkapjesplicht.

Sluit venster