Column wethouder Jan Uitslag week 46 2019

Voetbal
Afgelopen weekend was ik met een aantal vrienden in Gelschenkirchen bij een wedstrijd van Schalke04. Eén van de vrienden was 50 geworden en had dat als cadeau gekregen. Samen met ruim 61 duizend (!) voetballiefhebbers in een stadion. Ik heb genoten van de entourage en de sfeer. Iets verraste me echt. Dat begon al tijdens de wandeling naar het stadion toe. De fans hadden verschillende kleuren aan. De meesten blauw-wit, maar er waren er genoeg die rood-witte kleding droegen. De kleur van de tegenstander die middag.

In het stadion zaten we in een deel waar fans van beide teams door elkaar heen zaten en afwisselend hun team aanmoedigden. Zelfs na afloop - het werd 3-3 en dat was voor Schalke een teleurstellende uitslag - liepen we samen buiten. De fans van de bezoekende club vierden feest, de supporters van de thuisploeg lieten ze hun feestje vieren. Wat mij betreft is dat zoals het hoort te zijn. Het voetbal is dan de winnaar.

Afgelopen week heeft de gemeenteraad gesproken over de begroting voor 2020. Dit jaar lag er een voorstel om het hoofd te bieden aan het financieel zwaardere weer waar we in terecht gekomen zijn. Met een stevig pakket aan bezuinigingen en een beperktere lastenverzwaring.

In twee avonden is door de zes fracties gedebatteerd. Fracties die vanuit hun verschillende politieke uitgangspunten hun mening hebben over het voorstel dat voorlag. Ze zijn het niet helemaal eens geworden.

Gelukkig kennen we in Dalfsen een traditie waarin we het met elkaar oneens kunnen zijn. Een traditie waar we ‘op de bal spelen en niet op de persoon’, om in voetbaltermen te blijven. Ook nu weer heb ik dat kunnen zien en ervaren. Ik hoop dat we die traditie nog lang blijven koesteren. Want ik ben er van overtuigd, dat dit uiteindelijk het beste is voor alle partijen.

Jan Uitslag
Wethouder gemeente Dalfsen

Pagina opties

De servicepunten Lemelerveld en Nieuwleusen zijn gesloten tot en met tenminste 11 mei 2021. Het gemeentehuis blijft op afspraak geopend (14 0529). Voor het gemeentehuis geldt een mondkapjesplicht.

Sluit venster