Dagboek Erica van Lente

Tijdens de eerste lockdown hield ik een dagboek bij en schreef ik over mijn kijk op de dag en de invloed van het coronavirus. In maart van 2021 ben ik gestopt met het schrijven van dagboekpassages die hier specifiek over gingen. We hebben het dagboek wel voor u bewaard. Lees hieronder gerust de eerder geschreven onderwerpen nog eens terug.

De situatie van vandaag de dag is anders dan in het eerste jaar van deze crisis en daar passen andere vormen van communiceren bij. Ik merk dat ik graag directer in contact sta met u. Ik ben dan ook van plan om, als dat weer even kan, veel en vaak langs te komen in de dorpen: om aan te schuiven bij activiteiten of evenementen, om een kijkje te nemen bij sport of cultuur, of om op straat gewoon spontaan in gesprek te raken met u,

Ik houd graag contact met u en blijf graag van u horen hoe u deze tijd beleeft.

Vriendelijke groet,

Erica van Lente

Burgemeester

 • Einde dagboek

  (08-12-2021)

  Beste inwoners en ondernemers van de gemeente Dalfsen,

  We leven nog steeds in een bijzondere tijd die veel van ons allemaal vraagt. Waar we hoopten dat het coronavirus en de maatregelen langzaam aan zouden verdwijnen, is de werkelijkheid anders. We zitten nog steeds in deze pandemie, zijn nog gebonden aan de geldende maatregelen en worden in ons werk of in onze vrije tijd nog veelvuldig geconfronteerd met wat er allemaal anders gaat. Tegelijkertijd hebben we ons op heel flexibel en creatief getoond. Dat geeft veel vertrouwen en inspiratie.

  Meer info
 • Konnichiwa

  (03-03-2021)

  3 maart 2021 Konnichiwa

  Wat was het een mooie dag vandaag! Vanmorgen was ik in Nieuwleusen. Ik zou al enige tijd geleden langs gaan bij het Agnieten College om bij te praten met de directeur aldaar. Maar die afspraak moest worden verzet. Het werd 3 maart.

  En dus ging ik vandaag die kant op, uitgerekend op de dag dat de school zijn deuren weer opende. Bijzonder om juist op deze dag de drempel van De Spil weer eens over te stappen. Dat was lang geleden! Ik was er in de zomer nog eens om een foto te maken, maar De Spil in actie....dat is echt een jaar geleden. En wat is het toch een prachtig gebouw, en wat is het geweldig om te zien dat er weer (enig) leven in de brouwerij is! Voor zowel leerkrachten als leerlingen op de middelbare school is het opnieuw schakelen: de helft van de klas zit thuis; de andere helft zit in de klas. En de dag erop, is het andersom. Het is dus tegelijkertijd in de klas en digitaal lesgeven. Dat doe je nooit voor allebei tegelijk goed. Wat je ook doet. En dus was het thema vanmorgen ook wel: laten we eerst maar weer wennen, en laten we een beetje mild zijn. Richting anderen, en richting onszelf. Dat leek mij een wijs woord.

  Meer info
 • Four seasons in one day

  (18-02-2021)

  We springen in één week van de prachtige langlauf- en schaatsplaatjes naar het voorjaar. Wat een prachtig weekend hebben we achter de rug, en wat komt er tegelijk een mooi weekend (en voor sommigen daarna: krokusvakantie) aan.

  En eerlijk gezegd voltrokken alle seizoenen zich vandaag voor mij zelfs in één dag. Vanmorgen zag ik nog wat sneeuwresten liggen voor het huis. Tijdens de eerste online vergaderingen kwamen de zonnestralen tevoorschijn. Prachtig hoor, maar daardoor 'moest' ik in mijn lunchpauze beslist de ramen lappen. Ik weet niet wat mijn oma daar van zou hebben gevonden: in mijn goede jurk op de huishoudtrap....Tijdens diezelfde lunchpauze zag ik de knoppen in de struiken zitten in de tuin. En ten slotte moest ik begin van de avond even de deur uit: stromende regen. Winter - zomer - lente - herfst.

  Meer info
 • Veerkracht

  (08-02-2021)

  De krant plofte vandaag niet op de deurmat. De kinderen uit de buurt gingen vandaag toch nog niet naar school. En bij het thuiswerken was het licht binnen anders dan anders. Gezeten achter mijn laptop zag ik de buurjongen fanatiek scheeuwscheppen, en er reed een shovel-achtige rond om sneeuw te schuiven. Ik kreeg zelf veel energie van alles om me heen. Het was dus geen gewone maandag. Het zijn geen gewone tijden. Vorige week en ook vandaag sprak en bezocht ik inwoners met bijzonder veel veerkracht in deze bijzondere tijden.

  Meer info
 • Alles schittert

  (20-01-2021)

  Na de persconferentie vanmiddag was dit een dag die wel wat lichtpuntjes kon gebruiken. Ik telde er vandaag zelf zeker vijf in mijn eigen werk en privé. Benieuwd hoe dat bij jullie is; lukt het om elke dag lichtpuntjes te vinden?

  Meer info
 • De storm gaat uiteindelijk ook een keer liggen

  (13-01-2021)

  Ik wenste iedereen adempauze toe rond de feestdagen. En ik hoop oprecht dat iedereen even wat rust heeft kunnen nemen. Maar ik weet ook dat dat niet zo is. Ik heb gehoord over medewerkers in verpleeg- en verzorgingshuizen die thuis kwamen na een dienst, en net op de bank wilden neerploffen. Tot ze gebeld werden om in te vallen, want 'er was echt niemand anders meer'. En ze gingen. Ik heb ondernemers gesproken die zich grote zorgen maken over het voortbestaan van hun bedrijf en zich verantwoordelijk voelen voor werknemers en lokale leveranciers. Ik zie veel thuiswerkers met kinderen zich als acrobaten door de werkdag heen bewegen. Ik las vandaag het bericht van een inwoner die in het ziekenhuis werkt en die op haar tandvlees loopt. Niet alleen door de werkdruk maar ook door het leed waar ze mee geconfronteerd wordt: "we gaan er mee naar huis, we gaan er mee naar bed en we staan er mee op".

  Meer info
 • Duizelingwekkend

  (15-12-2020)

  Een vriendin van mij is jarig vandaag. Ze kreeg een lockdown voor haar verjaardag. Hoewel het best een origineel cadeau is, stond het zeker niet op haar verlanglijst.

  Er waren heel veel mensen nog niet jarig vandaag. In letterlijke zin, maar vooral ook in figuurlijke zin. De lockdown heeft enorme impact. Op ons allemaal.

  Meer info
 • Coronamoe

  (09-12-2020)

  Gisteravond hoopte ik nog wel het beste, maar ik verwachtte het eigenlijk al niet meer. De persconferentie bracht vrijwel geen nieuwe maatregelen. Sterker nog: als het de komende week/weken slechter gaat, kan het zijn dat de lockdown nog een tandje steviger moet. En eigenlijk is er geen andere boodschap dan dat we ons eigen gedrag moeten blijven aanpassen, tot we het coronavirus de baas zijn.

  Meer info
 • Alleen samen....

  (24-11-2020)

  Wat een heftig verhaal over Martin Neppelenbroek uit Lemelerveld. Heel fijn te lezen dat zijn herstel de goede kant op gaat. En wat een schrik je te realiseren dat het coronavirus je zo te grazen kan nemen.....Reden genoeg om zelf voorzichtig te zijn en te blijven. Voorkomen dat je ziek wordt, is het beste medicijn! 

  Meer info
 • Over hoe de tijd verglijdt

  (10-11-2020)

  Waar het voorjaar mij regelmatig een moment bood om een bericht te schrijven voor bijvoorbeeld Facebook, lijkt er deze hete herfst (in vele opzichten) geen moment over te zijn. Een gevoel dat ik om me heen méér hoor. We stelden voor de zomer met zijn allen op het werk veel uit van wat niet noodzakelijk was. Inmiddels moeten die dingen toch allemaal gebeuren. En in de tussentijd gaan ook de zaken door die voor het najaar op de rol stonden.

  Meer info
 • Steun de horeca (en houd je aan de richtlijnen)

  (09-10-2020)

  Thuiswerken tenzij het niet anders kan. Blijf zoveel mogelijk thuis. Houd afstand. Kom niet samen met meer dan vier personen. Ga de deur niet uit als je klachten hebt. Bij klachten laat je je testen. Daar roept de overheid, daar roep ook ik, toe op. En tegelijkertijd zeggen we: koop lokaal en steun de horeca. En ook dat blijf ik herhalen.

  Meer info
 • Troost is niets anders dan de interpretatie van bepaalde tekenen

  (08-10-2020)

  Het virus houdt huis. In toenemende mate. Ook in Dalfsen. Het aantal besmettingen van de afgelopen dagen was in de ordegrootte van 8 positieve tests per dag. In totaal waren er de afgelopen week ca. 30 besmettingen in Dalfsen. Op 4 oktober waren er 10 positieve tests, tot nu toe in onze gemeente het hoogste aantal op een dag. Komende week komt er extra capaciteit beschikbaar rond testen, dus dan zal het aantal positieve tests per dag toenemen, is de verwachting (ondanks de effecten van de nu geldende maatregelen).

  Meer info
 • Aanscherping van de maatregelen

  (01-10-2020)

  Daar gáán we weer. Was en is mijn gevoel naar aanleiding van de scherpere maatregelen die we maandagavond te horen kregen. Helaas zijn de maatregelen nodig, want het gaat niet de goede kant op met het aantal besmettingen, en ook nu komt de reguliere zorg onder druk te staan. Los van de corona-patiënten raakt dit dus ook andere mensen die voor behandelingen en operaties naar bijvoorbeeld het ziekenhuis (zouden) moeten.

  Meer info
 • De vrijheidsbeperkingen die we aan inwoners opleggen

  (28-07-2020)

  "Als burgemeester speel je een belangrijke rol in het waarborgen van de waarden van de democratische rechtsstaat". Stond er in de inleiding van de jaarlijkse conferentie voor burgemeesters, georganiseerd door onze 'vakvereniging', het Nederlands Genootschap van Burgemeesters. En zo is het. Ik nam in januari deel aan deze conferentie. En toen ging het vooral over vragen en dilemma’s die samenhangen met burgerparticipatie en overheidsparticipatie.

  Deze week ervaarde ik de dilemma's op dit gebied aan den lijve, op heel andere manieren dan ik ooit had bedacht toen ik ruim drie jaar geleden burgemeester werd.

  Meer info
 • Proost!

  (02-06-2020)

  1 juni 2020. Het was wel weer even wennen. Op bezoek bij inwoners thuis. Maar per vandaag zijn de coronaregels versoepeld, en stond dus (bij een goede gezondheid) niets een bezoek meer in de weg. En dat kwam mooi uit, want vandaag waren er drie huwelijksjubilea van 60/65 jaar te vieren in onze gemeente! Met 15 jaar samenzijn op mijn eigen teller, voel ik me nog een echte beginner ten overstaan van deze 190 jaar huwelijksleven. De gouden tip voor een lang en gelukkig samenzijn bleek er ook hier niet te zijn. “Gewoon samen volhouden” en "leven en laten leven" blijft de meest kernachtige samenvatting. Zo simpel, en tegelijk zo moeilijk, is het.

  Meer info
 • We mogen steeds weer een beetje meer

  (24-05-2020)

  Ik weet nog niet wanneer ik weer met het openbaar vervoer ga. Maar je kunt maar beter goed voorbereid zijn. Toen ik hoorde dat naaiatelier Samsam mondkapjes maakt, heb ik er twee besteld. Ze maken Duitse (met bandjes die je achter je hoofd vastbindt) en Belgische (met elastiek achter je oren). Ik heb niet de indruk dat deze landen al een lange traditie in mondkapjes hebben, maar blijkbaar is er sprake van een bepaalde variant die in die landen al opgang doet.

  Meer info
 • Feestmaanden in een ander jasje

  (14-05-2020)

  Niet eerder maakte ik als burgemeester een 'kroonjaar' mee: 2020 is het eerste 'ronde' jaartal. En dat is goed te merken, vooral in de huwelijksjubilea. Ik bezoek altijd de echtparen die 60, 65, 70 enzovoorts jaar getrouwd zijn. Als ze daar prijs op stellen, uiteraard.... Volgens de statistieken van het CBS zijn de maanden mei, juni en september populaire maanden om te trouwen. In de winter wordt er het minst getrouwd.

  Meer info
 • Je stapt nooit twee keer in dezelfde rivier

  (07-05-2020)

  Ik luister het nummer vanavond heel vaak achter elkaar: "'t is voorbij, de zon breekt door en alles wordt weer als hiervoor, kijk de soldaten komen thuis, de rook trekt op, de stad ontwaakt".

  De tekst van het nummer " 't Is voorbij ", gezongen door Lenette van Dongen (tekst en muziek oorspronkelijk van ene Donald Long, over wie ik nergens iets kan vinden; vertaald door Jurrian van Dongen) raakt me altijd. Maar vanavond zeker.

  Meer info
 • Inderdaad, dat is binnen een paar weken 180 graden omgekeerd

  (03-05-2020)

  Lang vond ik de maand augustus de mooiste maand - dan ben ik namelijk jarig. Maar de laatste jaren pas ik mijn oordeel steeds aan, als het mei is. Dan vind ik mei de mooiste maand die er is. En ik denk dat dat objectief bezien ook wel zo is. De natuur is prachtig - zeker na de regen van de afgelopen week is de natuur weer crispy groen, en alles staat vol in bloei. Deze levendige lente duurt slechts even - daarna rollen we alweer richting zomer - maar het levert mij wel vaak een erg gelukkig gevoel op. Ook dit jaar. Ter compensatie van alles wat dit jaar niet is of zal zijn.

  Meer info
 • Dansen in de 1,5-metersamenleving

  (28-04-2020)

  Ik dacht altijd dat ik best een goede opvoeding had genoten. Maar in deze tijd blijkt dat het op een cruciaal onderdeel toch nét wat minder goed is gegaan. En dat betreft het onderdeel "stijldansen", dat ik nooit heb geleerd. [Misschien dat dat overigens eigenlijk ook de dieper liggende reden is achter het feit dat ik niet getrouwd ben. (nb wel sinds een paar maanden een geregistreerd partnerschap, maar dat terzijde) Hoe moet je immers anders de dans openen op je trouwfeest?]

  Meer info
 • We zijn bezig met een hordenloop

  (24-04-2020)

   "Wees niet bevreesd om langzaam vooruit te komen, maar wel om stil te blijven staan". Het is weer donderdag na weer een dinsdag waarop er weer een persconferentie was van premier Rutte. En dit keer was het geen 'tussenweekse' persconferentie, maar een echte. Eentje waar we allemaal reikhalzend naar uit keken. Omdat we hoopten dat bezoek weer mogelijk zou worden bij onze dierbaren in de verpleeghuizen, omdat we graag weer naar de kapper willen, en omdat we weer eens gezellig met vrienden op een terras willen zitten. Dat kwam er allemaal niet. Er kwam wel iets van verlichting. Ten aanzien van de scholen. Dat is echt heel fijn - zowel voor de kinderen, als voor al die thuisleerkrachten. En ten aanzien van sporten wordt er vanaf volgende week woensdag ook weer meer mogelijk. Voor kinderen en jongeren, maar toch.

  Meer info
 • "Na de epidemie wordt alles anders - soms, een beetje"

  (19-04-2020)

   "Over het verleden valt in ieder geval meer met zekerheid vast te stellen dan over de toekomst." Ik dacht even dat het artikel in de NRC een postume bijdrage van Johan Cruijff was, maar dat was niet het geval. Deze quote staat in een artikel van Bart Funnekotter, wetenschapsjournalist, die in NRC schrijft over de sociaal-economische gevolgen van ziektes door de eeuwen heen. Een boeiend artikel waar als kop boven staat: "Na de epidemie wordt alles anders - soms, een beetje".

  Meer info
 • Memory lane

  (15-04-2020)

  Vandaag fietste ik naar Zwolle. Vanaf Hoonhorst nam ik de Mataramweg, daarna een stukje Poppenallee en toen de Marshoekersteeg, daarna westwaarts over de Herfterweg/Oude Dalfserweg die vervolgens Herfterlaan wordt. En dan kom je langs nummer 29. De plek waar het huis stond waar mijn opa opgroeide. Bertus van Lente. Toen de Canadezen ons land bevrijdden in april 1945, moest ook de boerderij, het ouderlijk huis van mijn opa, eraan geloven. De boerderij ging in rook op. Er werd een tijdelijk houten gebouw neergezet, en daarna(ast) werd een nieuwe woning gebouwd. Huize Phoenix. Die staat er nu nog. Er woont nog steeds familie van mij, een achternicht.

  Meer info
 • Mevrouw ging liften en stapte in de Fiat 500 van meneer

  (14-04-2020)

  Een dinsdag zoals ‘normaal’. Dat wil zeggen dat de ochtend gevuld was met de wekelijkse vergadering van het college van B&W. Hier nemen we besluiten, en worden voorstellen voorbereid ten behoeve van de gemeenteraad. Daarna volgden nog een aantal andere vergaderingen, onder andere over de ontwikkelingen rond het Waterfront, en over de voorbereidingen voor de begroting voor het nieuwe jaar. Dat laatste is altijd een complexe klus voor de organisatie, maar dit jaar is het met alle onzekerheden in verband met corona zeker een grote puzzle. Er zullen op onderdelen minder inkomsten zijn; op andere fronten zullen we meer uitgeven. En andersom. Vandaag hoorden we ook de ramingen van het IMF over de economische situatie. Wie weet waar het allemaal heen gaat, mag het zeggen.

  Meer info
 • Naast trots, gevoelens van gezamenlijkheid en kracht

  (13-04-2020)

  Nosk en sakura. Het was een bijzonder Paasweekend. Het weer was mooi en het weer was niet mooi. Ik bleef thuis en ik ging er ook op uit (op een rustige plek) om in beweging te blijven en wat op te laden door de stilte en de natuur. Daar had ik tijd voor, juist omdat de vieringen van 75 jaar vrijheid niet door konden gaan. Helaas. Het was een weekend vol ontspanning en bezinning, en tegelijkertijd was ik best benieuwd of het Paasweekend toch niet zou leiden tot te veel drukte op bepaalde plekken in onze gemeente.

  Meer info
 • Goede Paasdagen

  (10-04-2020)

  Het zijn rare weken. Veel dingen zijn hetzelfde als altijd en veel dingen ook niet. Ik krijg nu vaak de vraag of ik het druk heb. Ja. Tja. Soms wel. Maar soms ook niet. En dat leidt ertoe dat ik veel meer fiets dan anders, meer tijd besteed aan koken en aan telefoneren met vriend(inn)en. Vandaag reed ik door Lemelerveld. Velen hadden gehoor gegeven aan de oproep de vlag te hijsen. 10 april: het is 75 jaar geleden dat Lemelerveld werd bevrijd. Ontroerend al die vlaggen te zien. En die beren. En die hartjes.

  Meer info
 • De toekomst en historie

  (08-04-2020)

  7 en 8 april 2020. We zijn nu een maand onderweg met elkaar in deze coronacrisis. Op 9 maart werd gesteld dat we geen handen meer moesten schudden. En nu zijn we vier weken verder. Met heel veel meer maatregelen. En met veel gevolgen: voor de gezondheid, en voor onze samenleving in het algemeen. Vandaag waren er de eerste voorzichtige positieve berichten over het aantal ziekenhuisopnames (maar je zult maar zo ziek zijn dat je moet worden opgenomen - dat verdriet en dat leed blijven; hoe veel of weinig ziekenhuisopnames er ook zijn).

  Meer info
 • We hebben tijd om langer te kijken, en dus meer te zien

  (06-04-2020)

  Weekend. Wat doe je in zo'n weekend als er niet gesport wordt, de horeca dicht is, je niet naar de film kunt, en bezoek aan vrienden ook niet de bedoeling is? Juist ja. Dan ga je thuis uitgebreider koken, je speelt een spelletje, je bezoekt een online verjaardagsfeestje (mijn eerste), je begint (hè hè) aan een boek (‘Het jachtgeweer’ van Yasushi Inoue - als je niet op reis kunt, dan lees je maar een boek van een buitenlandse auteur), en je probeert elke dag wel even een frisse neus te halen.

  Meer info
 • De gemeenteraad gaat digitaal!

  (06-04-2020)

  Op vrijwel alle plekken in de samenleving wordt heel hard gewerkt en wordt alle creativiteit uit de kast gehaald. Dat zien we bij ondernemers die nieuwe producten/diensten aan de man brengen, in de winkels en de horeca. Producten worden thuis bezorgd; telefonisch wordt advies gegeven; Paasbrunches worden aangeboden; en asperges. (Maar dat had ik het al vaker over)

  Meer info
 • Twee opdrachten voor ons allemaal

  (03-04-2020)

  Het weekend staat voor de deur. En eigenlijk zijn er twee opdrachten voor ons allemaal: 1) blijf (zoveel mogelijk) thuis en 2) koop lokaal. Het lijkt alsof die twee opdrachten niet zo makkelijk te combineren zijn, maar als je toch de deur uit gaat om een boodschap te doen op de markt of in de supermarkt, loop dan toch even binnen bij die zaak in de Prinsenstraat, de Raadhuisstraat, de Bloemendalstraat of de Wilhelminastraat, op het Kroonplein, het Kerkplein, aan de Burgemeester Backxlaan of aan de Grote Markt. Of check de site of social media van onze horeca-ondernemers: velen zijn gestart met een afhaal- of bezorgservice.

  Meer info
 • Rozen, regenbogen en gekleurde wolken

  (02-04-2020)

  De afgelopen weken leidde corona tot van alles: tot hele verdrietige berichten over mensen, tot verdrietig nieuws over bedrijven, tot de revival van ouderwetse communicatiemiddelen als de post en de telefoon, tot de opkomst van nieuwe digitale vergaderwijzes en in het algemeen ook tot veel creativiteit.

  Om deze nieuwe maand goed te beginnen, wil ik kort terugblikken op een paar mooie en soms ook grappige gebeurtenissen en gesprekken. En bedank ik graag mijn lieve vrienden.

  Meer info
 • Ooit blikken we terug, nu zitten we er middenin

  (31-03-2020)

  De laatste dag van het eerste kwartaal. Het kabinet kondigde een verlenging aan van de huidige maatregelen. En hoe raar eigenlijk: ik geloof dat niemand verrast was. We vinden het allemaal (ondanks de enorme impact) logisch en verstandig. Wie had kunnen bedenken dat er in drie maanden 2020 zo veel kon veranderen? Morgen is het 1 april. Ik ben benieuwd welke grappen er morgen op ons af komen. Humor helpt ons door het leven, zo ook door deze tijd. We gaan het morgen merken!

  Meer info
 • Het leven in een sneeuwbol

  (30-03-2020)

  Het begin van week 3. Alle evenementen in de gemeente Dalfsen die gepland staan tot 1 juni gaan - helaas - uiteraard niet door. Vanuit het gemeentehuis was er de afgelopen weken met alle organisatoren al contact geweest. Veel inwoners hebben vrijwillig zeer veel uren gestoken in een evenement dat nu niet doorgaat. Vandaag heb ik een belronde gemaakt om mijn teleurstelling te delen en de organisaties te bedanken voor hun inzet.

  Meer info
 • Een dankwoord aan iedereen die onze samenleving overeind houden

  (28-03-2020)

  Het is weer zomertijd. Door velen wordt het plaatje gedeeld, waarmee we de hoop uitspreken dat de tijd niet slechts een uur maar wel twee maanden vooruit gaat. En die hoop herkennen we allemaal. Want het begint toch wel wat bijzonder te voelen dat je je (schoon)moeder niet meer kunt omhelzen en op grotere afstand je buurvrouw te woord staat. Vanavond drinken we zelf nog een kop koffie met vrienden. Via FaceTime.

  Meer info
 • Tijd voor wat cultuur

  (26-03-2020)

  Voor dit allemaal losbarstte, was het boekenweek. En ik kocht in het weekend van 14 maart dan ook een stapel boeken, in de verwachting dat als de coronacrisis ook bij ons zou gaan huishouden (in België was er op dat moment al het nodige gaande en was de horeca al gesloten), ik vast wel een boek kon lezen op een rustige avond. Niet dus.

  Meer info
 • Wat verandert er al veel in mij

  (25-03-2020)

  Het was (alweer) zo'n dag waarop ik twee keer op en neer naar het gemeentehuis fietste en je aan alles merkt dat iedereen in de buitenlucht ook zijn best doet afstand te houden. Als je in de verte iemand op ziet doemen, te fiets of te voet, zie je al de bewegingen: mensen gaan achter elkaar fietsen en lopen en je kijkt zelf of je nog nét iets verder naar rechts kan. Sommige nieuwe regels wennen blijkbaar best snel. En dat is eigenlijk een onthutsende constatering. Want onder normale omstandigheden laten we ons door de overheid niet te veel voorschrijven over onze gedragingen en bewegingen.

  Meer info
 • Een tijd van tegenstrijdigheden

  (24-03-2020)

  Orde en chaos. Hoe toepasselijk is de naam van de expositie van Schildergroep Bellingeweer die momenteel te zien is in de foyer van het gemeentehuis. Of beter gezegd: zou zijn. Want momenteel is er bijna niemand op het gemeentehuis. En dus blijft de expositie helaas vrijwel ongezien.

  Orde en chaos
  Yin en yang
  Corona en niet-corona

  Meer info
 • Helaas... 2020 wordt een heel ander jaar

  (23-03-2020)

  Nieuwe maatregelen zijn afgekondigd door het kabinet. Bijeenkomsten en evenementen zijn niet toegestaan tot 1 juni. Dat dit tot 6 april gold, was al heel ingrijpend. Want daardoor kunnen veel prachtige evenementen in de gemeente Dalfsen niet doorgaan. Dat had bijvoorbeeld al gevolgen voor de evenementen rond 75 jaar vrijheid, maar nu is duidelijk dat alle evenementen rond Koningsdag en 4-5 mei ook geen doorgang zullen vinden op de manier die we gewend zijn. En dat geldt ook voor alle andere evenementen en bijeenkomsten tot 1 juni. En aan dat idee moet ik nog erg wennen. Ik wil er eigenlijk niet aan wennen. Ik denk daarbij ook aan al die vrijwilligers die zich zó hebben ingezet. Helaas.....2020 wordt een heel ander jaar dan vele jaren hiervoor....

  Meer info
 • Nieuwe routine in huis

  (22-03-2020)

  Morgen begint de tweede week waarin de scholen dicht zijn en thuis werken de norm is. Voor velen is er naast het thuiswerken een extra taak bij gekomen om de kinderen ook te motiveren aan de slag te gaan met hun schoolwerk. En dat gaat bij sommigen heel goed en bij anderen minder. Veel sterkte met de week die komt! Hopelijk lukt het om met elkaar in dat ene huis een nieuwe routine op te bouwen. En hopelijk vindt iedereen een goede uitlaatklep voor de emoties, want die zijn er deze weken in overvloed. Probeer elkaar (ook figuurlijk) wat ruimte te geven en steun elkaar in deze lastige tijd.

  Meer info
 • Open brief burgemeester Erica van Lente

  (18-03-2020)

  Deze maatregelen die genomen zijn in verband met het coronavirus raken ons allemaal en hebben grote impact. In een open brief heb ik als burgermeester van de gemeente Dalfsen een reactie op de situatie gegeven. Lees verder om de inhoud van de brief te lezen.

  Meer info

Pagina opties