Alleen samen....

Wat een heftig verhaal over Martin Neppelenbroek uit Lemelerveld. Heel fijn te lezen dat zijn herstel de goede kant op gaat. En wat een schrik je te realiseren dat het coronavirus je zo te grazen kan nemen.....Reden genoeg om zelf voorzichtig te zijn en te blijven. Voorkomen dat je ziek wordt, is het beste medicijn! 

Als gemeente horen we van de GGD IJsselland de statistieken: we zien hoeveel inwoners positief getest zijn, we krijgen informatie als er ergens een zogenaamd cluster is (aantal besmette inwoners met dezelfde bron van de besmetting). Maar de gemeente hoort niet wíe er besmet zijn. Dat is natuurlijk op zichzelf een goede zaak: 'normaal' weet ik het ook niet als er inwoners ziek zijn. En toch....het gaat om inwoners die door corona soms plotsklaps naar het ziekenhuis moeten, hun gezin en bedrijf achterlatend. En daar sta je dan als thuisblijvende gezinsleden....wie helpt? Wie ondersteunt? 

Gelukkig merk ik overal in onze gemeente dat mensen het van elkaar wél weten als er ziekte is. En dat ze voor elkaar klaar staan. Zoals Lemelerveld om Anja en Martin heen is gaan staan. Zoals dat ook in andere kernen gebeurt. Bedankt aan alle inwoners die er 'gewoon' voor elkaar zijn!!!

Lees het artikel op de Sukerbiet

Pagina opties

Vanwege aangescherpte coronamaatregelen zijn de servicepunten in Nieuwleusen en Lemelerveld t/m 17 december gesloten. Heeft u een vraag dan kunt u gebruik maken van het online contactformulier, e-mailadres gemeente@dalfsen.nl of telefoonnummer 14 0529.

Sluit venster