Alles schittert

Na de persconferentie vanmiddag was dit een dag die wel wat lichtpuntjes kon gebruiken. Ik telde er vandaag zelf zeker vijf in mijn eigen werk en privé. Benieuwd hoe dat bij jullie is; lukt het om elke dag lichtpuntjes te vinden?

1. Mooi gesprek met een medewerker van de gemeente die met pensioen gaat. Daar oprecht naar uitziet, maar ook met zoveel voldoening terugblikte op 40 jaar werk bij provincie en gemeenten. Hoewel ze ook nog niet helemaal stopt met werken. Helemaal in harmonie met Het Nieuws van de dag: de inauguratie van Biden die met zijn 78 jaar de oudste president ooit van de VS is. De Volkskrant had vandaag ook nog een mooi artikel over werken op leeftijd. Ik wens iedereen toe dat je mag stoppen met werken als de koek op is, je lichaam of geest toe zijn aan pensioen. Maar dus ook dat je mag doorgaan tot het voor jou zo voelt.

2. Gesprek met een inwoner dat begon (en dat was ook de aanleiding en de bedoeling) als een stevig gesprek over iets inhoudelijks. Daarna hadden we de ruimte en namen we de tijd voor een gesprek over hoe we de coronacrisis beleven. We spraken over toekomst, heden en verleden. En daar kwam ook de familiehistorie met bijbehorende pijn op tafel van een vader en een oom die in Nederlands-Indië en Nieuw-Guinea hadden gevochten. En daar nooit over konden praten. Een mooi en betekenisvol gesprek.

3. In samenhang met 2. De eerste aflevering van 'Revolutie in Indonesië', documentaireserie over 'the making of' het boek Revolusi van David van Reybrouck. Zeer interessant boek dat ik in de Kerstperiode heb gelezen. Deze documentaire laat zien wat Van Reybrouck allemaal heeft gedaan voor het boek. En het laat gesprekken zien met 'de laatste getuigen van deze geschiedenis'. Van Reybrouck leerde van tevoren ook nog Indonesisch en leek het oprecht te kunnen spreken en begrijpen. Heel knap.

4. Afgelopen weekend Wandelgidsen Vechtdal en Salland besteld bij de uitgever, en die vandaag ontvangen. Nu hopen op kortere werkdagen en meer daglicht!

5. Ik was op het gemeentehuis en vond daar een prachtig lichtpuntje in mijn postvak: een nieuwjaarswens van Sachiko van Batsu voor dit Jaar van de Os. Symbool van stabiliteit, rust, kracht en geduld. Dat kunnen we wel gebruiken. Arigato!!

'Ban butsu kou ki' = 'alles schittert'. Zo schreef Sachiko laatst op Facebook.

En dat werd uiteindelijk mijn perspectief op deze dag!

Pagina opties

De servicepunten Lemelerveld en Nieuwleusen zijn gesloten tot en met tenminste 11 mei 2021. Het gemeentehuis blijft op afspraak geopend (14 0529). Voor het gemeentehuis geldt een mondkapjesplicht.

Sluit venster