Een dankwoord aan iedereen die onze samenleving overeind houden

Het is weer zomertijd. Door velen wordt het plaatje gedeeld, waarmee we de hoop uitspreken dat de tijd niet slechts een uur maar wel twee maanden vooruit gaat. En die hoop herkennen we allemaal. Want het begint toch wel wat bijzonder te voelen dat je je (schoon)moeder niet meer kunt omhelzen en op grotere afstand je buurvrouw te woord staat. Vanavond drinken we zelf nog een kop koffie met vrienden. Via FaceTime.

Gisteren postten we vanuit de gemeente Dalfsen een filmpje van mij. Bedoeld om u als inwoners een hart onder de riem te steken. Helaas lukte het (uiteraard) niet in om in één filmpje iedereen te bereiken. Zo uitte ik geen dankwoord in de richting van al diegenen die onze samenleving overeind houden.

Maar dat doe ik uiteraard wel heel graag, en terecht! Dus in de richting van alle verpleegkundigen, artsen, medewerkers in verpleeghuizen, geestelijk verzorgers, politieagenten, vuilnismannen, vakkenvullers, caissières, vrachtwagenchauffeurs, hulpverleners, schoonmakers, leerkrachten, personeel in de kinderopvang en alle anderen: fantastisch wat jullie allemaal voor ons doen! Bedankt!!

Een vriendin van mij werkt in het Erasmus MC en zij gaf dit weekend aan het gevoel te hebben alsof ze niet genoeg doet.......Om een beeld te krijgen van wat al de bovengenoemde mensen doen, check de dagelijkse berichten en uitzending van Frontberichten. Indrukwekkende verslaglegging van wat onze frontwerkers doen.

Het weekend ligt bijna weer achter ons. Ik moet zeggen dat de afgelopen twee weken voelden als één langgerekte film, zonder duidelijk onderscheid tussen week- en weekenddagen. Dit weekend was er tijd voor een wandeling, een kop thee op de bank, boodschappen bij lokale ondernemers #kooplokaal #supportyourlocal, een lekker maal van één van de lokale horeca-ondernemers en voor het in ontvangst nemen van soep van de buuf.

Veel sterkte met de week die komt! Houd afstand, let op uw naasten en houd moed.

Pagina opties

De servicepunten Lemelerveld en Nieuwleusen zijn gesloten tot en met tenminste 11 mei 2021. Het gemeentehuis blijft op afspraak geopend (14 0529). Voor het gemeentehuis geldt een mondkapjesplicht.

Sluit venster