Goede Paasdagen

Het zijn rare weken. Veel dingen zijn hetzelfde als altijd en veel dingen ook niet. Ik krijg nu vaak de vraag of ik het druk heb. Ja. Tja. Soms wel. Maar soms ook niet. En dat leidt ertoe dat ik veel meer fiets dan anders, meer tijd besteed aan koken en aan telefoneren met vriend(inn)en. Vandaag reed ik door Lemelerveld. Velen hadden gehoor gegeven aan de oproep de vlag te hijsen. 10 april: het is 75 jaar geleden dat Lemelerveld werd bevrijd. Ontroerend al die vlaggen te zien. En die beren. En die hartjes.

Deze week had ik het druk, en ik had ook nog tijd over. Dus toen ik de speciale editie van Rondom Dalfsen over 75 jaar vrijheid woensdag in ontvangst nam, en ik hoorde dat ze eigenlijk een bezorger te kort kwamen, meldde ik me spontaan aan. ‘Dat moet ik kunnen, ik heb jarenlang het partijblad bezorgd’. De Historische Kring Dalfsen durfde dit met me aan. En dus bezorgde ik gisteren en vandaag ruim 40 tijdschriften in en om Hoonhorst. Een enkeling zag dat ik het was, maar velen hadden het (heel fijn) niet door. Eigenlijk was dat ook best logisch, want ik was soort van vermomd. De tijdschriften waren bij mij afgeleverd in een tas van de CNV Kostersbond. En ik ben best van veel organisaties lid (geweest), maar deze bond hoort daar niet toe. Met deze tas voorin mijn mandje sjeesde ik van Poppenallee tot Slennebroekerweg, en alles wat er tussen lag. Veel leesplezier!

Gelukkig was ik niet verantwoordelijk voor de bezorging van de ruim 3000 kaarten die we vanuit de gemeente Dalfsen verstuurden aan onze oudere inwoners en die vandaag bij velen op de mat ploften. Met het Paasfeest in het verschiet en de beperkingen die er zijn rond bezoek ontvangen en de deur uitgaan, leek het de gemeente Dalfsen passend om deze groep een hart onder de riem te steken.

Dat dit geen overbodige luxe is voor een flink aantal van de mensen in deze doelgroep, begreep ik van de mevrouw uit de thuiszorg die ik vandaag ook sprak. Voor ouderen is het een hele stille, eenzame tijd. Gelukkig kwam deze thuiszorg nog steeds bij haar adressen over de vloer. Maar laten we inderdaad nu dat telefoontje plegen en die kaart sturen.

De mevrouw uit de thuiszorg sprak ook haar zorg uit over jongeren. Die kunnen niet meer naar hun sportvereniging, de keet of bij elkaar op bezoek. Ook zij zijn eenzaam. Natuurlijk: je kunt elkaar digitaal treffen, een balletje trappen of een stuk gaan fietsen of wandelen (1,5 meter). Maar het leven is wel even anders dan het was. Op facebook vind je uitleg en tips over wat er nu nog wel kan.

De thuiszorgmevrouw en één van haar cliëntes wilden mij ook een hart onder de riem steken. Ik kreeg een mooie kaart met lieve tekst, en een prachtige tekening. Dank!!

Vanuit onze beroepsvereniging, het Nederlands Genootschap van Burgemeesters, kwam een nieuwsbrief binnen. Die roept alle burgemeesters op rust te pakken dit weekend, en te zoeken naar ontspanning en bezinning. Ga ik doen. En ik hoop dat dat voor iedereen is weggelegd na deze intensieve weken waarin alles op zijn kop kwam te staan. Goede Paasdagen!

Pagina opties

Vanwege aangescherpte coronamaatregelen zijn de servicepunten in Nieuwleusen en Lemelerveld t/m 17 december gesloten. Heeft u een vraag dan kunt u gebruik maken van het online contactformulier, e-mailadres gemeente@dalfsen.nl of telefoonnummer 14 0529.

Sluit venster