Het leven in een sneeuwbol

Het begin van week 3. Alle evenementen in de gemeente Dalfsen die gepland staan tot 1 juni gaan - helaas - uiteraard niet door. Vanuit het gemeentehuis was er de afgelopen weken met alle organisatoren al contact geweest. Veel inwoners hebben vrijwillig zeer veel uren gestoken in een evenement dat nu niet doorgaat. Vandaag heb ik een belronde gemaakt om mijn teleurstelling te delen en de organisaties te bedanken voor hun inzet.

En als je dan iedereen aan de lijn hebt, valt de diversiteit weer op van alles wat er dit voorjaar op stapel stond: van Paasvuur tot meimarkt, van autorodeo tot Station-tot-Station-loop, van Erbens Vechtdaltour tot alle evenementen rond Koningsdag en Bevrijdingsdag. En uiteraard alle festiviteiten rond 75 jaar bevrijding. Op de foto die Dalfsennet vandaag publiceerde van de stilte op straat, is net het pand te zien waar het Pop-up museum zou komen. Hoe jammer! Misschien lukt het toch nog ons iets te laten zien? Er wordt druk over nagedacht....

Velen vinden het jammer dat de evenementen niet doorgaan, maar vrijwel iedereen voegt daar aan toe: "er zijn nu wel ergere dingen". En als we elkaar dan toch aan de lijn hebben, is het nuttig en toch ook plezierig te horen hoe een ieder deze periode beleeft. Is corona nog ver weg, of al dichtbij omdat familie of vrienden ziek zijn? Hoe wordt thuiswerken ingevuld? Hoe kijken we samen om naar mensen in onze omgeving die extra hulp en ondersteuning nodig hebben?

Velen hebben het over de onzekerheid die de huidige tijd kenmerkt. Dat gevoel heb ik ook. En in deze turbulente tijd komt bij mij het beeld op van een sneeuwbol: als je die schudt, zie je niets meer van de figuren in de sneeuwbol. Maar uiteindelijk komen alle sneeuwvlokken weer op z'n (zij het: een ander) plekje terecht. Binnen dezelfde bol. Er zal een nieuwe balans tot stand komen. Die zekerheid hebben we. We weten alleen nog niet hoe.

Deze week begon overigens op andere onderdelen heel fijn: zo heb ik vandaag voor het eerst weer asperges gegeten, en tijdens de (min of meer) dagelijkse wandeling rondom Hoonhorst voel ik me een rijk mens om elke dag die frisse neus te kunnen halen. Hopelijk worden er morgen geen beperkingen op dat front afgekondigd....

Pagina opties

De servicepunten Lemelerveld en Nieuwleusen zijn gesloten tot en met tenminste 11 mei 2021. Het gemeentehuis blijft op afspraak geopend (14 0529). Voor het gemeentehuis geldt een mondkapjesplicht.

Sluit venster