Mevrouw ging liften en stapte in de Fiat 500 van meneer

Een dinsdag zoals ‘normaal’. Dat wil zeggen dat de ochtend gevuld was met de wekelijkse vergadering van het college van B&W. Hier nemen we besluiten, en worden voorstellen voorbereid ten behoeve van de gemeenteraad. Daarna volgden nog een aantal andere vergaderingen, onder andere over de ontwikkelingen rond het Waterfront, en over de voorbereidingen voor de begroting voor het nieuwe jaar. Dat laatste is altijd een complexe klus voor de organisatie, maar dit jaar is het met alle onzekerheden in verband met corona zeker een grote puzzle. Er zullen op onderdelen minder inkomsten zijn; op andere fronten zullen we meer uitgeven. En andersom. Vandaag hoorden we ook de ramingen van het IMF over de economische situatie. Wie weet waar het allemaal heen gaat, mag het zeggen.

Ondertussen vinden we nieuwe wegen. Zo ook als het gaat om huwelijksjubilea! Vandaag was het eerste 60-jarige huwelijksjubileum sinds de corona-maatregelen zijn afgekondigd. Dat betekent dat het bezoek dat ik normaal gesproken afleg, geen doorgang kon vinden. Vandaag pasten we daar een hele mooie mouw aan: via Skype kon ik vanmiddag genoeglijk spreken met het echtpaar. Er was ruimte voor een gesprek over de huidige situatie, over de huwelijksdag 60 jaar geleden (slechter weer dan vandaag) en over hoe de echtelieden elkaar hadden ontmoet. Dat laatste was weer een erg leuk verhaal. Klassiekers zijn uiteraard dat men elkaar heeft ontmoet bij de kerk, of tijdens dansen bij (vaak) Kappers. Vandaag was het verhaal heel anders: mevrouw ging met een vriendin liften, en stapte in de Fiat 500 van meneer. Een avontuurlijk begin van een lang samenzijn. Ik wenste meneer en mevrouw een mooie dag, en een gelukkig vervolg van hun huwelijk. Hopelijk kan ik binnenkort alsnog live een bezoek afleggen.

Vanmiddag was er verder tijd voor het doen van een boodschap en het maken van een praatje bij de middenstand – dit keer in Nieuwleusen. En daarna voor de wandeling (als ik niet fiets, loop ik dagelijks een stukje) van een uurtje rond Hoonhorst. Sinds vandaag komt daar qua beweging nog wat bij: de buurtsportcoaches van de gemeente Dalfsen bieden elke dag een beweegchallenge aan voor de medewerkers van de gemeente. Dat was dit keer een vrij korte maar intensieve coördinatie- en conditie-oefening. Vrees voor enige spierpijn morgen....

Pagina opties

Vanwege aangescherpte coronamaatregelen zijn de servicepunten in Nieuwleusen en Lemelerveld t/m 17 december gesloten. Heeft u een vraag dan kunt u gebruik maken van het online contactformulier, e-mailadres gemeente@dalfsen.nl of telefoonnummer 14 0529.

Sluit venster