Nieuwe routine in huis

Morgen begint de tweede week waarin de scholen dicht zijn en thuis werken de norm is. Voor velen is er naast het thuiswerken een extra taak bij gekomen om de kinderen ook te motiveren aan de slag te gaan met hun schoolwerk. En dat gaat bij sommigen heel goed en bij anderen minder. Veel sterkte met de week die komt! Hopelijk lukt het om met elkaar in dat ene huis een nieuwe routine op te bouwen. En hopelijk vindt iedereen een goede uitlaatklep voor de emoties, want die zijn er deze weken in overvloed. Probeer elkaar (ook figuurlijk) wat ruimte te geven en steun elkaar in deze lastige tijd.

Vandaag zagen we dat het ons in Nederland nog niet makkelijk lukt afstand te nemen en op 1,5 meter van elkaar te blijven. En dat moet toch! Blijf echt ook deze week zo veel mogelijk thuis, en houd (als je de deur uit moet) genoeg afstand.

De cafés en restaurants blijven de komende weken nog dicht, net als de sportaccommodaties, er zijn vrijwel geen evenementen en de scholen en kinderopvang zijn dicht. En dat terwijl we als mensen elkaar zo graag opzoeken. Ook in onze gemeente heeft de politie al gesproken met de 'uitbaters' van keten om ze te wijzen op hun verantwoordelijkheid. En ook in onze gemeente heeft de politie een horeca-gelegenheid moeten wijzen op de noodverordening.

We moeten dit echt samen doen. Alleen zo houden we het aantal besmettingen in toom.

  • Houd afstand
  • Houd contact (vooral ook met mensen om u heen die hulp en ondersteuning kunnen gebruiken)
  • Houd moed

Pagina opties

Vanwege aangescherpte coronamaatregelen zijn de servicepunten in Nieuwleusen en Lemelerveld t/m 17 december gesloten. Heeft u een vraag dan kunt u gebruik maken van het online contactformulier, e-mailadres gemeente@dalfsen.nl of telefoonnummer 14 0529.

Sluit venster