Rozen, regenbogen en gekleurde wolken

De afgelopen weken leidde corona tot van alles: tot hele verdrietige berichten over mensen, tot verdrietig nieuws over bedrijven, tot de revival van ouderwetse communicatiemiddelen als de post en de telefoon, tot de opkomst van nieuwe digitale vergaderwijzes en in het algemeen ook tot veel creativiteit.

Om deze nieuwe maand goed te beginnen, wil ik kort terugblikken op een paar mooie en soms ook grappige gebeurtenissen en gesprekken. En bedank ik graag mijn lieve vrienden.

Zo voerde ik een gesprek met een 17-jarige inwoner. Ik vroeg hem hoe hij deze coronatijd beleeft en hoe het met hem is. Je weet dat je echt in een andere tijd bent beland, als die jongeman antwoordt: "nou ja, gaat wel, ik heb alleen wel wat droge handen......". Waarna je tips uitwisselt over handcrèmes.

En die stoere professional, type man-in-uniform, die aangeeft het wel wat zat te zijn met al dat coronanieuws op de autoradio. "Weet je wat ik nu doe? Ik zet klassieke muziek op. Daar ben ik helemaal niet van. Maar nu word ik er rustig van. Mijn collega's klagen dat ze de radio steeds weer van radio 4 af moeten zetten".

Eerder deze week verscheen er een filmpje van mij, speciaal bedoeld voor basisschoolleerlingen. Vandaag kreeg ik naar aanleiding van dat filmpje een prachtige tekening bezorgd op het gemeentehuis. De beschrijving was ook erg beeldend: "de burgemeester in het gemeentehuis. Met ervoor roosjes. Ook is er een regenboog in de lucht en een zon en gekleurde wolken". Bedankt! Zie ook de oproep van Zorgcentrum Rosengaerde: top als er speciaal voor Pasen tekeningen worden gemaakt voor ouderen!

En die ouderwetse communicatiemiddelen leid(d)en deze weken ook voor mijzelf tot dankbare momenten: zo werd ik erg blij van mooie telefoongesprekken met vriendinnen: Annemartine, Jorien, Marie Josee, en nog een aantal niet-Facebookers. En vond ik een erg lieve kaart op mijn deurmat van Hein en Rolando.

Minister Hugo de Jonge scoorde de tegeltekst van de week "we houden afstand, maar zijn misschien wel dichter bij elkaar dan ooit". Maar zoals vaker met clichés: ze bevatten minstens een kern van waarheid.

Laten we er met zijn allen ook in april de schouders onder zetten: steun elkaar, zorg goed voor jezelf en houd vol. En houd afstand, uiteraard.....

Pagina opties

Het gemeentehuis is op afspraak geopend (14 0529). De servicepunten Lemelerveld en Nieuwleusen zijn vanaf 7 juni 2021 geopend. Voor het gemeentehuis en servicepunten geldt een mondkapjesplicht!

Sluit venster