Steun de horeca (en houd je aan de richtlijnen)

Thuiswerken tenzij het niet anders kan. Blijf zoveel mogelijk thuis. Houd afstand. Kom niet samen met meer dan vier personen. Ga de deur niet uit als je klachten hebt. Bij klachten laat je je testen. Daar roept de overheid, daar roep ook ik, toe op. En tegelijkertijd zeggen we: koop lokaal en steun de horeca. En ook dat blijf ik herhalen.

Het weekend staat weer voor de deur. Momenten waarop velen van ons graag een biertje drinken in het café, een kop thee drinken met een vriendin of uit eten gaan met het gezin. En dat kan gelukkig ook nog steeds. Zij het dat de openingstijden beperkt zijn, en dat we met kleine groepen bijeen mogen komen. Maar toch. De horeca is open!

En ik roep u dus ook op om, als uw gezondheid en portemonnee dit toestaan, een bezoek te brengen aan de horeca. Niet allemaal tegelijk (ga ook eens door de week, geniet van een lunch, zie bijgaande tekst uit de NRC eerder deze week), en binnen de richtlijnen (De Stentor maakt dit duidelijk: wij hebben ons als gasten zelf vooral ook netjes te gedragen, niet alleen de ondernemer is verantwoordelijk voor de naleving).

Want de horeca heeft het zwaar in deze tijd. Het café dat het dorp zo gezellig maakt, het restaurant waar je altijd zo leuk eet, het zalencentrum waar je zo vaak een mooi feest viert: ik wens ons allen toe dat die deze tijd overleven. Dat ze deze periode doorstaan.

Zodat we ook over een tijdje wekelijks ons biljart nog kunnen leggen, ons krantje kunnen lezen en ons biertje kunnen drinken in dat gezellige café, in die leuke lunchroom, in dat fraaie restaurant, in dat gezellige zalencentrum.

"Wie restaurants wil steunen, zou ze moeten omarmen. [...] Heb je om 17 uur al trek, ga dan lekker eten. Of ga lunchen om een saaie werkdag te breken"

en

"Dalfsenaren: maak het je eigen ondernemers niet zo moeilijk. Hou je aan de regels en #doegewoonevenmee"

Pagina opties

Vanwege aangescherpte coronamaatregelen zijn de servicepunten in Nieuwleusen en Lemelerveld t/m 17 december gesloten. Heeft u een vraag dan kunt u gebruik maken van het online contactformulier, e-mailadres gemeente@dalfsen.nl of telefoonnummer 14 0529.

Sluit venster