Twee opdrachten voor ons allemaal

Het weekend staat voor de deur. En eigenlijk zijn er twee opdrachten voor ons allemaal: 1) blijf (zoveel mogelijk) thuis en 2) koop lokaal. Het lijkt alsof die twee opdrachten niet zo makkelijk te combineren zijn, maar als je toch de deur uit gaat om een boodschap te doen op de markt of in de supermarkt, loop dan toch even binnen bij die zaak in de Prinsenstraat, de Raadhuisstraat, de Bloemendalstraat of de Wilhelminastraat, op het Kroonplein, het Kerkplein, aan de Burgemeester Backxlaan of aan de Grote Markt. Of check de site of social media van onze horeca-ondernemers: velen zijn gestart met een afhaal- of bezorgservice.

Check ook Ondernemend DalfsenOVL - Ondernemers Vereniging Lemelerveld en Ondernemersvereniging Nieuwleusen en uiteraard de pagina’s van ondernemers zelf.

Al onze ondernemers kunnen onze steun goed gebruiken in deze bijzondere tijden! Wethouder André Schuurman riep begin van de week met een filmpje ook al op om lokaal te kopen.

Gisteren was ik bij een aantal winkeliers in Lemelerveld. Vandaag maakte ik een rondje door Dalfsen. In alle winkels staat duidelijk aangegeven hoe veel mensen er tegelijk in de winkel aanwezig mogen zijn. En in alle winkels waar ik geweest ben, werd door iedereen ruim afstand tot elkaar gehouden. Veel ondernemers zijn gestart met online dienstverlening. En bij alle winkels waar ik geweest ben, is het mogelijk om telefonisch je aankoop te regelen. Daarna worden de spullen vaak gratis thuisbezorgd. En inderdaad: voor de aanschaf van kleding of schoenen is dat best lastig. Maar je kunt de spullen thuis passen, en eventueel weer op laten halen als het niet past of anderszins.

Ga de deur natuurlijk echt niet uit als je al wat ouder bent, of al een kwetsbare gezondheid hebt, of als je verkoudheidsklachten hebt! In die gevallen: koop dan ook lokaal, maar regel dat telefonisch, of vraag iemand om iets voor je op te halen.

Mocht je trouwens even vergeten zijn welke ondernemers er zoal in Nieuwleusen te vinden zijn: ga dan eerst aan de slag met bijgaande puzzle van Alvasi. Als je de puzzle hebt opgelost, stuur hem dan in naar nieuwleusen@alvasi.nl, onder vermelding van je naam en telefoonnummer. Op 28 april worden er een paar leuke prijzen verloot. N.b. de eerste wist ik direct, maar voor de overige 24 heb ik de rest van het weekend wel nodig, vrees ik...

Pagina opties

De servicepunten Lemelerveld en Nieuwleusen zijn gesloten tot en met tenminste 11 mei 2021. Het gemeentehuis blijft op afspraak geopend (14 0529). Voor het gemeentehuis geldt een mondkapjesplicht.

Sluit venster