Financiering & subsidies

Icon

Subsidies duurzaamheid voor ondernemers/instellingen
Duurzaamheid in brede zin is speerpunt van veel overheden en instanties. Er zijn daarom veel verschillende subsidies op het gebied van duurzaamheid beschikbaar. Helaas is het niet altijd even gemakkelijk om erachter te komen op welke subsidies je allemaal aanspraak kunt maken. In veel gevallen loont het om deze vraag bij een subsidieadviseur neer te leggen. Zij hebben goed zicht op de trends en ontwikkelingen in “subsidieland” én kunnen je vaak helpen bij de aanvraag en verantwoording van een subsidie.

Aantal interessante subsidies voor uw bedrijf/instelling:
RVO (Rijksdienst voor Ondernemend Nederland)
Provincie Overijssel
Topsector Energie
EFRO (Europees Fonds voor Regionale Ontwikkelingen)
Europese Unie

WBSO (Wet Bevordering Speur- en Ontwikkelingswerk)

  • Fiscale innovatieregeling

Subsidies duurzaamheid voor inwoners
Misschien gaat u zonnepanelen aanschaffen, uw huis isoleren of een warmtepomp aanschaffen. Er zijn verschillende redenen dat u op zoek kunt zijn naar beschikbare subsidies op het gebied van duurzaamheid. Subsidies kunnen door verschillende instanties ter beschikking worden gesteld.

Op het energieloket van de gemeente Dalfsen kunt u een subsidiecheck doen om te kijken welke subsidie(s) u mogelijk kunt aanvragen. De gevonden subsidies die zijn gerelateerd aan de verduurzaming van uw huis.

Subsidies Rijksoverheid, Provincie of Waterschap:
Rijksoverheid
Provincie
Waterschap WDODelta

Pagina opties

Vanwege aangescherpte coronamaatregelen zijn de servicepunten in Nieuwleusen en Lemelerveld t/m 17 december gesloten. Heeft u een vraag dan kunt u gebruik maken van het online contactformulier, e-mailadres gemeente@dalfsen.nl of telefoonnummer 14 0529.

Sluit venster