Gratis nestkastjes voor inwoners gemeente Dalfsen

UPDATE 18-02-2021: De actie voor het aanvragen van een gratis nestkastje is zo'n groot succes dat alle 1000 nestkastjes binnen 36 uur aangevraagd zijn. Daardoor is het helaas niet meer mogelijk om nog een nestkastje aan te vragen. Een nestkastje kun je ook zelf maken! Kijk bijvoorbeeld eens op de website van de vogelbescherming.


De gemeente Dalfsen deelt ook dit jaar 1.000 gratis nestkastjes uit aan inwoners uit de gemeente Dalfsen. Ondanks dat dit niet dé oplossing is voor het stijgende aantal eikenprocessierupsen is aangetoond dat koolmezen eikenprocessierupsen eten. Door nestkastjes op te hangen in de buurt van eikenbomen worden ze gestimuleerd om ook deze rupsen op te eten. Inwoners kunnen vanaf 17 februari 2021 een nestkastje aanvragen.

Heeft u vorig jaar ook een nestkastje ontvangen, dan verzoeken we u om dit jaar een ander de kans te geven. Vanwege de coronomaatregelen wordt het aangevraagde nestkastjes dit jaar thuisgebracht. Dit gebeurt van 22 t/m 26 februari 2021. Nadat u een nestkastje heeft aangevraagd ontvangt u een aanvraagbevestiging via de mail. Als u thuis bent op het moment dat het nestkastje bezorgd wordt, kunt u deze bevestiging laten zien.

De actie geldt zolang de voorraad strekt, volgens het principe: wie het eerst komt wie het eerst maalt. Uiteraard is de actie alleen bedoeld voor inwoners uit de gemeente Dalfsen en maximaal één aanvraag per adres.
 
De vogelkastjes zijn gemaakt door medewerkers van stichting Dalfsen Werkt. Zij hebben Douglas houten planken gebruikt met een verwachte levensduur van 10 tot 15 jaar.

De voorwaarden op een rij:

  • U bent inwoner van gemeente Dalfsen;
  • Maximaal één aanvraag per adres;
  • Vorig jaar een nestkastje ontvangen? Geef dit jaar een ander de kans;
  • Nestkastje worden in de week van 22-27 februari thuis bezorgd;
  • Nestkastje wordt aan de deur afgegeven op vertoon van de aanvraagbevestiging;
  • Bent u niet thuis als het nestkastje bezorgd wordt, dan staat het nestkastje bij terugkomst voor de deur;
  • Actie geldt zolang de voorraad strekt, volgens het principe: wie het eerst komt wie het eerst maalt.

Pagina opties

De servicepunten Lemelerveld en Nieuwleusen zijn gesloten tot en met tenminste 27 april 2021. Het gemeentehuis blijft op afspraak geopend (14 0529). Voor het gemeentehuis geldt een mondkapjesplicht!

Sluit venster