Hoonhorst

Icon

De geschiedenis van Hoonhorst is nauw verbonden met enkele historische wegen. Deze vormen de aanleiding voor de verbeelding in de kern Hoonhorst, namelijk een schuilhut en twee informatieve stenen op de plek van historische wegen.

Schuilhut

Op de kruising van de Molenhoekweg met de Koelmansstraat, waar de twee belangrijke historische wegen elkaar kruisen, wordt een historische schuilhut gebouwd. In de schuilhut worden informatiepanelen aangebracht waarop de geschiedenis van de wegen is weergegeven. In maart 2020 wordt de Schuilhut geopend.

Informatieve stenen

Op de kruising van de oude Twentseweg en de voormalige koningsweg wordt een grote steen geplaatst. Op de steen komt een tekst met informatie over het ontstaan van de twee historische wegen. Ook op de Papenallee wordt een steen geplaatst.  Via deze weg wandelden na de hervorming de katholiek gezinden uit Dalfsen naar de kerk in Hoonhorst via het Kleine Veer.

Online contactformulier

Pagina opties

De servicepunten Lemelerveld en Nieuwleusen zijn gesloten tot en met tenminste 11 mei 2021. Het gemeentehuis blijft op afspraak geopend (14 0529). Voor het gemeentehuis geldt een mondkapjesplicht.

Sluit venster