Nieuwleusen

Icon

Verhalenwagon

In 1809 kreeg Jan Willem baron van Dedem vergunning tot het graven van een kanaal vanaf Hasselt naar de hoge venen in noordoost Overijssel: de Dedemsvaart. Langs het kanaal kwam een tramweg die zorgde voor een 'transportrevolutie' en een verbeterde mobiliteit toen de auto nog alleen een 'speeltje voor de rijken' was. De tram was van onschatbare waarde voor de ontsluiting van het platteland.

De tram is vlak na de Tweede Wereldoorlog voorbijgestreefd door openbaar busvervoer (31-3-1947).  Van het spoor is niets meer te zien. Daarom wordt in Nieuwleusen de herinnering aan het verleden zichtbaar gemaakt door het restaureren en plaatsen van een tramwagon. De wagon wordt vervolgens ingericht als een verhalenwagon: een plek waar verhalen uit het verleden verteld kunnen worden.

Online contactformulier

Pagina opties

Vanwege aangescherpte coronamaatregelen zijn de servicepunten in Nieuwleusen en Lemelerveld t/m 17 december gesloten. Heeft u een vraag dan kunt u gebruik maken van het online contactformulier, e-mailadres gemeente@dalfsen.nl of telefoonnummer 14 0529.

Sluit venster