Nieuws

Icon

 • Papierinzameling

  Enkele weken geleden is muziekvereniging Crescendo gestopt met het huis-aan-huis inzamelen van oud papier.
  Inwoners mogen hun oud papier zelf brengen naar de containers bij hun muziekgebouw aan de Burg. Backxlaan 181.

  Meer info
 • Ga gratis mee naar het eerste landelijke democratiefestival

  Op vrijdag 30 en zaterdag 31 augustus 2019 vindt het eerste landelijke Democratiefestival plaats op het eiland Veur Lent in de Waal bij Nijmegen. Inwoners, politici, vertegenwoordigers van maatschappelijke organisaties en bedrijfsleven praten met elkaar over het Nederland van nu en straks. Wat verdeelt ons en wat bindt ons? Wat zijn onze problemen nu en wat onze toekomstdromen? Kunnen we samen tot ideeën en actie komen?

  Meer info
 • Medebouwer gezocht De Nieuwe Landen II in Lemelerveld

  Altijd al uw eigen droomwoning willen bouwen op een prachtige locatie aan de rand van de Nieuwe Landen II in Lemelerveld?

  Meer info
 • Openingstijden tijdens vakantieperiode

  Voor de komende vakantieperiode hebben wij de volgende gewijzigde openingstijden:

  Meer info
 • Update ontwikkeling voorplein gemeentehuis Dalfsen

  Een update over de ontwikkelingen rondom de herinrichting van het voorplein en de entree van het gemeentehuis in Dalfsen.

  Meer info
 • Toe aan een volgende auto? Denk duurzaam!

  De duurzame bespaartip van André Schuurman:

  Aanschafprijzen van duurzame auto’s dalen, de actieradius stijgt en steeds meer oplaadlocaties worden beschikbaar. Zelf heb ik een hybride auto met zowel een accu als een benzinetank. Ideaal voor de korte ritjes die ik vaak maak in onze gemeente. De accu laad ik gemakkelijk thuis of in de parkeergarage van het gemeentehuis op. Ook bij De Spil of op het Kroonplein kan ik terecht. De benzinetank hoef ik slechts een enkele keer per maand bij te vullen.

  Meer info
 • Ondernemer Johnny Hogenkamp investeert in een duurzame toekomst

  Johnny Hogenkamp is varkensfokker, zijn bedrijf ligt net een eindje buiten Oudleusen. Op een paar van zijn stallen heeft hij sinds kort zonnepanelen en dat bevalt zo goed dat hij nu alle daken vol gaat leggen met 7000 panelen. Dat levert voldoende stroom op voor 500 woningen.

  Meer info
 • Gratis laadpaal in uw wijk

  Heeft u een woning zonder eigen oprit? Dan kunt u kosteloos een openbare laadpaal aanvragen voor uw elektrische voertuig.

  Meer info
 • Eenvoudig subsidie aanvragen voor afkoppelen regenwater

  Marijn Seuters en zijn vrouw wonen sinds 2015 aan de Prins Bernhardstraat in Dalfsen. Vorig jaar hebben ze verbouwd en toen meteen ook het hemelwater afgekoppeld. De regen die op hun dak valt, verdwijnt in kratten onder hun gazon en vloeit dan langzaam terug de grond in. 

  Meer info
 • De expert aan het woord | over water vasthouden en vergroenen

  Thomas Klomp helpt gemeenten door het hele land om stappen te zetten als het gaat om de problematiek die het veranderende klimaat met zich mee brengt, zoals oververhitting van binnensteden, wateroverlast en periodes van watertekort. Hij woont in Dalfsen en werkt als zelfstandig adviseur voor het Nationaal Deltaprogramma.

  Meer info
 • Oplaten ballonnen vanaf 2 juli 2019 verboden in de gemeente Dalfsen

  Vanaf 2 juli is het in de gemeente Dalfsen verboden ballonnen op te laten. Dit heeft de gemeenteraad op 17 juni besloten. Het verbod is opgenomen in de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) en geldt voor alle ballonnen die door middel van hete lucht, helium of andere gassen worden opgelaten. 

  Meer info
 • Meest gestelde vragen over het maaibeleid op een rij

  Misschien is het u wel opgevallen: verschillende plekken in de gemeente Dalfsen waar het gras hoog staat. Dat is uiteraard niet zo omdat onze maaiers stuk zijn. We doen een pilot om op verschillende plekken waar het kan bewust anders te maaien (één tot twee keer per jaar). Als gemeente zijn we bezig met de biodiversiteit. Met de juiste aanplant, inrichting en beheer van parken, gazons, bermen en ander openbaar groen creëren wij gunstige omstandigheden voor bijvoorbeeld bijen en vlinders. Wij hebben een vraag- en antwoordlijst opgesteld voor de meestgestelde vragen over deze pilot.

  Meer info
 • Herstelwerkzaamheden fontein Waterfront

  Ondanks het prachtige weer kunnen bezoekers van Dalfsen helaas nog niet genieten van het waterfeest van de fontein in het Waterfront. Er blijken namelijk een aantal mozaïektegels los te liggen. Vanwege de veiligheid heeft de gemeente besloten om de fontein niet in werking te zetten.

  Meer info
 • Asbestdakenkaart geeft indicatie of dak asbest bevat

  De provincie Overijssel heeft alle daken in de provincie gescand op de mogelijke aanwezigheid van asbest. Inwoners en bedrijven in de gemeente Dalfsen kunnen via de website https://dalfsen.asbestdakenkaart.nl bekijken of het dak van hun woning of schuur mogelijk asbest bevat. De website geeft een uitgebreide uitleg over hoe de kaart werkt en wat te doen als men een asbestdak heeft.

  Meer info
 • Gemeente Dalfsen geeft biodiversiteit de ruimte door minder te maaien

  Misschien is het u wel opgevallen: verschillende plekken in de gemeente Dalfsen waar het gras hoog staat. Dat is uiteraard niet zo omdat onze maaiers stuk zijn. We doen een pilot om op verschillende plekken waar het kan bewust minder te maaien (één tot twee keer per jaar).

  Als gemeente zijn we bezig met de biodiversiteit. Met de juiste aanplant, inrichting en beheer van parken, gazons, bermen en ander openbaar groen creëren wij gunstige omstandigheden voor bijvoorbeeld bijen en vlinders.

  Meer info
 • Gemakkelijk van het gas af met de warmtesubsidie

  U hoort het de laatste tijd vast regelmatig: we moeten van het gas af. Het Rijk richt zich op een gasloos Nederland in 2050. De gemeente Dalfsen wil u helpen uw  gasverbruik te verminderen of zelfs helemaal van het gas af te gaan.

  Meer info
 • "Hopelijk eind april van het gas af”

  Hoe maak je een woning uit de jaren negentig energieneutraal en gasloos? Dat is een behoorlijke puzzel. Robert van der Wal begon met zijn project in 2015 en werkte met tussenpozen bijna drie jaar aan de plannen. Nog even en de verduurzaming van hun huis is af!

  Meer info
 • Duurzame bespaartip

  De tip van: André Schuurman, wethouder Ruimtelijke Ordening en Duurzaamheid

  Meer info
 • Het infopunt helpt je verder

  In kulturhusen Trefkoele+, De Spil en de Mozaïek vind je het Infopunt. Het Infopunt is de plek waar je terecht kunt met al je vragen: persoonlijke, praktische, complexe of makkelijke vragen. Het Infopunt helpt je verder.

  Meer info
 • In gesprek over Dalfser toekomst 

  Op maandag 27 mei bespreekt de raad de ‘oogst’ van de eerste fase van de ontdekkingsreis naar de nieuwe missie en visie van de gemeente Dalfsen. In deze eerste fase gingen raad en college met elkaar in gesprek. In de vervolgfase gaat de gemeente in gesprek met inwoners, ondernemers en andere partners om de missie en visie van de gemeente vorm te geven.

  Meer info
 • Cazemier-leerlingen zetten zich in voor het klimaat

  ‘Iedereen kan met iets kleins al helpen.’ 

  Twaalf leerlingen van de Cazemier school in Oudleusen vormen samen een E-team. Het team bedenkt maatregelen voor school, thuis, de buurt en zelfs het hele dorp. Daar moet het klimaat beter van worden. In mei dit jaar wonnen zij zelfs de E-battle van de Provincie Overijssel.

  Meer info
 • Expert aan het woord over waterstof in Dalfsen 

  Waterstof wordt gepresenteerd als de brandstof van de toekomst, o.a. voor de warmte in de woningen. Rob Schellekens, waterstofdeskundige, is door de gemeente Dalfsen gevraagd uit te zoeken hoe waterstof ingezet kan worden.

  Meer info
 • Dalfser college wil meewerken aan berging vliegtuigwrak buurtschap Millingen

  Gemeente Dalfsen heeft een brief ontvangen van de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) om mee te werken aan de berging van een vliegtuigwrak in buurtschap Millingen. Het college van burgemeester en wethouders wil graag meewerken aan de berging van het vliegtuigwrak.

  Meer info
 • Verbeteren van de hoofdfietsroutes

  De gemeente Dalfsen heeft de ambitie om het fietsen in de gemeente verder te stimuleren en nog aantrekkelijker te maken. Een van de acties die hieraan bijdraagt is het verbeteren van de hoofdfietsroutes.

  Meer info
 • Warmtesubsidie

  Wilt u uw huis helemaal gasloos maken? Of minder gas verbruiken? Duurzaam en toch comfortabel wonen. De gemeente Dalfsen wil helpen uw gasverbruik te verminderen of zelfs helemaal van het gas af te gaan.

  Meer info
 • Warmteactie verlengd tot 1 november 2019

  De gemeente Dalfsen heeft de warmteactie met een jaar verlengd. Tot 1 november 2019 kunt u subsidie aanvragen voor een duurzame installatie die het werk van uw cv-ketel (deels) overneemt.

  Meer info

Pagina opties