Nieuws

Icon

 • Gratis webinar over ventilatie en koeling

  (19-05-2022)

  Een comfortabel huis moet kunnen ademen, maar je wilt voorkomen dat er onnodig veel koude lucht naar binnenkomt. In de zomer moet een huis zijn warmte kwijt kunnen raken. Hoe zorg je nu voor goede koeling en ventilatie? En wat is daarvoor nodig? Je krijgt antwoord op deze vragen tijdens het webinar Naar energieneutraal met ventilatie en koeling. Een energieneutraalcoach vertelt je in één uur het belangrijkste over ventilatie en koeling.

  Meer info
 • Eenmalige energietoeslag 2022 nu online aan te vragen

  (19-05-2022)

  De gemeente Dalfsen komt nu ook online met een Eenmalige energietoeslag om inwoners met een laag inkomen tegemoet te komen in de kosten voor de hoge energieprijzen. Hiermee vergoedt de gemeente een deel van de extra energiekosten. Het gaat om een bedrag van € 800 euro per huishouden, dat geldt voor zowel huurders als inwoners met een eigen woning. De Eenmalige energietoeslag is tot 31 december 2022 aan te vragen op www.dalfsen.nl/energietoeslag, mits inwoners voldoen aan de geldende voorwaarden. De gemeente krijgt hiervoor geld van de Rijksoverheid.

  Meer info
 • Oekraïense kinderen volgen ‘nieuwkomersonderwijs’ in Vilsteren

  (19-05-2022)

  In Dalfsen verblijven momenteel ruim 60 Oekraïense kinderen in de basisschoolleeftijd, deels bij gastgezinnen, deels op de gemeentelijke opvanglocatie camping Tolhuis. Voor deze kinderen heeft de gemeente Dalfsen gezocht naar een passende plek waar ze, gezamenlijk,  onderwijs kunnen volgen. In samenwerking met de gemeente Ommen, Stichting Catent en Het landgoed is gebleken dat het schoolgebouw in Vilsteren (voorheen Het Natuurrijk) voor dit zogeheten ‘nieuwkomersonderwijs’ een zeer plezierige en geschikte locatie is.

  Meer info
 • Doe mee aan de 7dagenwaterchallenge

  (19-05-2022)

  Van 10 t/m 17 juni vindt de 7dagenwaterchallenge plaats. De gemeente Dalfsen sluit zich daar ook bij aan. Wij nodigen inwoners van de gemeente Dalfsen uit om 7 dagen alleen water of thee(zonder suiker) te drinken. Eten mag natuurlijk.

  Meer info
 • Prehistorisch grafveld van Dalfsen werpt nieuw licht op de wereld van de hunebedbouwers

  (17-05-2022)

  In 2015 werd in Dalfsen het grootste grafveld van Europa uit de tijd van de hunebedbouwers ontdekt. Het 5000 jaar oude grafveld bestond uit 142 grafkuilen en leidde tot nieuw wetenschappelijk onderzoek naar deze periode. De resultaten hiervan zijn nu gepubliceerd. Enkele families begroeven gedurende ongeveer 200 jaar hun doden in het grafveld. Deze families bouwden een uniek aarden monument: een hunebed maar dan zonder stenen.

  Meer info
 • Henry van der Woude, de nieuwe gemeentesecretaris/algemeen directeur van Dalfsen

  (13-05-2022)

  Henry van der Woude wordt de nieuwe gemeentesecretaris/algemeen directeur van de gemeente Dalfsen. In deze positie is hij de eerste adviseur van het college van B&W en directeur van de ambtelijke organisatie. 

  Meer info
 • Start inschrijving Week van Alle Kunsten (WAK)

  (12-05-2022)

  Muzikanten, dichters, acteurs, verhalenvertellers, fröbelaars, koren, spoken-word-artiesten, dansers, fanfares, grimeurs, bands, fotografen, zangers, musea, orkesten, cabaretiers, dichters, beelden kunstenaars of andere creatieveling kunnen zich vanaf nu aanmelden voor de Week van Alle Kunsten (WAK). Aanmelden kan tot 1 juli via www.wakdalfsen.nl.

  Meer info
 • Eerste deelkast in Lemelerveld in gebruik genomen

  (12-05-2022)

  In Lemelerveld staan sinds kort 10 deelkasten. Inwoners die het kunnen betalen, kunnen hier spullen inzetten, zoals houdbare etenswaren en verzorgingsproducten. Mensen die wat minder hebben, kunnen deze producten meenemen of ruilen. Een burgerinitiatief dat door veel samenwerking tot stand is gekomen. Wethouder Uitslag opende woensdag 11 mei 2022 de eerste deelkast.

  Meer info
 • UPDATE: Controles hondenbelasting loopt uit tot 20 mei

  (10-05-2022)

  Update 10 mei 2022 Sinds 11 april 2022 voeren medewerkers van bedrijf Legitiem de controle Hondenbelasting 2022 (namens GBLT) in de gemeente Dalfsen uit. De verwachting was dat de controles eind week 17 zijn uitgevoerd. Door ziekte van controleurs is het helaas niet gelukt om deze planning te halen. De verwachting is nu dat de controles uiterlijk 20 mei zijn afgerond. 

  Meer info
 • Toespraken herdenking 4 mei in Nieuwleusen en Dalfsen

  (10-05-2022)

  De gemeente Dalfsen herdacht op 4 mei in Nieuwleusen en Dalfsen de slachtoffers van de  Tweede Wereldoorlog en de slachtoffers die daarna zijn omgekomen in oorlogssituaties of bij vredesoperaties. Door burgemeester Erica van Lente in Dalfsen en wethouder André Schuurman in Nieuwleusen is hierbij tijdens de herdenkingsbijeenkomsten stilgestaan. De uitgesproken woorden staan hieronder.

  Meer info
 • Militaire oefening

  (10-05-2022)

  Van dinsdag 10 mei tot en met donderdag 12 mei vindt de oefening ‘Audacious Hawk’ plaats in o.a. de gemeente Dalfsen. Apache gevechtshelikopters van het Defensie Helikopter Commando (DHC) onderdeel van de Koninklijke Luchtmacht trainen dan samen met grondtroepen van de Koninklijke Landmacht.

  Meer info
 • Van melkveebedrijf naar wijn- en zorgboerderij

  (04-05-2022)

  Voor de tweede Agro-Carrouselbijeenkomst met als thema Verbreding & Nevenactiviteiten, waren we te gast bij Wijngoed en Zorghoeve De Reestlandhoeve in Balkbrug. Hier heeft de familie Huisman op één erf meerdere nevenactiviteiten opgezet en ondernemer John Huisman deelde zijn kennis en ervaringen met de aanwezige collega-ondernemers.

  Meer info
 • Paspoort, ID-kaart of rijbewijs nodig? Maak een afspraak!

  (03-05-2022)

  Bij de gemeente Dalfsen werken wij op afspraak. Om bijvoorbeeld een paspoort, ID-kaart of rijbewijs aan te vragen of te verlengen kunnen inwoners een afspraak maken met de gemeente.

  Meer info
 • Leerlingen Avontuur op bezoek bij varkensboer Nienke’s Erf

  (02-05-2022)

  Het werd vanwege corona een paar keer uitgesteld, maar donderdag was het eindelijk zover: de Kick-off van een reeks boerderijeducatie lessen vanuit het programma ‘Kerngezond Schoolaanbod’. Leerlingen uit groep 3/4 van basisschool Het Avontuur uit Dalfsen hadden de eer aanwezig te zijn bij de eerste les. De aftrap werd verricht door wethouder Andre Schuurman.

   

  Meer info
 • Militaire oefening

  (02-05-2022)

  Op dinsdag 3 en woensdag 4 mei trainen militaire helikopters van het Defensie Helikopter Commando (DHC), onderdeel van de Koninklijke Luchtmacht, samen met grondeenheden van de Koninklijke Landmacht in de omgeving Dalfsen.

  Meer info
 • Het sportieve evenement Datrion is terug!

  (29-04-2022)

  Na twee jaar afwezigheid vanwege de coronapandemie is de ‘Dalfser triatlon’. oftewel de Datrion. terug van weggeweest. Het evenement voor de sportievelingen die willen deelnemen aan zowel de Wandel3daagse, de Fiets3daagse en de Zwem4daagse. Deelnemers kunnen kiezen om één, twee of drie dagen aan iedere activiteit deel te nemen. Zo kunnen nog meer mensen deelnemen. Het is voor veel Dalfsenaren, naast de gezelligheid en saamhorigheid, een mooie uitdaging om gezond(er) en fit(ter) de zomer in te gaan. De Datrion start met de Wandel3daagse op 1, 2 en 3 juni.

  Meer info
 • ‘Als militair op missie wil je vrijheid brengen.’

  (26-04-2022)

  Wij gaan in gesprek met mensen in de verschillende kernen van onze gemeente over hun bezigheden. Wat vinden ze waardevol om te doen en wat is hun levensmotto?  Dit keer spreken we met Dennis Kok (38) uit Lemelerveld. Hij is beroepsmilitair en actief bij het Veteranencontact Dalfsen.

  Meer info
 • Koninklijke Onderscheidingen tijdens lintjesregen 2022 in gemeente Dalfsen

  (26-04-2022)

  Ook dit jaar stond de dag voor Koningsdag in het teken van de lintjesregen. Tien inwoners van de gemeente Dalfsen mochten op 26 april een Koninklijke Onderscheiding in ontvangst nemen. Burgemeester Erica van Lente verraste de zogenoemde gedecoreerden in de ochtend met het grote nieuws en reikte de onderscheiding uit. Tijdens de speciale Oranjereceptie in het gemeentehuis op 26 april om 15.30 uur worden alle gedecoreerden nog eens extra in het zonnetje gezet.

  De volgende personen uit de gemeente Dalfsen ontvingen een Koninklijke Onderscheiding voor hun bijzondere inzet.

  Meer info
 • Aanleg glasvezel van start in Nieuwleusen Zuid

  (26-04-2022)

  Met de eerste schop in de grond werd op maandag 25 april het startsein gegeven voor de aanleg van glasvezel in Nieuwleusen Zuid. Aannemer BAM Telecom werkt de komende weken in opdracht van Delta Fiber Netwerk aan de aanleg van het glasvezel. Hierdoor krijgen 650 huishoudens in Nieuwleusen Zuid de kans een nieuw abonnement af te sluiten voor een verbinding op het glasvezelnetwerk.

  Meer info
 • Energietoeslag voor mensen met een laag inkomen

  (22-04-2022)

  Icon

  De prijzen van energie (gas en elektriciteit) zijn sinds een half jaar enorm gestegen. Iedereen merkt hier de gevolgen van, maar voor huishoudens met een laag inkomen is dit probleem het grootst. Daarom heeft het kabinet besloten dat mensen met een laag inkomen een speciale energietoeslag ontvangen.

  Deze toeslag wordt door de gemeenten uitgekeerd. Mensen die al bij de gemeente bekend zijn hebben deze toeslag al ontvangen. De mensen die niet bij de gemeente bekend zijn kunnen binnenkort een aanvraag doen. De gemeente zal hiervoor zo spoedig mogelijk een regeling opstellen.

  Meer info
 • Gemeente Dalfsen herdenkt op 4 mei in Nieuwleusen en Dalfsen

  (22-04-2022)

  De gemeente Dalfsen herdenkt op 4 mei a.s. in Nieuwleusen en Dalfsen de slachtoffers van de  Tweede Wereldoorlog en de slachtoffers die daarna zijn omgekomen in oorlogssituaties of bij vredesoperaties. Voorafgaand aan de kransleggingen zijn in Dalfsen en Nieuwleusen herdenkingsbijeenkomsten. In Dalfsen begint de bijeenkomst om 19.00 uur in de Grote Kerk. In Nieuwleusen begint de bijeenkomst om 19.15 uur in de Grote Kerk aldaar. Het vervolg van de herdenkingen met kransleggingen beginnen om 20.00 uur in Nieuwleusen bij het monument bij de Grote Kerk én om 20.00 uur op de begraafplaats aan de Ruitenborghstraat in Dalfsen.

  Meer info
 • Informateur Roland Kip adviseert voortzetting huidige coalitie

  (21-04-2022)

  De informateur in Dalfsen heeft zijn werkzaamheden afgerond. Na gesprekken gevoerd te hebben met de politieke partijen, burgemeester en gemeentesecretaris kwam informateur Roland Kip tot de conclusie dat voortzetting van de huidige coalitie het beste aansluit bij de uitslag van de verkiezingen.

  Meer info
 • Agro-Carrousel voor agrarische ondernemers op 20 april

  (20-04-2022)

  Speciaal voor agrarische ondernemers is er in 2022 de Agro-Carrousel. Acht bijeenkomsten waarin u zich kunt laten inspireren door andere agrarische ondernemers die u voorgingen in de innovatie en verbreding van hun bedrijf. Op 20 april is de Agro-Carrousel te gast op de Reestlandhoeve in Balkbrug. Het thema is dan verbreding en nevenactiviteiten. Iedere agrarische ondernemer uit het Vechtdal is welkom!

  Meer info
 • Gratis cursus stoppen met roken

  (19-04-2022)

  Wil je nu écht stoppen met roken? Doe mee! Op maandag 16 mei 2022 om 18:00 uur organiseert Vitaal Vechtdal opnieuw de cursus 'Ik stop ermee'.

  Meer info
 • Expositie van Joumana Alakel en Margriet Geerts in het gemeentehuis

  (14-04-2022)

  Van 22 april tot en met 31 mei kunnen inwoners van de gemeente Dalfsen werken bekijken van Joumana Alakel en Margriet Geerts in het gemeentehuis Dalfsen. De schilderijen zijn te zien tijdens de openingstijden van het gemeentehuis. Deze zijn te vinden op www.dalfsen.nl.

  Meer info
 • Nieuwe manier van bermbeheer gaat bijdragen aan biodiversiteit

  (14-04-2022)

  De gemeente Dalfsen heeft subsidie van provincie Overijssel gekregen om aan de slag te gaan met ecologisch bermbeheer. Dit betekent dat er met een aangepast bermbeheer-beleid meer ruimte is voor wilde bloemen en kruidensoorten. Dit bevordert onder andere de biodiversiteit. Tal van organismen krijgen meer ruimte om te groeien, te bloeien en te leven.

  Meer info
 • Exploitatie gemeentelijke camperlocaties door lokale ondernemer

  (14-04-2022)

  De exploitatie van de gemeentelijke camperlocaties in Dalfsen bij het station (5 plekken) en Nieuwleusen (3 plekken) wordt binnenkort in handen van een lokale ondernemer gelegd.

  Meer info
 • Eerste statiegeldring geplaatst in gemeente Dalfsen

  (14-04-2022)

  Donderdag 14 april 2022 nam wethouder Schuurman de eerste statiegeldring in gebruik. In de gemeente Dalfsen worden in totaal 20 statiegeldringen geplaatst bij afvalbakken in de openbare ruimte. Hierin kunnen inwoners statiegeldflesjes kwijt die ze zelf niet willen inleveren. Door deze in de zogenoemde ‘statiegeldring’ te plaatsen, kan iemand anders de fles vervolgens meenemen en alsnog inleveren. Zo voorkomt de gemeente dat flesjes bij het gewone afval of als zwerfafval in de natuur terecht komen.

  Meer info
 • 22 sociale koopwoningen Lemelerveld een stap dichterbij

  (08-04-2022)

  Woensdagmiddag 6 april is door het Collectieve Particulier Opdrachtgeverschap (CPO), verenigd in ‘CPO Nieuwe Landen II Lemelerveld’, de reserveringsovereenkomst getekend voor de bouw van 5 blokken rijenwoningen. Dit gebeurde op de plek waar daadwerkelijk gebouwd gaat worden. De woningen variëren in vorm en grootte van 3 tot en met 7 woningen per blok. Het CPO en de gemeente Dalfsen zijn zeer verheugd met het zetten van deze belangrijke stap.

  Meer info
 • Informateur Roland Kip gestart met werkzaamheden

  (06-04-2022)

  Roland Kip, in het dagelijks leven directeur van stichting IZZ, is begonnen met zijn werkzaamheden als informateur. Hij heeft als opdracht om te inventariseren welke uitdagingen er in de komende jaren op de gemeente afkomen en welke politieke partijen met elkaar kunnen gaan samenwerken in een nieuw college van burgemeester en wethouders.

  Meer info
 • Gemeente Dalfsen start rond half april de preventieve bestrijding van de eikenprocessierups

  (05-04-2022)

  Om de overlast van de eikenprocessierups ook dit jaar te beperken, start de gemeente Dalfsen rond half april met de preventieve bestrijding. Op verschillende locaties in de gemeente Dalfsen worden eikenbomen bespoten met een biologisch middel. Dit doodt de rupsen zodra zij uit de eitjes kruipen en voorkomt daardoor het ontstaan van de brandharen, die zorgen voor de overlast.

  Meer info
 • Week Digitaal Veilig IJsselland: informatiebijeenkomst digitale veiligheid in Dalfsen en Mobile Media Lab van de politie in Lemelerveld

  (05-04-2022)

  Van 11 t/m 15 april wordt de ‘Week Digitaal Veilig IJsselland’ in gemeente Dalfsen georganiseerd. Een week die in het teken staat van bewustwording en weerbaarheid met betrekking tot digitale criminaliteit. De politie en gemeenten komen tijdens de Week Digitaal Veilig IJsselland naar inwoners toe. In de gemeente Dalfsen wordt in deze week op dinsdag 12 april een informatiebijeenkomst in Dalfsen georganiseerd en donderdag 14 april komt het Mobile Media Lab van de politie in Lemelerveld.

  Meer info
 • Online bijeenkomst: Naar energieneutraal met isolatie

  (05-04-2022)

  Om uw woning energieneutraal of energiepositief te maken, start u met isoleren. Zo verbetert u de schil van de woning waardoor u energiezuinig kunt verwarmen met lage temperatuurverwarming. In de online bijeenkomst op 12 april vertellen we u graag in één uur het belangrijkste over isolatie.

  Meer info
 • Ervaar het openbaar vervoer!

  (05-04-2022)

  Speciaal voor senioren organiseren OV-ambassadeurs een proefreis en een OV-inloopspreekuur in Dalfsen.

  Meer info
 • Afscheid vertrekkende raadsleden gemeente Dalfsen

  (29-03-2022)

  Afgelopen maandagavond 28 maart 2022 vond een bijzondere raadsvergadering plaats: de laatste vergadering in oude samenstelling van de gemeenteraad. Deze avond stond met name in het teken van toelating van de nieuwe gemeenteraad en het afscheid van vertrekkende raadsleden. Daarbij kregen José Eilert-Herbrink, Luco Nijkamp, Janine Schiphorst-Kijk in de Vegte en Jos Ramaker een Koninklijke Onderscheiding voor hun langdurige bijdrage als raadslid in Dalfsen. 

  Meer info
 • Gemeente Dalfsen ook in 2021 in de top van de veiligste gemeenten

  (29-03-2022)

  Jaarlijks maakt de politie de criminaliteitscijfers bekend. De dalende lijn van de traditionele criminaliteit zoals woninginbraken zette ook in 2021 door. Corona zorgde ervoor dat inwoners meer thuis waren. Daartegenover staat dat de opmars van digitale criminaliteit fors doorzet, ook in de gemeente Dalfsen.

  Meer info
 • ‘Ik wil altijd iedereen helpen’

  (29-03-2022)

  Gea Zandink is sinds kort taalambassadeur van het Taalpunt in Dalfsen. Ze wil ervoor zorgen dat mensen die moeite hebben met lezen, schrijven, rekenen of omgaan met de computer, weten dat je bij de bibliotheek hulp kan krijgen. Helpen doet Gea graag, haar moeder deed altijd al vrijwilligerswerk en zij nu ook. Ze vindt dat belangrijk en daarover gaan we praten.

  Meer info
 • Zorg jij voor een warm welkom voor de Oekraïners?

  (29-03-2022)

  Op locatie Tolhuis vangen we sinds vorige week Oekraïense vluchtelingen op.
  Wij willen hen graag een warm welkom heten en wegwijs maken in en om Dalfsen. Help je mee?

  Meer info
 • Dalfsen vangt Oekraïnse vluchtelingen op

  (25-03-2022)

  De gemeente Dalfsen vangt vanaf vrijdag 25 maart op camping Tolhuis Oekraïense vluchtelingen op. Een plek waar de vluchtelingen een zekere rust, privacy en veiligheid kunnen vinden. Hiermee levert gemeente Dalfsen een bijdrage aan de vraag die het Rijk heeft gesteld aan de veiligheidsregio’s. Alle veiligheidsregio’s in Nederland zijn gevraagd om per regio voor minimaal 2.000 vluchtelingen opvang beschikbaar te stellen. In de gemeenten die onder de veiligheidsregio IJsselland vallen, worden opvanglocaties beschikbaar gesteld om deze mensen voor een langere periode op te vangen. Op camping Tolhuis zijn voor ongeveer 100 vluchtelingen opvangplekken beschikbaar.

  Meer info
 • Certificaat Veilig Buitengebied Vechtdal uitgereikt

  (25-03-2022)

  Afgelopen donderdag 24 maart 2022 is aan de gemeenten Dalfsen, Hardenberg en Ommen en maar liefst 15 betrokken partijen het certificaat Veilig Buitengebied uitgereikt. Deze partijen hebben de voorbije periode intensief samengewerkt en met elkaar overlegd om te komen tot een Plan van Aanpak voor een veilig buitengebied. De eerste stappen zijn gezet en de genoemde partijen ontvingen daarvoor dit certificaat.

  Meer info
 • Infopunten: voor vragen over zorg, gezondheid, welzijn, wonen en financiën!

  (24-03-2022)

  In Dalfsen, Nieuwleusen en Lemelerveld is een Infopunt, waar alle inwoners van de gemeente terecht kunnen met vragen en hulp. Bijvoorbeeld over het aanvragen van een bijdrage vanwege de hoge energierekening of een uitkering.  Of gewoon voor het afhalen van gratis coronatesten en het maken van een afspraak in het gemeentehuis.

  Meer info
 • Aanpassing verhoogde rijbaanscheiding Burg. Van Bruggenplein

  (24-03-2022)

  De gemeente Dalfsen heeft in goed overleg met inwoners, politie en Veilig Verkeer Nederland Dalfsen, de verhoogde rijbaanscheiding in het Burgemeester van Bruggenplein aangepast.

  Meer info
 • Wie zet jij in het spotlicht? Nomineer jouw favoriet voor de Overijsselse Cultuurprijzen

  (24-03-2022)

  Wie maakte in het afgelopen cultuurseizoen voor jou het verschil? Nomineer nu jouw favoriete kandidaat voor de Cultuurprijs Overijssel en het Cultuurtalent van Overijssel.

  Meer info
 • Genieten van theatervoorstelling Hermannosaurus Rex over hergebruik

  (18-03-2022)

  Ongeveer 700 basisschoolkinderen uit de gemeente Dalfsen genoten op 16 en 17 maart van de theatervoorstelling Hermannosaurus Rex. Deze voorstelling vertelt de korte geschiedenis van de allereerste hergebruiker. Alle basisschoolkinderen van groep 5 en 6 krijgen deze voorstelling aangeboden, omdat de scholen deze week druk bezig zijn met het onderwerp afval, milieu en duurzaamheid. Op woensdag 16 maart vond de voorstelling plaats in de Trefkoele+ in Dalfsen en op donderdag 17 maart in De Spil in Nieuwleusen.

  Meer info
 • Voorlopige verkiezingsuitslagen gemeente Dalfsen

  (17-03-2022)

  Op woensdagavond 16 maart zijn de voorlopige uitslagen van de gemeenteraadsverkiezing voor de gemeente Dalfsen bekendgemaakt. Inwoners konden, evenals bij de landelijke verkiezingen in 2020, op drie dagen (14, 15 en 16 maart) naar de stembus. De opkomst was hoger dan het landelijk gemiddelde, maar met 62,7 % lager dan in 2018.

  Meer info
 • Buurtopschoondag in Irenestraat en Baarsmastraat in Dalfsen tijdens NLdoet

  (15-03-2022)

  Op zaterdag 12 maart organiseerden Woonstichting VechtHorst, gemeente Dalfsen en Saam Welzijn een buurtopschoondag in Dalfsen. In de Irenestraat en de Baarsmastraat gingen ze samen met de buurtbewoners aan de slag om de buurt op te knappen. Van 10.00 tot 14.00 uur is er hard gewerkt in en rondom alle tuinen in de straten. Een hovenier hielp met deskundige begeleiding.

  Meer info
 • Bijeenkomst over situatie in Oekraïne

  (12-03-2022)

  Vandaag op de "Europese dag van gemeenten voor solidariteit met Oekraïne" spraken we op het gemeentehuis in Dalfsen met inwoners. Burgemeester Erica van Lente heette iedereen welkom. "Oorlog in de Oekraine. De beelden zijn schrikkelijk, het menselijk leed is onpeilbaar. Mensen zien alles waar ze voor leefden, alles wat ze hebben opgebouwd, in rook opgaan. We willen in Dalfsen een veilige haven bieden voor vluchtelingen uit Oekraïne. Onze harten zijn groot genoeg”, vertelde ze in haar welkomstwoord.
   

  Meer info
 • Nieuwe toestellen voor beweeg- en beleefroute Polhaar-Oost Dalfsen

  (11-03-2022)

  De uitbreiding van de beweeg- en beleefroute aan de Thomas à Kempislaan in Dalfsen werd vrijdag 11 maart officieel in gebruik genomen door wethouder Ruud van Leeuwen. Samen met de initiatiefnemers Duurzaamheidsvereniging Groen Gebogen tekende hij niet alleen de gebruikersovereenkomst, maar plantte ook een aantal vlinderstruiken.

  Meer info
 • Dalfsen en WDODelta werken gezamenlijk aan duurzaam afvalwatersysteem

  (10-03-2022)

  De rioolwaterzuiveringsinstallatie (rwzi) van Dalfsen wordt al enige jaren te zwaar belast met de afvoer van afvalwater en regenwater. Door waterschap Drents Overijsselse Delta (WDODelta) en de gemeente Dalfsen is onderzocht met welke maatregelen knelpunten opgelost kunnen worden. Om tot een zo effectief maatregelenpakket te komen, hebben zij het project ‘Convenant maatregelen Optimalisatie Afvalwatersysteem (OAS) Dalfsen’ gestart. De focus ligt hierbij op oplossingen voor de lange termijn. In het project is niet alleen aandacht voor de hoeveelheid (kwantiteit) water, maar ook voor de kwaliteit van het oppervlaktewater.

  Meer info
 • Niemand in de kou! Gezocht: Bespaarhulpen en Klussers voor project Energiearmoede

  (10-03-2022)

  Inwoners die moeite hebben met het betalen van de energierekening kunnen zich aanmelden voor hulp met energiebesparing. Hierdoor hoeft niemand in onze gemeenschap in de kou te staan. Deze actie wordt verzorgd door GKv Het Kruispunt en Dorpen van Morgen. De gemeente Dalfsen ondersteunt deze actie.

  Meer info
 • Winnaar fotowedstrijd gemeentemagazine gemeente Dalfsen bekend

  (10-03-2022)

  Robin de Rooy wint met zijn foto van de Vechtzomp aan de kade voor de Stoomfabriek de eerste prijs van de fotowedstrijd van de gemeente Dalfsen. Zijn foto komt dit jaar op de cover van het gemeentemagazine en wint een waardebon. De tweede prijs is gewonnen door Edwin Smook en de derde prijs is voor Johan Bokma. Ook zij ontvangen een waardebon en een plekje in het gemeentemagazine dat straks op de mat valt bij alle huishoudens in de gemeente Dalfsen.

  Meer info
 • Expositie van straatfotografie door Fotoclub Dalfsen in het gemeentehuis

  (04-03-2022)

  Van 11 maart tot en met 19 april kunnen inwoners van de gemeente Dalfsen straatfotografie van de Fotoclub Dalfsen bekijken in het gemeentehuis Dalfsen. De tentoonstelling is te zien tijdens de openingstijden van het gemeentehuis. Deze zijn te vinden op www.dalfsen.nl.

  Meer info
 • Lancering 25 Groene Menukaarten in Overijssel

  (03-03-2022)

  Vanaf nu kan elke monumenteigenaar met vragen over verduurzaming terecht op De Groene Menukaart van zijn of haar gemeente.

  Meer info
 • Welke mogelijkheden heeft u om uw woning energieneutraal te maken?

  (01-03-2022)

  Heeft u een uurtje tijd en wilt u meer weten over het energieneutraal of energiepositief maken van uw woning? Graag vertellen wij u hier alles over tijdens de online bijeenkomst Energieneutraal Verbouwen.  We brengen u op de hoogte van de verschillende mogelijkheden, de kosten en de financieringsmogelijkheden.

  Meer info
 • Eerste Dalfser Omgevingsvisie vastgesteld

  (01-03-2022)

  Afgelopen maandagavond 28 februari heeft de gemeenteraad van Dalfsen een besluit genomen over de Omgevingsvisie 1.0. Er werden nog een aantal concrete wijzigingsvoorstellen op het voorgelegde document voorgesteld. Verder kon de Omgevingsvisie 1.0 de goedkeuring van de raad krijgen. Met de toezegging de concrete wijzigingsvoorstellen mee te nemen werd het document vastgesteld. De Omgevingsvisie 1.0 is te bekijken op de nieuwe website www.omgevingsvisiedalfsen.nl.

  Meer info
 • Dalfsen scoort als een van de meest gezonde middelgrote gemeenten

  (01-03-2022)

  De coronacrisis heeft een grote impact op de overheidssector. Veel gemeenten worstelen met financiële problemen en grote onzekerheden over het huishoudboekje voor de komende jaren. Op dit moment staat de gemeente Dalfsen er financieel goed voor en is een van de meest gezonde gemeenten van alle middelgrote (25.000 en 50.000 inwoners) in Nederland. Dat bleek uit de BDO-benchmark Nederlandse gemeenten 2022 van BDO Accountants & Adviseurs waarin zij zich op de vierde plek plaatste.

  Meer info
 • Ruitenborghweg in Dalfsen afgesloten

  (25-02-2022)

  De Ruitenborghweg is afgesloten tussen de Cubbinghesteeg en de Leemculeweg.

  Meer info
 • DalfsenKiest! Gebruik de stemhulp om tot een keuze te komen

  (25-02-2022)

  Op 14, 15 en 16 maart 2022 vinden de gemeenteraadsverkiezingen plaats. Inwoners van 18 jaar en ouder uit de gemeente Dalfsen mogen die dagen hun stem uitbrengen. Er zijn 6 partijen die meedoen: Gemeentebelangen, CDA, ChristenUnie, PvdA, VVD en D66. In aanloop naar deze verkiezingen wil de gemeente haar inwoners graag ondersteunen bij het maken van een keuze. Hiervoor biedt de gemeente de stemhulp van MijnStem aan waarmee inzicht wordt gegeven in de verschillende standpunten van de deelnemende partijen. De stemhulp voor de gemeenteraadsverkiezingen is vanaf 25 februari 2022 online beschikbaar via www.dalfsenkiest.nl.

  Meer info
 • Aanbesteding laadpalen Oost-Nederland naar Vattenfall InCharge

  (22-02-2022)

  De aanbesteding voor laadpalen in de openbare ruimte in Oost-Nederland gaat naar Vattenfall InCharge. Nieuw is het proactief plaatsen van laadpalen,  het plaatsen van laadpalen voor bestel- en buurtbusjes en datagestuurd plaatsen. Met deze aanbesteding ondersteunen provincies Gelderland en Overijssel gemeenten bij de aanleg van voldoende laadpalen om de groei van het aantal e-auto’s bij te houden. De volgende stap is het ondertekenen van de concessieovereenkomst. 

  Meer info
 • Kent u inmiddels de erfcoaches al?

  (22-02-2022)

  In mei vorig jaar zijn we begonnen met het maandelijks schrijven van een artikel in de plaatselijke kranten, om zodoende ons werk als erfcoach bij u onder de aandacht te brengen. Iedere maand hebben we een nieuw onderwerp beschreven, zodat het u misschien aanspreekt om ons uit te nodigen.

  Meer info
 • ‘Ummekiek’n naor een aander, daor wor ik zölf ook bliede van’

  (22-02-2022)

  We gaan in gesprek met mensen uit de verschillende kernen van onze gemeente over hun bezigheden. Wat vinden ze waardevol om te doen en wat is hun levensmotto? Hilly Douma-Kuterman is geboren aan de van Marleweg en ze trouwde met Tjeerd Douma, een in Dalfsen geboren Fries. Sinds bijna 34 jaar hebben ze samen een schoenenwinkel in het dorp Nieuwleusen. Binnenkort gaan ze daarmee stoppen. Maar Hilly is niet van plan stil te gaan zitten.

  Meer info
 • Camperlocaties

  (17-02-2022)

  Marktverkenning verhuur gemeentelijke camperlocaties Dalfsen en Nieuwleusen

  Meer info
 • Geschiedenis van Dalfsen nu ook via QR-tegels te volgen

  (17-02-2022)

  Als kers op de taart van het project DNA van Dalfsen zijn QR-tegels bij historisch markante locaties en gebouwen geplaatst. Wethouder Uitslag onthulde deze mooie en informatieve tegels op 16 februari bij de Fabriek in Dalfsen. Met de komst van QR-codes is de historie van de gemeente Dalfsen meteen op de mobiele telefoon te zien! De 60 tegels zijn geplaatst op plekken waar een interessant onderdeel uit de geschiedenis van Dalfsen is geweest of nog steeds te zien is.

  Meer info
 • De WOZ-waardes zijn weer bekend

  (15-02-2022)

  Ieder jaar opnieuw bepaalt GBLT de WOZ-waardes voor woningen en bedrijven in uw gemeente. U vindt de WOZ-waarde voor uw bedrijf of woning op uw taxatieverslag. Het taxatieverslag vindt u in uw documenten in de beveiligde Mijn Loket omgeving via gblt.nl.

  Meer info
 • Corona Noodfonds voor maatschappelijke instellingen opnieuw opengesteld

  (10-02-2022)

  De gemeente Dalfsen riep eerder in 2020 en 2021 het Corona Noodfonds al eens in het leven om maatschappelijke instellingen financieel te ondersteunen in coronatijd. Omdat we nog niet over de eindstreep van de coronacrisis zijn, ondervinden sommige maatschappelijke instellingen nog steeds financiële hinder. Denk bijvoorbeeld aan het mislopen van inkomsten door de maatregelen. Om deze instellingen te helpen is het Corona Noodfonds opnieuw opengesteld. Dit geldt voor de periode van 13 november 2021 tot 1 maart 2022. Aanvragen kan tot 15 april 2022 via www.dalfsen.nl/coronanoodfonds.

  Meer info
 • Myla schrijft….

  (08-02-2022)

  De kinderburgemeester van de gemeente Dalfsen aan het woord.

  Meer info
 • Dalfsen Kiest! Op weg naar de gemeenteraadsverkiezingen 2022

  (05-02-2022)

  Op vrijdag 4 februari heeft het centraal stembureau in een openbare zitting de geldigheid van de ingeleverde kandidatenlijsten vastgesteld en de lijsten genummerd. Op 14, 15 en 16 maart 2022 doen opnieuw 6 partijen mee aan de gemeenteraadsverkiezingen in Dalfsen: Gemeentebelangen, CDA, ChristenUnie, PvdA, VVD en D66. Burgemeester Erica van Lente onthulde vandaag samen met de lijsttrekkers van deze partijen het verkiezingsbord. De verkiezingscampagne kan nu echt beginnen!

  Meer info
 • Verkiezing Gemeenteraad 2022

  (04-02-2022)

  Ter inzagelegging proces-verbaal I 4.

  Meer info
 • Verkiezing Gemeenteraad 2022

  (04-02-2022)

  Ter inzagelegging geldige kandidatenlijsten

  Meer info
 • Kies en doe mee met de Agro-Carrousel

  (01-02-2022)

  In 2022 organiseert het Ondernemershuis voor het Vechtdal, samen met erfcoaches en verschillende adviesorganisaties, de Agro-Carrousel voor agrarische ondernemers. De Agro-Carrousel zijn bijeenkomsten met elk een eigen thema en deze worden gehouden bij collega-ondernemers in de regio. Deelname is gratis en je kunt als agrarisch ondernemer in en uit de carrousel stappen waar en wanneer je wilt.

  Meer info
 • ‘Je leeft niet alleen voor jezelf’

  (01-02-2022)

  Wij gaan de komende tijd in gesprek met allerlei mensen in de verschillende kernen van onze gemeente over hun bezigheden. Wat vinden ze waardevol om te doen en wat is hun levensmotto?  De eerste in deze reeks is Louise Loman, uit Dalfsen. Zij is bij veel mensen bekend als initiatiefnemer van naaiatelier Sam Sam. Wat bewoog haar om dit te gaan doen?

  Meer info
 • Verkiezing Gemeenteraad 2022

  (01-02-2022)
  Afbeelding stembiljet en rood potlood

  Zitting van het centraal stembureau inzake beslissing geldigheidheid ingeleverde kandidatenlijsten en nummering.

  Meer info
 • Gratis Corona-zelftest voor inwoners met een laag inkomen

  (27-01-2022)

  Om verspreiding van het coronavirus zoveel mogelijk tegen te gaan, adviseert de Rijksoverheid inwoners in bepaalde situaties gebruik te maken van een zelftest. De gemeente Dalfsen gaf in december al aan dat ze gratis zelftesten ter beschikking stelt aan inwoners met een laag inkomen. Deze zelftesten zijn nog steeds beschikbaar en zijn, tijdens openingstijden, af te halen bij de Infopunten in Dalfsen, Lemelerveld en Nieuwleusen en bij het gemeentehuis in Dalfsen.

  Meer info
 • Minister van financiën op eigen erf

  (27-12-2021)

  Eindelijk is de kogel door de kerk. Mark Rutte mag beginnen met het formeren van zijn  4e kabinet. De felst begeerde post na die van  minister president is die van financiën. Wie de beurs beheert draait mede aan de knoppen van alle ministeries en heeft daarmee veel in de melk te brokkelen.  

  Meer info
 • College blijft met beperkte grondprijsstijging woningmarkt stimuleren

  (23-12-2021)

  Jaarlijks stelt het college de grondprijzen voor de woningmarkt vast. Ook dit jaar heeft het college de grondprijzen voor 2022 weer vastgesteld. Uit onderzoek naar de ontwikkelingen van de prijzen van bestaande woningen binnen de gemeente blijkt dat deze sterk stijgen. Met name in het jaar 2021. Er blijft meer vraag dan aanbod naar woningen en de kosten  die samenhangen met de ontwikkeling van de grondexploitatie zijn ook sterk gestegen. Door de grote uitdagingen op woningbouwgebied heeft het college besloten om deze sterke prijsstijging niet volledig door te rekenen in de nieuwe grondprijzen.

  Meer info
 • Verduurzamen kantoren

  (22-12-2021)

  Volgens het Bouwbesluit 2012 moeten kantoorgebouwen in Nederland per 1 januari 2023 minimaal voldoen aan energielabel C, met uitzondering van kleine kantoren en monumenten, Voldoet het kantoor na deze datum niet aan deze eis? Dan mag het gebouw daarna niet meer als kantoor gebruikt worden. Voldoet uw gebouw hier al aan? Met nog ruim een jaar te gaan is nu het moment om strategische keuzes te maken.

  Meer info
 • Terugblik digitale boerenbijeenkomst bij de gemeente Dalfsen

  (10-12-2021)

  Op vrijdag 26 november organiseerden wij een digitale bijeenkomst voor boeren in de gemeente Dalfsen. Wij kijken terug op een goed gesprek, al zien wij er ook zeer naar uit om iedereen een volgende keer weer op het gemeentehuis te kunnen uitnodigen. Elkaar echt zien en spreken maakt een gesprek met elkaar nog beter dan via een scherm.

  Meer info
 • Zijn er plekken gevonden voor de opvang van asielzoekers in onze gemeente?

  (07-12-2021)

  Even geleden plaatsen wij in Kernpunten een oproep: ‘Zoekt u mee naar een plek voor asielzoekers in onze gemeente?’. Daarop mochten wij via mailtjes, social media en telefoontjes diverse reacties ontvangen.

  Meer info
 • Toekomstbestendige onderwijsvoorzieningen voor basisonderwijs

  (25-11-2021)

  Het college van burgemeester en wethouders en de schoolbesturen van de gemeente Dalfsen willen in de toekomst goed onderwijs blijven garanderen in daarvoor geschikte gebouwen. Hiermee worden schoolgebouwen bedoeld die een goede speel-, leer- en werkomgeving bieden aan kinderen en medewerkers. Op welke manier dit de komende jaren per kern gedaan kan worden, staat beschreven in het Integraal Huisvestigingsplan Primair Onderwijs (IHP) voor de periode 2022-2038. Dit plan wordt op 20 december besproken in de gemeenteraad.

  Meer info
 • Nieuw samenspel door Goed Goan en inwonerbetrokkenheid

  (25-11-2021)

  Dalfsen- De samenleving verandert en dat heeft gevolgen voor de manier waarop in de Dalfser kernen en het buitengebied wordt samengewerkt aan het stimuleren, koesteren en benutten van de onderlinge verbondenheid van de gemeenschap. Als inwoners vaker en meer rechtstreeks invloed uitoefenen op de totstandkoming van beleid en zich ook inzetten voor de uitvoering ervan, is het de vraag hoe zich dat verhoudt tot de rollen van volksvertegenwoordiger en bestuurder. In de Raadsagenda ''Kleurrijke kubus” is deze ontwikkeling als één van de zeven belangrijke onderwerpen in deze raadsperiode opgenomen. Met de visie op Goed Goan en het beleid voor inwonerbetrokkenheid worden nu handreikingen gegeven aan dit nieuwe samenspel.

  Meer info
 • Samen het tij keren

  (18-11-2021)

  In gesprek met burgemeester Erica van Lente over corona in de gemeente Dalfsen.

  Meer info
 • Nieuwe provinciale subsidieregeling ‘Asbest eraf, zon erop’

  (05-11-2021)

  Wil je je (agrarisch) bedrijf toekomstgericht maken en heb je één of meerdere schuren met asbestdaken op je erf? Misschien is de nieuwe subsidieregeling ‘Asbest eraf, zon erop’ dan wel interessant. 

  Meer info
 • Gratis advies voor een duurzaam en toekomstbestendig bedrijfspand

  (04-11-2021)

  Welke stappen zet u richting een duurzaam bedrijfspand? We helpen u graag op weg. Vraag nu een gratis en onafhankelijk advies aan.

  Meer info
 • Beleef duurzaam wonen in gemeente Dalfsen

  (19-10-2021)

  De snel oplopende gasprijzen zijn voor veel huishoudens reden om zich te oriënteren op energiebesparende maatregelen of aardgasvrij wonen. Dit kan tijdens de Nationale Duurzame Huizen Route op zaterdag 30 oktober en  6 november. Huiseigenaren uit de gemeente Dalfsen en omstreken stellen hun huis open om uitleg te geven over bijvoorbeeld isolatie, een warmtepomp of aardgasvrij wonen. U kunt zich inschrijven via www.duurzamehuizenroute.nl/dalfsen.

  Meer info
 • Met Elkaar, hoe wij in Dalfsen samen participeren

  (18-10-2021)

  Het is belangrijk om bij het ontwikkelen van ideeën en plannen in de leefomgeving elkaar te betrekken. Het betrekken van de mensen die er mee te maken hebben noemen we participatie of ook wel inwonerbetrokkenheid. De gemeente Dalfsen werkt aan beleid om inwonerbetrokkenheid te bevorderen en de kwaliteit van participatietrajecten verder te versterken. Daarbij gaat het niet alleen om plannen die de gemeente aan het ontwikkelen is, maar ook om ideeën die er leven onder inwoners. Denk bijvoorbeeld aan: de aanleg van een speelplek, een nieuw hondenuitlaatveld, een initiatief voor een buurtpicknick, of een nieuwe woningbouwlocatie.

  Meer info
 • Deel uw ervaring met duurzaam wonen!

  (07-10-2021)

  Lijkt het u leuk om andere huiseigenaren uitleg te geven over energiebesparing of de duurzame maatregelen in uw huis? Doe dan mee aan de Nationale Duurzame Huizen Route op zaterdag 30 oktober en 6 november!

  Meer info
 • Wandelnetwerk Vechtdal kan weer jaren vooruit

  (07-09-2021)

  Wandelaars vinden de komende jaren weer feilloos de weg in het Vechtdal. Het routebureau van MarketingOost verving de afgelopen maanden alle startpanelen, borden en wegwijzers van het wandelnetwerk in de gemeenten Dalfsen, Ommen en Hardenberg.

  Meer info
 • Gemeente Dalfsen zet volgende stap in de energietransitie

  (20-07-2021)

  Om klimaatveranderingen te beperken is meer duurzame energie nodig. Naast meer zonnedaken zijn ook nieuwe windmolens en zonnevelden nodig. Maar waar zijn nieuwe windmolens en zonneparken in de toekomst mogelijk en onder welke voorwaarden?

  Meer info
 • ‘Als je eenmaal begint, ga je er verder over nadenken’

  (23-03-2021)

  Wie investeert in energiebesparende producten of opwekkers van duurzame energie aan, €75,00 terugkrijgen. Veel mensen maakten al gebruik van deze actie, onder wie Hennie van der Vegt uit Dalfsen. Hij schafte in 2020 rolluiken aan, waarmee hij twee vliegen in één klap sloeg.

  Meer info
 • Dé digitale schatkamer van Dalfsen op www.dnavandalfsen.nl

  (25-02-2021)

  Een website vol met verhalen over bijzondere mensen, locaties en objecten: www.dnavandalfsen.nl. Deze digitale schatkamer is het resultaat van een intensieve samenwerking tussen de Historische Vereniging uit Ni’jluusn van vrogger en de Historische Kring Dalfsen. In de afgelopen jaren trokken zij veel samen op in het kader van het DNA van Dalfsen. Dit project, dat mede gefinancierd wordt door de Provincie Overijssel, kwam tot stand na de opgravingen in Oosterdalfsen in 2015, waarbij archeologen schatten met grote historische waarde vonden. De gemeente Dalfsen besloot toen om de verhalen uit onze geschiedenis meer zichtbaar te maken.

  Meer info
 • De tip van…. Andrea Klamer

  (18-02-2021)

  Andrea werkt bij de gemeente Dalfsen en ze houdt zich bezig met verduurzaming. ‘Er gebeurt veel op gebied van duurzaamheid. Samen met mijn collega’s probeer ik inwoners zo goed mogelijk te informeren. Sinds 1 januari hebben we een nieuw energieloket, waar iedereen die meer wil weten over energiebesparing terecht kan: https://www.duurzaambouwloket.nl/dalfsen. Je vindt hier meer informatie over wat je kunt doen in je eigen huis, je kan een maatwerkadvies aanvragen en je leest over wat anderen in onze gemeente al hebben gedaan. Ook vind je hier informatie over subsidies en financiële regelingen. Als je vragen hebt of advies wil staan de adviseurs van het Duurzaam Bouwloket voor je klaar. Energie besparen is belangrijk: wat we niet gebruiken, hoeven we in onze gemeente ook niet op te wekken. Dat scheelt weer.’

 • Ingezonden brief wethouder Schuurman

  (18-02-2021)

  Wethouder André Schuurman verstuurt een brief naar de minister van Economische Zaken omtrent de nijpende situatie waarin vele ondernemers verkeren en de grote behoefte aan perspectief. In dit nieuwsbericht leest u de inhoud van de brief. 

  Meer info
 • Dalfser agrariërs succesvol aan de slag met duurzame energie

  (16-02-2021)

  Op ons platteland zie je steeds vaker kleine windmolens en stallen vol met zonnepanelen. De gemeente Dalfsen is trots op deze aanpak en heeft in 2020 succesvol meer dan 25 agrariërs op weg geholpen om ook aan de slag te gaan met duurzame energie op eigen erf. Van iedere boerderij is in beeld gebracht waar en hoeveel energie wordt gebruikt. Vervolgens is een advies gegeven over meer efficiëntie en meer besparing maar ook hoe deze energie op eigen erf opgewekt kan worden. Ook werden subsidies en het financieel rendement in beeld gebracht. Met dit advies zijn de deelnemers aan de slag gegaan.

  Meer info
 • Duurzame energie in Dalfsen: we zijn samen tot veel in staat 

  (11-02-2021)

  We gaan in gesprek met Lieke Helsper en Thijs Mosterman. Ze houden zich bij de gemeente allebei bezig met duurzaamheid en ze zijn betrokken bij de Regionale Energie Strategie. 

  Meer info
 • ‘Voor Elkaar’, een toekomstvisie van ons allen

  (09-12-2020)

  ‘Een samenleving waarin iedereen mee kan doen’. Met deze zin begint de animatievideo ‘Voor Elkaar’.  Een video die ons in kleur, woord en beeld laat horen en zien wat voor de hele gemeente Dalfsen het belangrijkste is: het koesteren van onze saamhorigheid. In deze tijden nog actueler en passender dan we ons ooit konden voorstellen. De video is samengesteld op basis van het ‘verhaal’ van de toekomstvisie, die in maart 2020 is vastgesteld door de gemeenteraad. Bekijk de video op YouTube of in dit bericht.

  Meer info
 • Gemeente Dalfsen bereidt zich voor op veranderend klimaat

  (20-11-2020)

  In Nederland hebben gemeenten en het Rijk met elkaar afgesproken dat ons land in 2050 volledig klimaatrobuust is ingericht. Dit betekent dat we de overlast door weersextremen het hoofd kunnen bieden. De gemeente Dalfsen heeft daarvoor een klimaatadaptatieplan ontwikkeld. In dit plan wordt beschreven hoe de gemeente als een van de eerste gemeenten in de regio zich heeft voorbereid op een veranderend klimaat. De gemeente Dalfsen wil er naartoe werken om al ruim vóór 2050 een klimaatrobuust Dalfsen te realiseren. Het plan wordt op 30 november behandeld in de raadscommissie.

  Meer info
 • Dalfsen energieneutraal in 2050: stap voor stap!

  (20-11-2020)

  We lezen en horen er vaak over: het klimaatprobleem en de noodzaak om te veranderen. We moeten van de fossiele brandstof af en overstappen op duurzaam opgewekte energie. Dat is niet een ver van huis verhaal, maar juist iets waar we allemaal mee te maken gaan krijgen, ook in Dalfsen. We spreken hierover met André Schuurman, de wethouder die zich bezighoudt met de zogenaamde regionale energiestrategie. 

  Meer info
 • ‘Je moet een verhaal hebben bij de keuzes die je maakt’

  (27-10-2020)

  Jakob Buist en zijn vrouw Corrieke hebben aan de Hessenweg 49 een levensloopbestendige ecologische woning laten bouwen. Het is nog niet helemaal af, maar Jakob wil er graag over vertellen.

  Meer info
 • Expert aan het woord. De energiecoach: ‘Isoleren moet altijd samengaan met ventileren’

  (27-10-2020)

  Isoleren is een belangrijke eerste stap bij de verduurzaming van uw huis. Energiecoach Roelof Timmer vertelt over de winstpunten, maar waarschuwt ook voor al te enthousiast isoleren.

  Meer info
 • Mijn huis duurzaam familie Reimink uit Lemelerveld

  (27-10-2020)

  De familie Reimink uit Lemelerveld liet in 2018 een nieuw huis bouwen, met daarbij voor de installateur de opdracht: van het gas af en een energierekening van nul euro. Harry en Jenny vertellen graag hoe dat is gelukt.  

  Meer info

Pagina opties

Door een storing kunnen op dit moment geen pasfoto's worden gemaakt in het gemeentehuis Dalfsen.

Sluit venster