Nieuws

Icon

 • Interview met wethouder economische zaken André Schuurman

  (04-08-2020)

  Ondernemen in coronatijden: ‘Samen kijken naar wat wél kan.’

  Meer info
 • Zomerboodschap burgemeester Van Lente

  (28-07-2020)

  Het is juli 2020 en dat betekent in elk geval twee dingen: De coronamaatregelen zijn verder versoepeld en de vakantie staat voor de deur. Ja, over die coronamaatregelen. Ze zijn versoepeld, maar dat betekent niet dat het virus weg is. Dus dat vraagt van ons allen dat we blijven opletten en dat we anderhalve meter afstand blijven houden. En dan de vakanties. Voor velen zal het bijna zover zijn en ik denk dat we er allemaal aan toe zijn. Even rust, even ontspanning na deze toch wel heel bijzondere tijd. Ik wens u allen een hele fijne vakantie toe. Ik hoop dat u kunt genieten op een mooie plek en vergeet daarbij ons mooie Vechtdal niet.

  Meer info
 • Ondernemen in coronatijden ‘De schouders eronder en proberen door te gaan’

  (28-07-2020)

  Waar de ene ondernemer omzet zag stijgen in de afgelopen maanden, daalden de inkomsten bij andere ondernemers of viel de omzet zelfs van de een op de andere dag volledig weg. Een plotselinge verandering die van veel ondernemers een flinke dosis aanpassingsvermogen vergt. Ook Johan Neppelenbroek, voorzitter van Ondernemersvereniging Lemelerveld, ziet de impact van de corona-crisis op de ondernemers in Lemelerveld.

  Meer info
 • Fontein Waterfront Dalfsen

  (22-07-2020)

  Gemeente Dalfsen plaatst afzetting rondom fontein Waterfront. Vloer na controles onvoldoende egaal voor veilig gebruik.

  Na een controle van de gemeente Dalfsen is gebleken dat de vloer van de fontein in het Waterfront bij de laatste aanpassingen in juni dit jaar onvoldoende egaal is gelegd. Hierdoor kan de veiligheid voor gebruikers die met blote voeten over het mozaïek lopen niet gegarandeerd worden. De gemeente Dalfsen plaatst daarom per direct afzetting rondom de fontein en bezint zich op de vervolgstappen.

  Meer info
 • Gratis opleiding en bijscholing voor werknemers en werkzoekenden in Regio Zwolle

  (09-07-2020)
  Logo Upgrade jezelf

  Werknemers en werkzoekenden in Regio Zwolle kunnen zich vanaf nu gratis laten (bij-)scholen via het Ontwikkelfonds Regio Zwolle. Dit initiatief is ontstaan vanuit de campagne Upgrade Jezelf, onderdeel van Regio Zwolle. Ook de gemeente Dalfsen doet mee aan dit initiatief samen met achttien andere regiogemeenten en vier provincies. “Het bieden van gratis opleiding en bijscholing is een prachtige kans die ervoor zorgt dat inwoners en medewerkers uit onze gemeente in deze bijzondere tijd hun kansen op het vinden van een geschikte baan kunnen vergroten”, aldus wethouder Van Leeuwen.

  Meer info
 • Uitreiking Koninklijke Onderscheiding 2 en 3 juli

  (04-07-2020)

  Op donderdag 2 en vrijdag 3 juli reikte burgemeester Van Lente de Koninklijke Onderscheidingen officieel uit aan de gedecoreerden. Op 24 april werden de decorandi al verrast met het nieuws dat ze onderscheiden zijn vanwege hun bijzondere inzet. Vanwege de maatregelen rondom het coronavirus werd deze gelegenheid op aangepaste wijze gevierd. Nu de maatregelen versoepeld zijn, konden de onderscheidingen toch nog uitgereikt worden. 

  Meer info
 • In het Vechtdal is van alles te beleven

  (02-07-2020)

  Geniet van eindeloos groen, van de natuur en van de Vecht die door het landschap kronkelt. In het Vechtdal is van alles te beleven. Pak de fiets, wandel een schitterende route, geniet op het terras of overnacht in een leuke B&B, camping of vakantiehuisje. Het kan allemaal in het Vechtdal!

  Meer info
 • Regio Zwolle gaat aan de slag met gezamenlijke Bereikbaarheidsambitie

  (02-07-2020)
  Logo Regio Zwolle

  De eerste Bereikbaarheidsambitie van het samenwerkingsverband Regio Zwolle is een feit. Met het uitvoeren van de Bereikbaarheidsambitie richt Regio Zwolle zich op het behoud van goede verbindingen via weg, spoor en water naar de Randstad en naar Duitsland. Dat is belangrijk voor een blijvend goed vestigingsklimaat en de economische ontwikkeling in en van Regio Zwolle. “Het is een unieke prestatie om in regionaal verband een gezamenlijke Bereikbaarheidsambitie te ontwikkelen. Ik nodig alle deelnemers uit, gemeenten groot en klein, onze provincies, ondernemers én onderwijsinstellingen om met de Bereikbaarheidsambitie aan de slag te gaan. Doe mee en samen maken we dit waar! In het belang van onze duizenden ondernemers en 780.000 inwoners”, aldus Martijn Dadema, voorzitter bestuurlijke tafel Bereikbaarheid en burgemeester van Raalte.

  Meer info
 • Eerste Circulaire Sloopcertificaat van Nederland uitgereikt in de gemeente Dalfsen

  (02-07-2020)

  Een oud gebouw slopen en al het materiaal opnieuw gebruiken; dat is circulair slopen. In de gemeente Dalfsen, waar duurzaamheid voorop staat, is na de circulaire sloop van sporthal de Schakel in Nieuwleusen ook op de oude locatie van het Agnietencollege 96% van het vrijgekomen materiaal hergebruikt. Hoe bijzonder dit is blijkt uit het feit dat op donderdag 2 juli het eerste circulaire sloopcertificaat van Nederland werd uitgereikt.

  Meer info
 • Gemeente stimuleert initiatieven met vereenvoudigen regels

  (01-07-2020)
  Logo gemeente Dalfsen

  De gemeente Dalfsen stimuleert initiatieven van inwoners en stichtingen die bijdragen aan de leefbaarheid, culturele ontwikkeling en ruimtelijke kwaliteit. Waar initiatiefnemers voorheen te maken hadden met drie regelingen is er per 1 juli één regeling: Initiatieven uit de samenleving. Hiermee komen de regelingen Innovatiebudget Kunst en Cultuur, Kansenpot en Maatschappelijke duurzaamheid te vervallen. Met één regeling is het voor inwoners en stichtingen duidelijker waar zij terecht kunnen met hun verzoek om ondersteuning van hun initiatief.

  Meer info
 • Zienswijze provincie Overijssel en twaalf gemeenten op ontwerp Luchtvaartnota

  (01-07-2020)

  De provincie Overijssel en twaalf Overijsselse gemeenten dienen een zienswijze in op de ontwerp Luchtvaartnota 2020-2050 van de rijksoverheid. In de nota beschrijft de minister van Infrastructuur en Waterstaat hoe zij de ontwikkeling van de luchtvaart in de komende dertig jaar voor zich ziet. De belangrijkste aandachtspunten in de zienswijze zijn dat de minister veel beter moet uitleggen waarom zij bepaalde keuzes maakt en welke effecten de keuzes hebben op de leefomgeving van de inwoners van Nederland. Ook wijzen de overheden op  de kansen voor technologische en duurzame innovaties in de luchtvaart die Twente Airport en Technology Base Twente bieden.

  Meer info
 • Doe mee met de ondernemerspeiling coronacrisis Regio Zwolle

  (29-06-2020)
  Logo Regio Zwolle

  Regio Zwolle wil graag inzicht krijgen in de impact van de coronacrisis op ondernemingen in samenwerking met de Economic Board Regio Zwolle, VNO-NCW, MKB Regio Zwolle en de 22 gemeenten. Dit doen we met hulp van een wekelijkse ondernemerspeiling in Regio Zwolle. De resultaten van dit onderzoek gebruiken we om de (lokale)overheid te informeren over de behoefte aan hulpmaatregelen en de optimalisering van de maatregelen in het belang van ondernemers. Geef uw mening via www.samenuitdecrisisregiozwolle.nl/ondernemerspeiling

  Meer info
 • Aanleg glasvezel start in dorpen Oudleusen, Hoonhorst en deel van Nieuwleusen

  (23-06-2020)

  Na het aansluiten van het buitengebied op glasvezel, is nu ook een aantal dorpen binnen de gemeente Dalfsen aan de beurt. Het gaat om de dorpen Hoonhorst, Oudleusen en een deel van Nieuwleusen.

  Meer info
 • Jaarrekening 2019 vastgesteld

  (18-06-2020)

  De gemeenteraad heeft op 15 juni 2020 de jaarrekening 2019 vastgesteld. De jaarrekening 2019 wordt afgesloten met een negatief resultaat van € 49.000.

  Meer info
 • Aanpassingen verkeersborden kruising Tolhuisweg en Dalmsholterweg

  (28-05-2020)

  Op 21 mei heeft een verkeersongeval, met dodelijke afloop, plaatsgevonden op de Tolhuisweg in Dalfsen. De gemeente Dalfsen betreurt dit enorm. De politie is een onderzoek gestart naar het ongeval. Omdat de gemeente Dalfsen veel waarde hecht aan de verkeersveiligheid van weggebruikers, is besloten de verkeerssituatie ter plaatse nader te bekijken. Daarbij heeft de gemeente ook contact gehad met omwonenden. Hieruit blijkt dat het in sommige gevallen voorkomt dat weggebruikers het (brom)fietspad niet gebruiken zoals het bedoeld is: men steekt niet vanaf de Dalmsholterweg over naar het vrijliggende (brom)fietspad, maar men slaat direct rechtsaf naar de Tolhuisweg. Mogelijke verwarring zou kunnen ontstaan door het toeristisch bord Rondje Dalfsen Ommen.

  Meer info
 • Promotievideo Week van de Amateurkunst 2020

  (27-05-2020)
  Logo WAK

  In de Week van de Amateurkunst (WAK) wordt aan de beoefenaars van diverse kunstvormen een ruim podium geboden. In de gemeente Dalfsen organiseert de WAKwerkgroep deze week van 12 september tot en met 19 september.

  Meer info
 • Gemeente raadt alternatieve bestrijding tegen processierups af

  (20-05-2020)

  In het hele land, en ook in de gemeente Dalfsen, zit om sommige stammen van eikenbomen plastic folie of plakstrips (lijmbanden), om de eikenprocessierups te bestrijden. Beide manieren van bestrijden raadt de gemeente nadrukkelijk af. De plastic folie blijkt geen enkel effect te hebben en de lijmbanden werken averechts en zijn schadelijk voor andere dieren. Lijmbanden en lijmvallen zijn vrij verkrijgbaar bij groenbedrijven, maar: het gebruik ervan is verboden! De gemeente roept daarom ook op om het plastic folie of de lijmbanden zo snel mogelijk te verwijderen.

  Meer info
 • Gemeentelijke dienstverlening aangepast tot 1 september

  (20-05-2020)

  Omdat wij nog steeds te maken hebben met maatregelen rondom het Corona virus. Heeft de gemeente haar dienstverlening tot 1 september aangepast. Op maandag is het gemeentehuis alleen op afspraak geopend van 8.30 tot 19.00 uur. Dinsdag tot en met vrijdag is het gemeentehuis op afspraak open van 8.30 tot 12.30 uur. De gemeente roept inwoners en ondernemers op vragen zoveel mogelijk via telefoonnummer 14 0529 te stellen. Via dit nummer kan ook een afspraak gemaakt worden. Telefonisch is de gemeente dagelijks bereikbaar van 8.30 tot 16.30 uur en op vrijdagen tot 12.30 uur. De Servicepunten in Nieuwleusen en Lemelerveld zijn gesloten.

  Meer info
 • Buurtsportcoaches en jongerenwerkers SAAM Welzijn sportief in coronatijd

  (06-05-2020)

  Het mag weer! Sporten en bewegen voor jongeren tot en met 18 jaar. Samen en uiteraard alles volgens de richtlijnen die gelden voor de verschillende leeftijdsgroepen. De buurtsportcoaches van de gemeente Dalfsen hebben met de jongerenwerkers van SAAM Welzijn de handen ineen geslagen om de jeugd, naast de reguliere sport, op een verantwoordelijke wijze weer te laten sporten op sportveldjes in de wijk. Daarom start vanaf 13 mei het naschools sportprogramma ‘sporten in coronatijd’ in alle kernen van de gemeente Dalfsen.

  Meer info
 • College stelt gemeenteraad voor een noodfonds van € 1 miljoen te bestemmen voor coronamaatregelen

  (30-04-2020)
  Logo gemeente Dalfsen

  We leven in een onwerkelijke en onzekere periode wat voelbaar is voor iedereen. Veel verenigingen, maatschappelijke instellingen, bedrijven en particulieren worden door de coronacrisis getroffen. Het is nog niet duidelijk of, en in welke mate een (sterk) dalende omzet gecompenseerd wordt door maatregelen van de rijksoverheid. Ook kan de gemeente sommige diensten niet meer leveren, terwijl die in de begroting wel als een inkomstenpost geraamd staan. Het is van essentieel belang om met name de sociale en maatschappelijke infrastructuur in de gemeente zo goed mogelijk in stand te houden. Daarom stelt het college van B&W aan de gemeenteraad van Dalfsen voor om een noodfonds van € 1 miljoen in te stellen.

  Meer info
 • Gemeente Dalfsen verdient het keurmerk World-class Workplace 2020

  (24-04-2020)
  Logo world class workplace 2020

  Medewerkers van de gemeente Dalfsen zijn bovengemiddeld tevreden over hun werk, bleek uit het medewerkersonderzoek dat bureau Effectory uitvoerde in januari 2020. De gemeente Dalfsen verdient daarmee het keurmerk ‘World-class Workplace’; het grootste, onafhankelijke keurmerk van Nederland voor goed werkgeverschap. 

  Meer info
 • West-Overijssel wil in 2030 de helft van het elektraverbruik duurzaam opwekken

  (23-04-2020)
  Logo Regionale Energiestrategie

  Over tien jaar willen de elf gemeenten in West-Overijssel samen de helft van het totale elektriciteitsverbruik in de regio duurzaam opwekken met zonne- en windenergie. Dat is drie keer zoveel als er nu aan zonne- en windenergie wordt opgewekt, de zonnevelden en windmolens in aanbouw meegerekend. Gemeenten, provincie, waterschappen en netbeheerders in West-Overijssel hebben deze ambitie opgenomen in de concept-RES (Regionale Energiestrategie).

  Meer info
 • Hulp bij leefbaarheid tijdens de coronacrisis

  (17-04-2020)

  De wereld is voor veel mensen op dit moment heel anders. Soms lukt het met een kleine bijdrage net iets makkelijker om voor anderen te zorgen. Vanuit 4D helpen we graag een handje. Heb jij een goed plan om jouw buurt of dorp een beetje leefbaarder te maken? Dan kan je een beroep doen op een bijdrage van maximaal 1000 euro vanuit de 4D pot.

  Meer info
 • Omgaan met de psychosociale gevolgen van het coronavirus

  (16-04-2020)

  Beschikbare initiatieven en hulp.

  Zoveel mogelijk thuis blijven en geen fysiek contact hebben met anderen. De maatregelen die zijn genomen om een snelle verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, kunnen bij bepaalde risicogroepen ook psychosociale consequenties hebben. Zeker nu de situatie al wat langer duurt.

  Dit overzicht is bedoeld als handvat om inwoners in IJsselland in het algemeen, maar vooral ook mensen die extra risico lopen op psychosociale problemen, te ondersteunen. Beschikbare (bestaande en nieuwe) initiatieven en hulp waar mensen terecht kunnen met hun vragen of zorgen. Of voor een luisterend oor.

  Meer info
 • Doe ook mee met ons onderzoek over wat corona allemaal met ons doet

  (10-04-2020)
  logo GGD

  Een bericht van de GGD:

  De huidige uitbraak van het coronavirus heeft veel gevolgen. Zowel de ziektedreiging als de landelijke maatregelen hebben op dit moment grote gevolgen voor het dagelijks leven. Maar wat is nu precies de impact van het coronavirus op het leven van inwoners van IJsselland? GGD IJsselland wil dit graag onderzoeken.

  GGD IJsselland doet onderzoek over corona. Rilana Wessel, epidemioloog bij GGD IJsselland: “Hoe meer mensen meedoen met het onderzoek, hoe beter het inzicht geeft. Daarom vragen we iedereen die wil om de vragenlijst in te vullen.”

  Meer info
 • Regelingen en hulp voor regionale ondernemers in coronacrisis

  (08-04-2020)
  Logo Regio Zwolle

  Ondernemers in Regio Zwolle krijgen hulp om hun bedrijven door de coronacrisis te loodsen. De steun is gebundeld in de Regio Zwolle Brigade en bestaat uit voorlichting over hulpvoorzieningen, het Meldpunt onder- en overbezetting, en hulp op maat van businessexperts (taskforce). Het doel is de werk- en innovatiekracht in Regio Zwolle op peil te houden om samen aan de toekomst te blijven bouwen.

  Daarnaast willen Regio Zwolle, VNO-NCW, MKB Regio Zwolle, EBRZ en de 22 gemeenten in de regio inzicht krijgen in de actuele impact van de coronacrisis op ondernemingen. Daarom  worden ondernemers opgeroepen om de ondernemerspeiling op www.right.nl/coronamonitor in te vullen.
   

  Meer info
 • Erfcoach in de gemeente Dalfsen gestart

  (03-04-2020)

  Een erfcoach is onafhankelijk en gaat samen met de erfbewoners van erven in het buitengebied in gesprek om de toekomst van het hele erf te bekijken. De erfcoach is onderdeel van het project ‘Toekomstgerichte erven’ van de provincie Overijssel. Dit project is erop gericht om erfeigenaren in het landelijk gebied te helpen hun erf in één keer structureel te verbeteren. Hiermee hoopt de provincie alle erven in Overijssel klaar te maken voor de toekomst, zodat de kwaliteit van het landelijk gebied en de natuur, landbouw en woningmarkt aantrekkelijk blijft.

  Meer info
 • Berging vliegtuigwrak Millingen voorlopig uitgesteld

  (03-04-2020)

  De berging van de Duitse Messerschmitt Bf109 die op 30 januari 1944 is neergestort nabij het buurtschap Millingen wordt in verband met maatregelen rondom het coronavirus uitgesteld. De start van de berging stond gepland voor 11 mei 2020 maar het ministerie van Defensie heeft moeten besluiten om de geplande werkzaamheden tot nader order uit te stellen.

  Meer info
 • Taskforce VTE Overijssel helpt zwaar getroffen vrijetijdssector

  (02-04-2020)

  Een speciale Taskforce VTE Overijssel ondersteunt de ondernemers in de vrijetijdseconomie tijdens de coronacrisis. Op initiatief van Provincie Overijssel en MarketingOost bundelen overheden en organisaties de krachten. MarketingOost zal een centrale rol spelen om beleid te bundelen en ondernemers middels een helpdesk te ondersteunen bij vragen. Ook werkt de Taskforce scenario’s uit die helpen om de sector op langere termijn te herstellen.

  Meer info
 • Raadsvergaderingen in tijden van het coronavirus

  (20-03-2020)

  Vanwege de situatie rond het coronavirus heeft de gemeenteraad van Dalfsen besloten om niet-essentiële vergaderingen en activiteiten te schrappen. Dit betekent dat er tot en met in ieder geval 6 april geen vergaderingen van de raadscommissie zijn en de raad in beginsel niet zal deelnemen aan externe activiteiten. De raadsvergadering van maart gaat wel door.

  Meer info
 • IJsselland Overheid werkt samen aan een #VeiligIJsselland

  (16-03-2020)

  Ondermijnende criminaliteit is overal, ook in IJsselland. Een week lang hebben we extra aandacht besteed aan ondermijnende criminaliteit om mensen ervan bewust te maken dat het hier ook speelt en te laten zien wat je er aan kunt doen. We hebben tegelijkertijd als overheid zelf meer zicht gekregen op de problemen die hier spelen. De samenwerkende partners zijn zeer tevreden over de opbrengst van deze themaweek.

  Meer info
 • Loden waterleidingen

  (10-03-2020)

  Hoe kan het dat er de laatste tijd zoveel aandacht is voor loden waterleidingen? Dat heeft te maken met een advies van de Gezondheidsraad van afgelopen november. Daarin stond dat Nederlanders de afgelopen decennia weliswaar veel minder met lood in aanraking zijn gekomen dan vroeger, maar dat een lage blootstelling aan lood schadelijker is dan aanvankelijk werd gedacht (NOS.nl).

  Meer info
 • Aannemer berging vliegtuigwrak buurtschap Millingen bekend

  (27-02-2020)
  Logo gemeente Dalfsen

  Bij buurtschap Millingen, ten zuidwesten van Dalfsen, is op 30 januari 1944 een Duitse Messerschmitt BF109 neergestort. In dit wrak bevinden zich mogelijk nog stoffelijke resten van de Duitse piloot. Het nationaal Programma Berging Vliegtuigwrakken maakt het mogelijk om het vliegtuigwrak en de eventuele stoffelijke resten te bergen. Na een aanbesteding voor het bergen van het vliegtuigwrak heeft de gemeente de aanbesteding gegund aan Bodac uit Schijndel. Bodac is de aanbesteding gegund op basis van de beste prijs kwaliteitverhouding. De planning is dat de werkzaamheden medio mei 2020 starten.

  Meer info
 • Aanbevelingen voor behoud recreatieve waarde vakantieparken Vechtdal

  (24-02-2020)
  Logo gemeente Dalfsen

  De stuurgroep die het project Vitale Vakantieparken Vechtdal begeleidde, heeft de werkzaamheden afgerond. In het (pilot-)project is onderzocht wat nodig is om de vitaliteit van kwetsbare vakantieparken in het Vechtdal te herstellen. Daarbij stond het behoud van de recreatieve waarde van het Vechtdal centraal. De stuurgroep doet in haar rapportage concrete aanbevelingen aan het Provinciebestuur Overijssel en de Colleges van B&W van gemeenten in het Vechtdal. Dit “leer- en ontwikkeltraject” gaf de stuurgroep inzicht in de vraagstukken die samenhangen met de vitalisering van de recreatieve functie van vakantieparken in het Vechtdal.

  Meer info
 • 'Voor Elkaar', De toekomstvisie van Dalfsen

  (20-02-2020)
  logo Het Rondje van Dalfsen

  In het Overijsselse Vechtdal, vlakbij Zwolle, ligt een groene gemeente met vijf kernen en een uitgestrekt buitengebied. Het is hier uitstekend wonen, heerlijk ontspannen en goed ondernemen. Met deze zin begint de toekomstvisie van de gemeenschap Dalfsen met als titel ‘Voor Elkaar’.

  Meer info
 • ‘Help, mijn tuin heeft tegels’

  (13-02-2020)

  Donderdag 13 februari krijgt een tuin aan de Essingstraat in Dalfsen een heuse groene make-over. Eigenaren van de tuin hebben zich vorige zomer opgegeven voor ‘help, mijn tuin heeft tegels’. Dit is een actie van provincie Overijssel om inwoners te stimuleren in plaats van stenen in de tuin, weer te gaan voor een groene en kleurrijke tuin! De belangrijkste voorwaarde: een voor minimaal 50% versteende voortuin.

  Meer info
 • Op weg naar een klimaatbestendig Dalfsen in 2050

  (20-12-2019)
  Logo gemeente Dalfsen

  Gemeenten en Rijk hebben afgesproken dat de verandering in het klimaat vanaf 2020 een onderdeel is van het te ontwikkelen beleid. Het doel is dat Nederland in 2050 klimaatbestendig is ingericht. Ingenieursbureau Tauw heeft voor de gemeente Dalfsen in beeld gebracht wat de effecten zijn van de trends ‘het wordt warmer’, ‘het wordt natter’ en ‘het wordt droger’. De belangrijkste resultaten uit de zogenaamde stresstesten zijn beschreven in de kadernota. Het blijkt dat de gemeente Dalfsen al behoorlijk klimaatbestendig is, maar dat op enkele locaties mogelijk een extreme regenbui voor overlast kan zorgen (of tot overlast kan leiden). Ook blijkt dat in de gemeente vrijwel geen potentiële plekken zijn met kans op extreme hittestress (gevoelstemperatuur boven 41 graden). Op 13 januari vindt behandeling van de kadernota door de raadscommissie plaats en op 27 januari wordt het ter besluitvorming in de gemeenteraad behandeld.

  Meer info
 • Eef Stel: ‘Logisch tuinieren, dat was vroeger normaal.’

  (19-12-2019)

  Eef Stel is al de vierde generatie Stel op de tuinderij. Hij werkt zonder bestrijdingsmiddelen en met zorg voor de grond. ‘Logisch tuinieren’ noemt hij dat. Niks geks aan, want dat was vroeger normaal! 
   

  Meer info
 • Groen Gebogen: Energie besparen gaat beter samen met de buren

  (19-12-2019)

  Welke apparaten gebruiken de meeste energie en waar in huis verlies je warmte? Al sinds 2015 brengen buren in verschillende wijken in Dalfsen deze zaken samen in kaart. En vervolgens nemen ze ook maatregelen, met als resultaat een lagere energierekening en een duurzamere wijk. Pleijendal was de eerste wijk in 2015 en nu is Oud-Dalfsen aan de beurt. 

  Meer info
 • Duurzame tip van Jaromir Devilee

  (19-12-2019)

  Minder voedsel verspillen, dat is waar u de app too good to go voor kunt gebruiken. Medewerker duurzaamheid Jaromir Devilee legt uit hoe het werkt.

  Meer info
 • Wind, zon en biomassa als belangrijkste energiebronnen voor Dalfsen

  (03-10-2019)

  Meest voor de hand liggende maatregel is energiebesparing: wat je niet verbruikt, hoef je niet op te wekken. De gemeente Dalfsen heeft onderzoek uitgevoerd naar het energiegebruik en -verbruik in de gemeente Dalfsen. Dit onderzoek geeft inzicht in de duurzame energiebronnen die voor Dalfsen beschikbaar en realistisch zijn. De belangrijkste energiebronnen zijn wind, zon en biomassa. Ook liggen er kansen voor inwoners en ondernemers om energie te besparen.

  Meer info
 • Column wethouder Schuurman: Energiemix

  (30-09-2019)

  In de afgelopen weken hebben we met de gemeenteraad gesproken over het verduurzamen van de energie-opwekking in onze gemeente. Om hier een goed gesprek over te kunnen voeren hebben we een rapport opgesteld waarin heel duidelijk omschreven staat welke duurzame energiebronnen echt beschikbaar zijn in Dalfsen en ook laten zien wat geen opties zijn. Ook hebben we berekend hoeveel we dan zouden moeten inzetten om het energieverbruik geheel te verduurzamen.

  Meer info
 • Een aangename temperatuur in uw huis

  (19-09-2019)

  Afgelopen zomer vielen de mussen bijna van het dak, maar bij Evert Jan Hof in Hoonhorst was het binnen aangenaam. Niet zo koud als het in airco-gekoelde huizen is, maar precies goed. Hoe bereik je dat? Met gezond verstand kom je een heel eind! 

  Meer info
 • Verdienen aan duurzaamheid: laat je niet gek maken en trek je eigen plan!

  (19-09-2019)

  Ondernemers uit de gemeente konden in de maand juni naar voorlichtingsbijeenkomsten over verduurzaming van hun gebouwen. De aanleiding daarvoor is de informatieplicht waar een deel van de bedrijven aan moet voldoen, maar voor verduurzamen is altijd wel een aanleiding, zo werd wel duidelijk.

  Meer info
 • Iedereen kan iets bijdragen aan verduuzaming

  (19-09-2019)

  De duurzame bespaartip van Lieke Helsper, beleidsmedeweker duurzaamheid

  ‘Duurzaamheid is voor mij om veel redenen belangrijk, maar een ding vind ik heel dichtbij komen: fietsend door de groene omgeving bedenk ik me dat het er voor mijn toekomstige kinderen misschien veel minder groen uit zal zien. Als ik dan naar een windmolen of zonnepark kijk, zie ik niet alleen de windmolen of het park, maar ook de mooie omgeving die hierdoor kans krijgt te overleven.’


   

  Meer info
 • Expert aan het woord: over bloemen, bijen en sigaren rokende mannen

  (19-09-2019)

  Het gaat niet goed met de bijen. Omdat bijen ook een belangrijke rol spelen in onze voedselvoorziening, is dat niet alleen slecht nieuws voor imkers, maar voor ons allemaal. Andries Bos, van de Bijenvereniging Nieuwleusen, is een van de deskundigen die helpt met het ‘bij vriendelijker’ maken van de bermen in de gemeente. 

  Meer info
 • Isoleren? Maak gebruik van de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis

  (19-09-2019)

  Wilt u aan de slag met het isoleren van uw woning? Maak dan gebruik van de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis. Na een tijdelijke stop gaat de subsidieregeling weer open voor eigenaar én bewoner! De SEEH bestaat ook voor Verenigingen van Eigenaren (VvE's), woonverenigingen en -coöperaties. 

  Meer info

Pagina opties

Maatregelen coronavirus
Het gemeentehuis is alleen op afspraak geopend. De servicepunten zijn tot 1 september 2020 gesloten. U kunt telefonisch een afspraak maken via telefoonnummer 14 0529. Meer informatie: www.dalfsen.nl/openingstijden

Sluit venster