Nieuws

Icon

 • Hoe kun je met slimme technologie (E-Health) langer thuis wonen?

  (14-01-2020)

  Je herkent de wens misschien wel: tot op hoge leeftijd in je eigen vertrouwde omgeving blijven wonen. En het liefst zo comfortabel, zelfstandig en veilig mogelijk. Gelukkig is er met slimme technologie (E-Health) veel mogelijk om die wens waar te maken. Om je te informeren over de mogelijkheden van E-Health en het plezier van hiervan te laten zien, organiseert het SET-team bijeenkomsten in Nieuwleusen, Lemelerveld en Dalfsen.

  Meer info
 • Volg het belangrijkste nieuws van de Gemeente Dalfsen op sociale media

  (14-01-2020)

  Om inwoners zo goed mogelijk te informeren over zaken die zich in onze mooie gemeente afspelen, plaatst de gemeente regelmatig nieuws op haar website en op sociale media. Denk hierbij aan nieuws over gemeentelijk beleid of activiteiten van het college, de agenda van de gemeenteraad en vacatures. Maar ook informatie over sportieve activiteiten, kunst, cultuur en tentoonstellingen die in het gemeentehuis plaatsvinden.

  Meer info
 • Sports4Kids 2020 seizoen geopend

  (14-01-2020)

  Vanaf 15 januari start het nieuwe Sports4Kids seizoen met 106 verschillende sportactiviteiten na schooltijd. Sports4Kids, een naschools kennismakingaanbod in de gemeente Dalfsen, heeft als doel om kinderen te helpen bij het maken van een keuze voor een sport die hij of zij leuk vindt. In samenwerking met nagenoeg alle sportverenigingen en sportaanbieders in de gemeente hebben de buurtsportcoaches een divers programma opgezet wat ervoor zorgt dat elke week een cursus, toernooi of clinic wordt aangeboden.

  Meer info
 • Ervaar het openbaar vervoer

  (14-01-2020)

  Ervaar het openbaar vervoer! Speciaal voor senioren organiseren OV-ambassadeurs een inloopspreekuur in Dalfsen.

  Wanneer:  donderdag 30 januari 2020

  Hoe laat:  10.00 – 11.30 uur

  Waar:  Zalencentrum de Overkant, Kerkplein 22 in Dalfsen

  Meer info
 • Vacature voorzitter Participatieraad Dalfsen

  (14-01-2020)

  De Participatieraad Dalfsen is op zoek naar een voorzitter voor +/- 20 uur per maand. Als voorzitter werkt u samen met de leden aan goede adviezen op het gebied van het sociaal domein aan de gemeente Dalfsen. U bepaalt samen met de leden de agenda van de Participatieraad. U bewaakt de voortgang en bent verantwoordelijk voor de communicatie en afstemming met de gemeente en vertegenwoordigt de Participatieraad naar buiten.

  Meer info
 • Gemeente Dalfsen werkt samen aan lokaal sportakkoord

  (10-01-2020)

  Basisscholen, sportverenigingen, Kulturhusen en de gemeente Dalfsen slaan de handen in één om te komen tot een lokaal sportakkoord. Het doel is om zoveel mogelijk inwoners met plezier te laten sporten en bewegen en aandacht te hebben voor een gezonde leefstijl. Op woensdag 29 januari 2020 organiseren initiatiefnemers een kick-off voor een lokaal akkoord ‘Een kerngezond Dalfsen’. Inwoners en professionals zijn van harte welkom van 19.00-21.15 uur in Kulturhus Trefkoele+, Ruigedoornstraat 108 in Dalfsen.

  Meer info
 • Krijg een eerste indruk van de toekomstvisie

  (10-01-2020)

  Hoe ziet de gemeente Dalfsen er over 10 jaar uit? Dat was het gespreksonderwerp tijdens het ‘Rondje van Dalfsen’ dat in 2019 werd gemaakt.  Raadsleden, de burgemeester, collegeleden en ambtenaren trokken met een mobiel café en thema bijeenkomsten de kernen in om met inwoners in gesprek te gaan over die toekomst. Vraag daarbij was: “Wat vind jij belangrijk voor Dalfsen?” Deze bouwstenen zijn gebruikt voor het schrijven van de toekomstvisie. Om een beeld te geven van wat die is, geven wij belangstellenden alvast de kans om een ‘sneak preview’ te nemen.

  Meer info
 • Gemeente maakt uitkomsten peiling ‘Waar staat je gemeente’ bekend

  (08-01-2020)

  In het najaar van 2019 heeft de gemeente Dalfsen het onderzoek ‘Waar staat je gemeente’ onder 2000 inwoners uitgezet. Deze peiling geeft inzicht hoe Dalfsenaren de inzet van de gemeente op diverse thema’s waarderen. De gemeente is erg blij met de hoge respons van 39%. Een opvallend resultaat is dat de gemeente hoger scoort op de thema’s woon- en leefomgeving, relatie inwoner-gemeente en zorg en welzijn ten opzichte van dezelfde peiling uit 2015. De gemeente constateert ook de nodige kanttekeningen en verbeterpunten. Op 20 januari worden de resultaten informerend besproken in de raadscommissievergadering.

  Meer info
 • Twee exposities in gemeentehuis

  (07-01-2020)

  TOP Vechtdal  (Philadelphia) exposeert in het gemeentehuis van 10 januari t/m 25 februari 2020. Ook Henny Wesselink exposeert met haar kunstwerken in de foyer van het gemeentehuis van 10 januari t/m 25 februari 2020. Dus KOM KIJKEN tijdens de openingsuren van het gemeentehuis.

  Meer info
 • Op weg naar een klimaatbestendig Dalfsen in 2050

  (20-12-2019)

  Gemeenten en Rijk hebben afgesproken dat de verandering in het klimaat vanaf 2020 een onderdeel is van het te ontwikkelen beleid. Het doel is dat Nederland in 2050 klimaatbestendig is ingericht. Ingenieursbureau Tauw heeft voor de gemeente Dalfsen in beeld gebracht wat de effecten zijn van de trends ‘het wordt warmer’, ‘het wordt natter’ en ‘het wordt droger’. De belangrijkste resultaten uit de zogenaamde stresstesten zijn beschreven in de kadernota. Het blijkt dat de gemeente Dalfsen al behoorlijk klimaatbestendig is, maar dat op enkele locaties mogelijk een extreme regenbui voor overlast kan zorgen (of tot overlast kan leiden). Ook blijkt dat in de gemeente vrijwel geen potentiële plekken zijn met kans op extreme hittestress (gevoelstemperatuur boven 41 graden). Op 13 januari vindt behandeling van de kadernota door de raadscommissie plaats en op 27 januari wordt het ter besluitvorming in de gemeenteraad behandeld.

  Meer info
 • Tarieven gebruik sportvelden

  (20-12-2019)

  Het college van burgemeester en wethouders van Dalfsen maakt bekend dat de tarieven voor het gebruik van de sportvelden en overige terreinen voor het jaar 2020 zijn vastgesteld. Voor het jaar 2020 is de jaarlijkse tariefsverhoging bepaald op 1%. De vaste gebruikers zijn hierover geïnformeerd. Voor een ieder liggen de nieuwe tarieven ter inzage bij de receptie in het gemeentehuis. De  nieuwe  tarieven zijn tevens op deze pagina te downloaden.

  Voor meer informatie kunt u contact opnemen met mevrouw A. Sloot van de eenheid Maatschappelijke Ondersteuning. Zij is te bereiken op telefoonnummer (0529) 48 83 48 of email a.sloot@dalfsen.nl.

  Meer info
 • Eef Stel: ‘Logisch tuinieren, dat was vroeger normaal.’

  (19-12-2019)

  Eef Stel is al de vierde generatie Stel op de tuinderij. Hij werkt zonder bestrijdingsmiddelen en met zorg voor de grond. ‘Logisch tuinieren’ noemt hij dat. Niks geks aan, want dat was vroeger normaal! 
   

  Meer info
 • Twee heerlijke en gezonde kerstrecepten

  (19-12-2019)

  Welk gezond recept staat er met kerst op uw tafel?


   

  Meer info
 • Duurzame tip van Jaromir Devilee

  (19-12-2019)

  Minder voedsel verspillen, dat is waar u de app too good to go voor kunt gebruiken. Medewerker duurzaamheid Jaromir Devilee legt uit hoe het werkt.

  Meer info
 • Groen Gebogen: Energie besparen gaat beter samen met de buren

  (19-12-2019)

  Welke apparaten gebruiken de meeste energie en waar in huis verlies je warmte? Al sinds 2015 brengen buren in verschillende wijken in Dalfsen deze zaken samen in kaart. En vervolgens nemen ze ook maatregelen, met als resultaat een lagere energierekening en een duurzamere wijk. Pleijendal was de eerste wijk in 2015 en nu is Oud-Dalfsen aan de beurt. 

  Meer info
 • Inzameldagen afval en grondstoffen 2020 bekend

  (13-12-2019)

  Ook in 2020 komt ROVA weer bij u langs om uw containers voor afval en grondstoffen te legen. De inzameldagen voor 2020 zijn bekend. U vindt de inzameldagen voor uw adres in de vernieuwde ROVA-app of op www.rova.nl/inzamelkalender.  

  Meer info
 • Werk in uitvoering

  (12-12-2019)

  Woensdag 18 december 2019 vinden er werkzaamheden plaats aan de rotondes in de Rondweg te Dalfsen.

  Een aantal van de overrijdbare platen zal worden recht gelegd, hierdoor  kan er enig verkeershinder ontstaan. Het verkeer zal worden begeleid door verkeersregelaars. De werkzaamheden zullen enkele uren in beslag nemen en zoveel als mogelijk buiten de spitstijden gebeuren.

 • AED Stokvisdennen officieel in gebruik genomen

  (10-12-2019)

  Op donderdag 5 december is de AED bij IJsclub Stokvisdennen aan de Brinkweg 2 in Dalfsen officieel in gebruik genomen. Dat gebeurde met een ferme handdruk tussen wethouder Jan Uitslag en directeur Gert van Marle van bouwbedrijf Bongers.

  Meer info
 • De gemeente Dalfsen wint e-bike met deelname aan Fietsmaatjes

  (05-12-2019)

  De gemeente Dalfsen heeft afgelopen vrijdag 29 november 2019 een elektrische fiets in ontvangst genomen van  provincie Overijssel. De gemeente deed, samen met zo’n 330 andere werkgevers in Overijssel, mee aan Fietsmaatjes. Er deden 5 teams uit de organisatie mee, met in totaal 23 fietsers. De gewonnen fiets wordt ingezet als ‘leenfiets’, om medewerkers de kans te bieden uit te proberen hoe ze het fietsen tussen woning en werk ervaren. De gemeente wil hiermee ook een voorbeeld zijn voor haar inwoners om de fiets te pakken naar het werk, als het gezien de afstand mogelijk is.

  Meer info
 • Lever gratis uw takken in tijdens de takkendagen

  (04-12-2019)

  De koude maanden lenen zich uitstekend voor groot onderhoud in de tuin. Takken en stammetjes mag u gratis inleveren bij de onderstaande locaties. Hiervan worden houtsnippers gemaakt voor schone houtkachels. 

  Meer info
 • Mantelzorgerswaardering 2019 aan te vragen per 1 december

  (27-11-2019)

  Gemeente Dalfsen waardeert inzet van de mantelzorgers met de ‘Mantelzorgwaardering 2019’. De gemeente Dalfsen is blij met inwoners die zich als (jonge) mantelzorger actief inzetten voor bijvoorbeeld familieleden, vrienden en buren en daarmee ook voor de samenleving. Daarom deelt de gemeente ook dit jaar weer een Mantelzorgwaardering uit.

  Levert u mantelzorg aan een inwoner van Dalfsen of krijgt u als inwoner van Dalfsen ondersteuning van een mantelzorger? Meld uzelf of deze persoon van 1 december 2019 tot en met 28 februari 2020 aan voor de mantelzorgwaardering 2019 via www.dalfsen.nl/mantelzorgwaardering.

  Meer info
 • Transport schone grond weer mogelijk in de gemeente Dalfsen door hogere PFAS norm

  (27-11-2019)

  De gemeente Dalfsen heeft een hogere norm voor PFAS in de bodem vastgesteld. Dit betekent dat het vervoer en het gebruik van grond voor bouw- en infrastructurele projecten in de meeste gevallen weer mogelijk is. Wethouder André Schuurman: “Met dit besluit geven wij bouwbedrijven en grondverwerkers in onze gemeente per direct de ruimte om weer grond te kunnen verplaatsen. Wij vinden het belangrijk dat zij hun werkzaamheden kunnen voortzetten.”

  Meer info
 • Exposities

  (19-11-2019)

  Quinten Bulte en Monique Guldemond exposeren met natuurfoto’s en schilderijtjes in de foyer van het gemeentehuis van  21 november 2019 tot 7 januari 2020.

  Meer info
 • West-Overijssel werkt samen aan de energietransitie

  (13-11-2019)

  Provincie, gemeenten, waterschap en netbeheerder in West Overijssel werken samen aan een Regionale Energie Strategie. Hierin staat waar en hoeveel duurzame elektriciteit er in 2030 in de regio kan worden opgewekt en wat daarvoor nodig is. Ook de gemeente Dalfsen doet mee. In een startnota die aan de gemeenteraad zal worden aangeboden staat op welke manier de partners samenwerken.

  Meer info
 • Mogelijkheid tot reageren op voorgenomen beleid en actieprogramma fietsroutes gemeente Dalfsen

  (08-11-2019)

  Gemeente Dalfsen heeft een integrale fietsvisie met een uitvoeringsprogramma opgesteld om het fietsen in de gemeente Dalfsen verder te stimuleren en nog aantrekkelijker te maken. Een van de acties die hieraan bijdraagt is het verbeteren van de hoofdfietsroutes. De input van inwoners en belanghebbenden tijdens de praatcafés in mei 2019 is meegenomen in de prioritering van deze hoofdfietsroutes. In het uitvoeringsprogramma staat waar de gemeente in de periode tot en met 2022 concreet aan de slag gaat. Beide plannen zijn in concept gereed.

  Het college van B&W nodigt inwoners en andere belanghebbenden uit deze plannen in te zien en van de mogelijkheid gebruik te maken om hierop te reageren. De reacties worden waar mogelijk nog meegenomen in het voorstel richting de gemeenteraad. De behandeling door de commissie vindt plaats op 3 februari 2020 en komt 24 februari ter besluitvorming in de gemeenteraad.

  Meer info
 • Ervaringen cliënten Wmo en jeugd opnieuw positief

  (17-10-2019)

  Voor het vierde jaar op rij heeft de gemeente Dalfsen onderzoek gedaan naar ervaringen van Wmo cliënten en ouders/verzorgers van jeugdigen tot 18 jaar. Belangrijke uitkomst is dat steeds meer cliënten weten waar zij met hun hulpvraag terechtkunnen. In vrijwel alle situaties waarin jeugdhulp is ingezet levert dit verbetering op. 

  Meer info
 • Gevolgen uitspraak PAS voor gemeente Dalfsen

  (16-10-2019)

  Afgelopen weken is er veel gezegd en geschreven over de uitstoot van stikstof. Landelijk liggen er 18.000 projecten stil als gevolg van de uitspraak van de Raad van State op 29 mei 2019 (zogenoemde PAS-uitspraak). Deze uitspraak heeft ingrijpende consequenties voor ruimtelijke ontwikkelingen in heel Nederland en dus ook in Dalfsen. Daar waar mogelijk levert de gemeente maatwerk. Maar in sommige gevallen wordt de besluitvorming ‘on-hold’ gezet, tot er landelijk meer duidelijkheid komt.

  Meer info
 • Ontwikkelfonds Regio Zwolle

  (11-10-2019)

  Regio Zwolle is een regio vol groeikansen voor bedrijven en hun medewerkers. Om ervoor te zorgen dat iedereen die groeikansen kan grijpen, slaan overheden, onderwijs, werkgevers en vakbonden de handen ineen. We werken samen aan een vitale en veerkrachtige arbeidsmarkt door te investeren in mensen.

  Meer info
 • Pakket aan maatregelen biedt sluitende begroting 2020-2023

  (10-10-2019)

  Het college van de gemeente Dalfsen biedt de gemeenteraad op 10 oktober 2019 de programmabegroting 2020-2023 aan. Door een mix aan maatregelen is het gelukt om een structureel sluitende begroting aan te bieden, waardoor de gemeente Dalfsen een financieel solide gemeente is en blijft. Begin november wordt deze in de gemeenteraad besproken.

  Meer info
 • Wind, zon en biomassa als belangrijkste energiebronnen voor Dalfsen

  (03-10-2019)

  Meest voor de hand liggende maatregel is energiebesparing: wat je niet verbruikt, hoef je niet op te wekken. De gemeente Dalfsen heeft onderzoek uitgevoerd naar het energiegebruik en -verbruik in de gemeente Dalfsen. Dit onderzoek geeft inzicht in de duurzame energiebronnen die voor Dalfsen beschikbaar en realistisch zijn. De belangrijkste energiebronnen zijn wind, zon en biomassa. Ook liggen er kansen voor inwoners en ondernemers om energie te besparen.

  Meer info
 • Rembrandt Nap met echte Rembrandt van Rijksmuseum naar gemeentehuis Dalfsen

  (01-10-2019)

  Dalfsen heeft haar eigen Rembrandt! Rembrandt Nap is een 10-jarige kunstenaar uit Dalfsen en tekent zijn hele leven al. Hij zit in groep 8 en wil later graag striptekenaar of archeoloog worden. Zijn 'carrière' is goed begonnen. Er kwam een oproep van het Rijksmuseum voorbij voor een tekenwedstrijd. Daarin werd opgeroepen om een tekening te maken, waarbij de tekenaar geïnspireerd werd door (toevallig) naamgenoot Rembrandt van Rijn.

  Meer info
 • Column wethouder Schuurman: Energiemix

  (30-09-2019)

  In de afgelopen weken hebben we met de gemeenteraad gesproken over het verduurzamen van de energie-opwekking in onze gemeente. Om hier een goed gesprek over te kunnen voeren hebben we een rapport opgesteld waarin heel duidelijk omschreven staat welke duurzame energiebronnen echt beschikbaar zijn in Dalfsen en ook laten zien wat geen opties zijn. Ook hebben we berekend hoeveel we dan zouden moeten inzetten om het energieverbruik geheel te verduurzamen.

  Meer info
 • Onderzoek "Waar staat je gemeente"

  (26-09-2019)
  Logo waar staat je gemeente.nl

  De gemeente Dalfsen doet mee aan het terugkerende, landelijke onderzoek ‘Waar staat je gemeente'. Dit onderzoek laat zien hoe de gemeente het volgens haar inwoners doet en presteert in vergelijking met andere gemeenten. De gemeente wordt op verschillende onderdelen beoordeeld, zoals woon- en leefomgeving, dienstverlening aan inwoners en zorg en welzijn.

  Meer info
 • Sports4Kids ook in het najaar - gratis deelnemen aan diverse activiteiten

  (26-09-2019)

  Sports4Kids is hét naschoolse sportprogramma in de gemeente Dalfsen voor kinderen tussen de 4 en 14 jaar. Het sportprogramma draait al het hele jaar op volle toeren, maar ook in het najaar zijn er nog genoeg activiteiten om aan deel te nemen. Bekijk het aanbod op www.dalfsenbeweegt.nl, via deze website kunnen kinderen ook aangemeld worden. Deelname aan Sports4kids is kosteloos.

  Meer info
 • Een aangename temperatuur in uw huis

  (19-09-2019)

  Afgelopen zomer vielen de mussen bijna van het dak, maar bij Evert Jan Hof in Hoonhorst was het binnen aangenaam. Niet zo koud als het in airco-gekoelde huizen is, maar precies goed. Hoe bereik je dat? Met gezond verstand kom je een heel eind! 

  Meer info
 • Verdienen aan duurzaamheid: laat je niet gek maken en trek je eigen plan!

  (19-09-2019)

  Ondernemers uit de gemeente konden in de maand juni naar voorlichtingsbijeenkomsten over verduurzaming van hun gebouwen. De aanleiding daarvoor is de informatieplicht waar een deel van de bedrijven aan moet voldoen, maar voor verduurzamen is altijd wel een aanleiding, zo werd wel duidelijk.

  Meer info
 • Iedereen kan iets bijdragen aan verduuzaming

  (19-09-2019)

  De duurzame bespaartip van Lieke Helsper, beleidsmedeweker duurzaamheid

  ‘Duurzaamheid is voor mij om veel redenen belangrijk, maar een ding vind ik heel dichtbij komen: fietsend door de groene omgeving bedenk ik me dat het er voor mijn toekomstige kinderen misschien veel minder groen uit zal zien. Als ik dan naar een windmolen of zonnepark kijk, zie ik niet alleen de windmolen of het park, maar ook de mooie omgeving die hierdoor kans krijgt te overleven.’


   

  Meer info
 • Expert aan het woord: over bloemen, bijen en sigaren rokende mannen

  (19-09-2019)

  Het gaat niet goed met de bijen. Omdat bijen ook een belangrijke rol spelen in onze voedselvoorziening, is dat niet alleen slecht nieuws voor imkers, maar voor ons allemaal. Andries Bos, van de Bijenvereniging Nieuwleusen, is een van de deskundigen die helpt met het ‘bij vriendelijker’ maken van de bermen in de gemeente. 

  Meer info
 • Isoleren? Maak gebruik van de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis

  (19-09-2019)

  Wilt u aan de slag met het isoleren van uw woning? Maak dan gebruik van de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis. Na een tijdelijke stop gaat de subsidieregeling weer open voor eigenaar én bewoner! De SEEH bestaat ook voor Verenigingen van Eigenaren (VvE's), woonverenigingen en -coöperaties. 

  Meer info
 • Woonstichting Vechthorst en Gemeente Dalfsen helpen inwoners besparen op vaste lasten

  (11-09-2019)

  Woonstichting Vechthorst en Gemeente Dalfsen starten samen een proef met De VoorzieningenWijzer. De VoorzieningenWijzer helpt mensen geld te besparen door hun financiële situatie in kaart te brengen. Daaruit blijkt of mensen recht hebben op toeslagen of regelingen waar ze nog geen gebruik van maken. Ook kan het advies zijn om over te stappen naar een goedkopere zorgverzekering of energieaanbieder. Vijftig huishoudens in de gemeente krijgen een gratis adviesgesprek met een onafhankelijke adviseur van De VoorzieningenWijzer. De gemeente Dalfsen en Woonstichting Vechthorst hebben hoge verwachtingen van De VoorzieningenWijzer; in de praktijk blijkt dat bij een groot deel van de huishoudens een besparing mogelijk is.

  Meer info
 • Inschrijving GymXtra geopend

  (06-09-2019)

  Omdat de motorische en sociale ontwikkeling niet bij ieder kind gelijk verloopt, is het lesprogramma GymXtra ontwikkeld. Wethouder Jan Uitslag: “Het doel van GymXtra is dat spelenderwijs gewerkt wordt aan onder andere motorische en sociale vaardigheden, een gezonde(re) leefstijl en zelfvertrouwen. Ervaringen van voorgaande jaren leert dat het daadwerkelijk een toegevoegde waarde heeft, zowel voor het kind als voor de ouders.” Vanaf 6 september 2019 is het weer mogelijk om kinderen van groepen 3 t/m 8 van de basisschool in te schrijven. Inschrijven kan op www.dalfsenbeweegt.nl.

  Meer info
 • Positieve resultaten jeugdsportmonitor voor de gemeente Dalfsen

  (05-09-2019)

  Hiermee werpt de inzet van de buurtsportcoaches zijn vruchten af. Wethouder Jan Uitslag heeft eind augustus uit handen van Hack Goettsch, directeur sportservice Overijssel, de resultaten van de Jeugdsportmonitor 2018 ontvangen.

  Meer info
 • Start werkzaamheden eerste deel snelfietsroute Zwolle - Dalfsen

  (27-08-2019)

  In opdracht van de gemeente Dalfsen start Lansink wegenbouw vanaf dinsdag 10 september met de wegwerkzaamheden aan de fietsroute tussen Dalfsen en Zwolle. Dit is het eerste deel van de aanpassingen voor de gehele snelfietsroute Dalfsen – Zwolle. De app ‘Fietssnelroute Zwolle – Dalfsen’ informeert geïnteresseerden over de werkzaamheden.

  Meer info
 • Toe aan een volgende auto? Denk duurzaam!

  (18-07-2019)

  De duurzame bespaartip van André Schuurman:

  Aanschafprijzen van duurzame auto’s dalen, de actieradius stijgt en steeds meer oplaadlocaties worden beschikbaar. Zelf heb ik een hybride auto met zowel een accu als een benzinetank. Ideaal voor de korte ritjes die ik vaak maak in onze gemeente. De accu laad ik gemakkelijk thuis of in de parkeergarage van het gemeentehuis op. Ook bij De Spil of op het Kroonplein kan ik terecht. De benzinetank hoef ik slechts een enkele keer per maand bij te vullen.

  Meer info
 • Ondernemer Johnny Hogenkamp investeert in een duurzame toekomst

  (18-07-2019)

  Johnny Hogenkamp is varkensfokker, zijn bedrijf ligt net een eindje buiten Oudleusen. Op een paar van zijn stallen heeft hij sinds kort zonnepanelen en dat bevalt zo goed dat hij nu alle daken vol gaat leggen met 7000 panelen. Dat levert voldoende stroom op voor 500 woningen.

  Meer info
 • Gratis laadpaal in uw wijk

  (18-07-2019)

  Heeft u een woning zonder eigen oprit? Dan kunt u kosteloos een openbare laadpaal aanvragen voor uw elektrische voertuig.

  Meer info
 • Eenvoudig subsidie aanvragen voor afkoppelen regenwater

  (16-07-2019)

  Marijn Seuters en zijn vrouw wonen sinds 2015 aan de Prins Bernhardstraat in Dalfsen. Vorig jaar hebben ze verbouwd en toen meteen ook het hemelwater afgekoppeld. De regen die op hun dak valt, verdwijnt in kratten onder hun gazon en vloeit dan langzaam terug de grond in. 

  Meer info
 • De expert aan het woord | over water vasthouden en vergroenen

  (16-07-2019)

  Thomas Klomp helpt gemeenten door het hele land om stappen te zetten als het gaat om de problematiek die het veranderende klimaat met zich mee brengt, zoals oververhitting van binnensteden, wateroverlast en periodes van watertekort. Hij woont in Dalfsen en werkt als zelfstandig adviseur voor het Nationaal Deltaprogramma.

  Meer info
 • Gemeente Dalfsen geeft biodiversiteit de ruimte door minder te maaien

  (19-06-2019)

  Misschien is het u wel opgevallen: verschillende plekken in de gemeente Dalfsen waar het gras hoog staat. Dat is uiteraard niet zo omdat onze maaiers stuk zijn. We doen een pilot om op verschillende plekken waar het kan bewust minder te maaien (één tot twee keer per jaar).

  Als gemeente zijn we bezig met de biodiversiteit. Met de juiste aanplant, inrichting en beheer van parken, gazons, bermen en ander openbaar groen creëren wij gunstige omstandigheden voor bijvoorbeeld bijen en vlinders.

  Meer info
 • Cazemier-leerlingen zetten zich in voor het klimaat

  (16-05-2019)

  ‘Iedereen kan met iets kleins al helpen.’ 

  Twaalf leerlingen van de Cazemier school in Oudleusen vormen samen een E-team. Het team bedenkt maatregelen voor school, thuis, de buurt en zelfs het hele dorp. Daar moet het klimaat beter van worden. In mei dit jaar wonnen zij zelfs de E-battle van de Provincie Overijssel.

  Meer info
 • Expert aan het woord over waterstof in Dalfsen 

  (16-05-2019)

  Waterstof wordt gepresenteerd als de brandstof van de toekomst, o.a. voor de warmte in de woningen. Rob Schellekens, waterstofdeskundige, is door de gemeente Dalfsen gevraagd uit te zoeken hoe waterstof ingezet kan worden.

  Meer info
 • Dalfser college wil meewerken aan berging vliegtuigwrak buurtschap Millingen

  (10-05-2019)

  Gemeente Dalfsen heeft een brief ontvangen van de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) om mee te werken aan de berging van een vliegtuigwrak in buurtschap Millingen. Het college van burgemeester en wethouders wil graag meewerken aan de berging van het vliegtuigwrak.

  Meer info

Pagina opties