Berging vliegtuigwrak Millingen voorlopig uitgesteld

De berging van de Duitse Messerschmitt Bf109 die op 30 januari 1944 is neergestort nabij het buurtschap Millingen wordt in verband met maatregelen rondom het coronavirus uitgesteld. De start van de berging stond gepland voor 11 mei 2020 maar het ministerie van Defensie heeft moeten besluiten om de geplande werkzaamheden tot nader order uit te stellen.

Burgemeester van Lente: “Het is natuurlijk ontzettend jammer dat het ministerie van Defensie dit heeft moeten besluiten. We houden contact met het ministerie over een nieuwe datum. Want deze opgraving is om meerdere redenen erg belangrijk. Om te beginnen voor eventuele nabestaanden. Daarnaast zagen veel inwoners en de historische verenigingen uit naar de opgraving waarmee een stuk van onze historie weer wordt ingekleurd. Het is natuurlijk ook ontzettend jammer voor de aannemer en overige partijen die betrokken zijn bij de voorbereidingen van de berging.”

Pagina opties

Maatregelen coronavirus
Het gemeentehuis is alleen op afspraak geopend. De servicepunten zijn tot 1 september 2020 gesloten. U kunt telefonisch een afspraak maken via telefoonnummer 14 0529. Meer informatie: www.dalfsen.nl/openingstijden

Sluit venster