Bijeenkomst over situatie in Oekraïne

Vandaag op de "Europese dag van gemeenten voor solidariteit met Oekraïne" spraken we op het gemeentehuis in Dalfsen met inwoners. Burgemeester Erica van Lente heette iedereen welkom. "Oorlog in de Oekraine. De beelden zijn schrikkelijk, het menselijk leed is onpeilbaar. Mensen zien alles waar ze voor leefden, alles wat ze hebben opgebouwd, in rook opgaan. We willen in Dalfsen een veilige haven bieden voor vluchtelingen uit Oekraïne. Onze harten zijn groot genoeg”, vertelde ze in haar welkomstwoord.
 

Bernard Bos, één van de initiatiefnemers van Welkom in Dalfsen vertelde over de acties die zijn opgezet, de eerste Oekraïners die aankomen en waar behoefte aan is. Aansluitend vertelde Jos Elshof, Coördinator Oekraïne vanuit de gemeente Dalfsen over de inzet die de gemeente Dalfsen pleegt.

​Na een vragenronde en het delen van ideeën werd bij een kop koffie of thee verder met elkaar gesproken over de zorgen die leven, de hulp die we willen bieden en hoe we dat kunnen doen.  

Aanstaande dinsdagavond organiseert Welkom in Dalfsen een informatiebijeenkomst in De Overkant in Dalfsen, om 20.00 uur. Meer informatie en aanmelden: www.welkomindalfsen.nl.

Pagina opties

Door een storing kunnen op dit moment geen pasfoto's worden gemaakt in het gemeentehuis Dalfsen.

Sluit venster