Boerenprotesten

Vandaag zijn in het hele land weer boerenprotesten gaande, ook in onze regio. Al tijden staat de stikstofuitstoot-problematiek op de agenda en de rapporten om te komen tot een oplossing van deze crisis buitelen over elkaar heen. De inkt van het ene rapport is nog niet droog of er ligt alweer een nieuwe visie. Voor de agrariërs in de provincie Overijssel en het Vechtdal levert dit grote  onzekerheid op over hun toekomst. Wanneer weten zij waar ze aan toe zijn?

Wethouder André Schuurman: “Voor de gemeente Dalfsen geldt: ‘geen Dalfsen zonder landbouw’. We begrijpen de problematiek en zijn het er mee eens dat er iets aan gedaan moet worden. En we doen dit graag mét elkaar. Samen de schouders eronder zetten en op zoek naar toekomstperspectief voor onze agrarische bedrijven. Want we willen en kunnen niet zonder hen. Dus ja: er moet wat gebeuren, maar daar moet ook een goed toekomstperspectief tegenover staan voor onze boer. Het programma Gebiedsgerichte Aanpak Stikstof van de provincie wil hier een belangrijke bijdrage aan leveren.’

Pagina opties

Donderdag 29 juli 2021 12:00 uur t/m vrijdag 30 juli 2021 vinden er onderhoudswerkzaamheden aan het systeem plaats. Tijdens deze periode kunnen er geen reisdocumenten worden aangevraagd. Voor meer informatie kunt u bellen met telefoonnummer 14 0529.

Sluit venster