Buurtopschoondag in Irenestraat en Baarsmastraat in Dalfsen tijdens NLdoet

Op zaterdag 12 maart organiseerden Woonstichting VechtHorst, gemeente Dalfsen en Saam Welzijn een buurtopschoondag in Dalfsen. In de Irenestraat en de Baarsmastraat gingen ze samen met de buurtbewoners aan de slag om de buurt op te knappen. Van 10.00 tot 14.00 uur is er hard gewerkt in en rondom alle tuinen in de straten. Een hovenier hielp met deskundige begeleiding.

De buurtbewoners staken samen met VechtHorst, Saam Welzijn en de gemeente de handen flink uit de mouwen. Ze hebben onder meer heggen gesnoeid, achterpaden schoongemaakt, coniferen en buxussen weggehaald en hortensia’s gesnoeid. Het resultaat is ernaar: een aantal mooi opgeknapte tuinen en achterpaden en een gezellige dag met de buren.

Wens van bewoners

De actie op 12 maart volgde uit een onderzoek onder buurtbewoners over de leefbaarheid in de buurt. Daarvoor gingen medewerkers van Saam Welzijn, stichting De Kern, MEE, de gemeente en VechtHorst bij de buurtbewoners langs. Uit die gesprekken bleek dat de bewoners in het algemeen positief zijn over de buurt. Alleen over de inrichting van de straat waren ze minder tevreden. Ook was er behoefte aan klein onderhoud van de straten en tuinen.

Combineren met geplande werkzaamheden

De gemeente was al van plan om de bestrating en het openbaar groen aan te pakken. Ook VechtHorst heeft plannen voor onderhoud aan en rond de woningen in beide straten. Na de gesprekken met de bewoners van de Irenestraat en de Baarsmastraat, is besloten om een aantal werkzaamheden nu al uit te voeren. Zo willen de partijen de leefbaarheid van de buurt in een keer aanpakken.

Onderhoud aan woningen na de zomer

Tijdens NLdoet werken de bewoners en organisaties vooral aan de leefomgeving in beide straten. Na de zomer zijn de woningen zelf aan de beurt. Dan laat VechtHorst verschillende werkzaamheden uitvoeren, zoals schilderwerk, enkel glas vervangen door isolatieglas, het leggen van zonnepanelen en het aanbrengen van schilisolatie. De bewoners krijgen daarover later meer informatie.

   

Pagina opties

Door een storing kunnen op dit moment geen pasfoto's worden gemaakt in het gemeentehuis Dalfsen.

Sluit venster