Corona in alle kernen van de gemeente Dalfsen: hoe staan we ervoor?

In de afgelopen 4 weken zijn er in de gemeente Dalfsen ruim 300 personen positief getest op COVID-19. Nadat het aantal besmettingen per week steeg, is het aantal besmettingen in de week van 26 oktober tot en met 1 november gedaald. Omdat er in de gemeente Dalfsen in vergelijking met andere gemeenten in onze regio relatief veel besmettingen zijn, geeft de GGD per kern van onze gemeente een beeld van het aantal besmettingen. 

Het aantal besmettingen verschilde de afgelopen week sterk per kern: Dalfsen (43), Nieuwleusen (9) en Lemelerveld (24). Veel mensen raken thuis en bij familiebezoek besmet. Ook het onderwijs en de sport worden genoemd. Daarnaast ziet de GGD relatief veel besmettingen in de zorg, bij zowel bewoners als zorgmedewerkers van instellingen. 

Mensen testten de afgelopen weken met name positief in de leeftijd van 41 tot 60 jaar. Het aantal positief geteste personen in de groep 61 jaar en ouder steeg deze week. 

Om in alle kernen van onze gemeente de groei van het coronavirus te kunnen remmen, verzoeken we iedereen met nadruk de aangescherpte maatregelen te volgen. Dus houd afstand, blijf zoveel mogelijk thuis, beperk je contacten, was je handen vaak en goed, draag in publieke ruimtes een mondneusmasker en heb je klachten, laat je testen door de GGD door een afspraak te maken via 0800 – 1202 of www.coronatest.nl. Alleen samen krijgen we corona onder controle: in alle kernen van de gemeente Dalfsen.

Zelf de cijfers van het aantal besmettingen in de gemeente Dalfsen bekijken doe je via:
▶️ https://coronadashboard.rijksoverheid.nl (dagelijkse update)
▶️ https://www.rivm.nl/coronavirus-covid-19/actueel (wekelijkse update)

Pagina opties

Maatregelen coronavirus
Het gemeentehuis is alleen op afspraak geopend. U kunt telefonisch een afspraak maken via telefoonnummer 14 0529. De Servicepunten in Nieuwleusen en Lemelerveld zijn open voor publiek. Voor alle locaties geldt een mondkapjesplicht ! Meer informatie

Sluit venster