Doe mee aan expositie tijdens de Week van de Amateurkunst

Van zaterdag 12 t/m zaterdag 19 september vindt de Week van de Amateurkunst (WAK) plaats. Een van de activiteiten is een expositie met ingezonden werken van lokale (amateur)kunstenaars, geïnspireerd door het verhaal ‘Het land van Dalfsen’.

Daarom doet de organisatie de volgende oproep: “Ben jij een (amateur)kunstenaar en woon je in de gemeente Dalfsen? Dan dagen we jou uit om iets moois te maken over wat de gemeente of jouw dorp zo bijzonder maakt”. Meld je aan via het aanmeldformulier.

Inleveren kunstwerk

De kunstwerken kunnen tot 11 september 12.00 uur ingeleverd worden in Kulturhus De Spil in Nieuwleusen, in Kulturhus De Mozaïek in Lemelerveld of in het gemeentehuis in Dalfsen. Vooraf inschrijven is niet nodig. Vanaf 14 september worden de kunstwerken geëxposeerd in de bibliotheek (de Ronding) in Kulturhus De Spil in Nieuwleusen. Afhankelijk van de maatregelen rondom het coronavirus wordt gekeken of de tentoonstelling ook in Dalfsen en Lemelerveld vertoond kan worden. Daarnaast is het afhankelijk van het aantal en de grootte van de inzendingen of alle kunstwerken getoond kunnen worden.

Winnaar

De winnaar van de expositie wordt op 16 september tijdens de WAK bekend gemaakt. De jury, bestaande uit wethouder Jan Uitslag, kunstenaar Max Timmerman en Anke Bruggeman (directeur bibliotheek), kiezen uit de inzendingen een winnaar.

Het verhaal ‘Het land van Dalfsen’

Het verhaal 'Het land van Dalfsen' verbindt de inwoners van Dalfsen: het gaat over het gezamenlijke DNA van de gemeente Dalfsen. “Wat maakt jouw gemeente of dorp zo bijzonder?” Met het DNA van Dalfsen maken we het verleden zichtbaar, voelbaar en tastbaar voor alle mensen in de gemeente Dalfsen. Hiermee wordt het verleden, het heden en de toekomst met elkaar verbonden. Het verhaal is te lezen op www.dalfsen.nl/landvan.

Klik hier om je aan te melden: https://www.dalfsen.nl/home/nieuws_3169/item/doe-mee-aan-expositie-tijdens-de-week-van-de-amateurkunst_15422.html
 

Pagina opties

Maatregelen coronavirus
Het gemeentehuis is alleen op afspraak geopend. U kunt telefonisch een afspraak maken via telefoonnummer 14 0529. De servicepunten in Nieuwleusen en Lemelerveld zijn vanaf 1 september 2020 weer geopend en kunt u bezoeken zonder afspraak. Meer informatie: www.dalfsen.nl/openingstijden

Sluit venster